Злочин проти чужої власності

Про матеріал
презентація Злочин проти чужої власності, до уроку християнської етики 8 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Злочини проти чужої власності

Номер слайду 2

Ключовий вірш: «А ______ нехай буде _____ страх на вас. Стережіться й робіть, бо ______ в Господа, Бога ____, _____ ані огляду ____ ___, ані _______ дарунка» (II Хр. 19, 7).

Номер слайду 3

Ключовий вірш: «А тепер нехай буде Господній страх на вас. Стережіться й робіть, бо нема в Господа, Бога нашого, кривди ані огляду на особу, ані брання дарунка» (II Хр. 19, 7).

Номер слайду 4

Я вважаю…Тому що…Наприклад…Отже…

Номер слайду 5

Ось, для прикладу, кілька цитат зі священних книг: (Мих. 7, 3); (Іс. 1, 23); (Ам. 5, 11); (Пс. 26, 9-10).

Номер слайду 6

(Іс. 5, 22-23);(Іс. 10, 1-2).

Номер слайду 7

Закон України «Про боротьбу з корупцією», прийнятий Верховною Радою України 5 жовтня 1995 р. визначає корупцію як діяльність осіб, уповноважених на виконання функцій держави, спрямовану на протиправне використання наданих їм повноважень для одержання матеріальних благ, послуг, пільг або інших переваг. Ратифікована Законом України від 16 березня 2005 р. Цивільна конвенція Ради Європи про боротьбу з корупцією розглядає корупцію як прямі чи опосередковані вимагання, пропонування, дачу або одержання хабара чи будь-якої іншої неправомірної вигоди або можливості її отримання, які порушують належне виконання будь-якого обов'язку особою, що отримує хабара, неправомірну вигоду чи можливість мати таку вигоду, або поведінку такої особи.

Номер слайду 8

Метод «Броунівський рух»Ситуація 1: Юнак закінчив ВУЗ і може влаштуватись на роботу у приватну фірму. Однак він повинен «відкупитись» від армії за певну суму. Це - корупція?Ситуація 2: Ви захворіли, вас помістили у 4-х місну палату, за певну суму вам нададуть окрему палату. Це – корупція? Ситуація 3: Ви прийшли на прийом до лікаря. На столі скринька із написом «Добровільні пожертви». Лікар перед оглядом пропонує зробити пожертву. Це – корупція?

Номер слайду 9

Д. З Пороздумуй як позбутися спокоси, прагнути того що тобі не належить.

pptx
Пов’язані теми
Етика, Презентації
Додано
17 березня 2023
Переглядів
337
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку