Зміна структури запиту у базі даних

Про матеріал
Що таке система керування базами даних Як можна змінити структуру у базі даних Як надрукувати результати запиту
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 2

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 3

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Що таке система керування базами даних. Як можна змінити структуруу базі даних. Як надрукувати результати запиту

Номер слайду 4

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Зміна структури запиту у базі даних

Номер слайду 5

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Зміна структуру запиту в режимі конструктора. Відкрити запит у режимі конструктора можна тими само способами, що й таблиці бази даних. Бланк конструктора запитів поділено на дві частини: у верхній частині вказано таблиці, на основі яких створено запит, у нижній частині задаються всі параметри запиту, тобто його структура.

Номер слайду 6

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Зміна структуру запиту в режимі конструктора. Під час редагування структури запиту в режимі конструктора можна видаляти деякі поля чи додавати інші з таблиць, що взяті за основу, змінювати послідовність розміщення полів, задавати порядок сортування за деякими полями, вказувати умови відбору записів, додавати нові поля, яких немає в таблицях бази даних, але які можуть бути створені в результаті обчислень, виконувати підсумкові обчислення з використанням групових операцій, що можна застосувати до полів, значення в яких повторюються.

Номер слайду 7

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Друк результатів запиту. Результати запиту можна не тільки переглядати у вікні СКБД, а й роздрукувати. Для цього у списку об’єктів бази даних виділяють створений запит і виконують одну з дій:1) Обирають вказівку Файл/Друк. Тоді формується документ, у якому зазначаються не тільки дані запиту у формі таблиці, а й дата виконання операції.2) У контекстному меню обирають вказівку Експорт. Обравши, наприклад, Файл Word RTF, отримаємо текстовий документ із таблицею результатів запиту, який можна редагувати та надрукувати засобами текстового процесора.3) Створюють звіт, обравши вказівку Створити/Звіт. При цьому створюється звіт, до якого застосовано автоматичне форматування.

Номер слайду 8

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Домашнє завдання. Вивчити §18 стор. 194-196; Вправа 2 (стор. 195)Опрацювати всі запитання і завдання з рубрик. Заповнити словничок Зміна структури запиту в режимі конструктора, звіт

Номер слайду 9

Розгадайребус. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 10

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Розгадай ребус. СТРУКТУРА

Номер слайду 11

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Працюємо за комп'ютером. Вправа 2. Зміна структури запиту в режимі конструктора. Завдання. У режимі конструктора внесіть зміни в структуру запиту Продажі в базі даних Магазини, щоб відображались лише записи про фільми, продані в магазині Стиль, які упорядковані за зростанням за кількістю проданих копій.1. Відкрийте вікно бази даних Магазини. В області навігації, що розташована в лівій частині робочої області, виберіть зі списку Запити. Клацніть правою кнопкою миші на запиті Продажі та виберіть з контекстного меню вказівку Конструктор.2. На бланку запиту для поля Магазин у рядку Умова відбору введіть значення Стиль.3. Для поля Кількість_продажів у рядку Сортування виберіть зі списку можливих значень за зростанням.4. Натисніть кнопку , щоб відобразити результати виконання запиту на вибірку у вигляді таблиці. Переконайтеся, що знайдені записи відповідають умові.5. Поверніться до режиму конструктора. На бланку запиту для поля Магазин у рядку Умова відбору замість слова Стиль введіть таке: [Введіть назву магазину].6. Натисніть кнопку , у діалоговому вікні введіть назву Стиль і натисніть клавішу Enter. Порівняйте отриманий результат з попереднім.7. Закрийте вікно запиту та збережіть внесені зміни.

Номер слайду 12

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Працюємо за комп’ютером

pptx
Додано
12 серпня
Переглядів
64
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку