Значення фізкультури і спорту у житті здобувача освіти

Про матеріал
Презентація за темою: "Значення фізкультури і спорту у житті здобувача освіти". В цій презентації розкрито основні завдання фізичного виховання в закладах освіти і повсякденного життя та їх безумовну користь для кожної людини
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Значення фізкультури і спорту у житті здобувача освіти»

Номер слайду 2

Основні завдання фізичного виховання:підвищення функціональних можливостей організму;сприяння всебічному гармонійному розвитку, відмова від шкідливих звичок;формування систематичних занятть фізичними вправами;використання засобів фізичної культури в профілактичній діяльності;уміння складати та виконувати вправи з комплексів ранкової гігієнічної гімнастики;виховання патріотичних, морально-вольових і естетичних якостей;удосконалення спортивної майстерності студентів та учнів, що займаються обраними видами спорту.

Номер слайду 3

На сучасному етапі розвитку суспільства фізична культура - це самостійна і особлива галузь загальної культури, яка спрямована, головним чином, на зміцнення здоров'я людини, продовження її творчої активності та життя, а також на зростання і вдосконалення її всебічного і гармонійного розвитку та використання набутих якостей в суспільній, трудовій та інших видах діяльності.

Номер слайду 4

Фізична освіта - це вміння керувати рухами свого тіла і окремими його частинами (голови, тулуба, рук, ніг тощо) як у просторі, так і в часі, виділення окремих рухів з поміж багатьох, порівняння їх між собою, керування ними та раціональне їх поєднання з метою найефективнішого використання в умовах життєдіяльності людини. Іншими словами, в основі фізичної освіти лежить засвоєння як теоретичних, так і практичних знань з використанням рухових умінь і навичок у різних умовах життєдіяльності.

Номер слайду 5

*Освітня сторона спрямована, перш за все, на засвоєння теоретичних знань у галузі фізичного виховання та спорту, оволодіння руховими уміннями і навичками, які необхідні в житті, та використання їх у практичній діяльності. *Виховна сторона всебічно гармонійного розвитку забезпечує соціальне формування особистості відповідно до соціального стану суспільства. Сюди відносяться патріотичне, морально-вольове, естетичне виховання.

Номер слайду 6

Кращий спосіб досягнення гармонії людини зі своїм тілом – систематичне виконання фізичних вправ. Регулярні заняття фізкультурою, які раціонально входять у режим праці і відпочинку, сприяють не тільки зміцненню здоров'я, але й істотно підвищують ефективність виробничої діяльності.

Номер слайду 7

Під час виконання фізичних вправ внаслідок поглиблення дихання збільшується життєва ємкість легенів і організм засвоює більше кисню. А це важливо при захворюваннях легенів і серця. У бігунів процент засвоєння організмом кисню при невеликому прискоренні дихання збільшується майже вдвічі.

Номер слайду 8

- це не тільки самоорганізація і дисципліна, здоров’я і молодість, це саме життя, поки ми рухаємось ми живимо! ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гільденберг Дмитро Володимирович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 грудня 2020
Переглядів
4050
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку