Зразок мотиваційного листа

Про матеріал
Приклад того, як потрібно писати мотиваційний лист для учнів старшої школи.
Перегляд файлу

        Мотиваційний лист

     

Шановні Члени журі,  

тема мого дослідницького проєкту: «Історичні та сучасні аспекти мовної диференціації британського та американського варіантів англійської мови».

 Іноземні мови - моє захоплення  ще з раннього дитинства. Особливо мене приваблювала англійська мова. З першого класу я почала наполегливо вивчати цю мову. Під час її вивчення я зіткнулась з деякими труднощами при перекладі певних слів та все ніяк не могла зрозуміти причину цих відмінностей. Наприклад, мене завжди цікавило, чому слово “pants” має два значення і певну особливість у вживанні. Переглядаючи фільми англійською мовою, я помітила, що американські і британські актори мають цілком відмінну вимову і інтонацію.  Згодом, за допомогою вчителя та інтернет-ресурсів, я дізналась, що англійська мова в США має свої еквіваленти, відмінні від тих, що використовуються в Великій Британії. З цього часу я все частіше почала цікавитися цією темою та дивитися в мережі “Youtube” пізнавальні ролики про відмінності цих двох варіантів мови. Якось у мої руки потрапив твір американської письменниці Марґарет Мітчелл “Звіяні вітром”, де було змальовано побут і життя мешканців тогочасних Штатів у XIX столітті. Читаючи оригінальною мовою, я помітила, що порівняно з британськими творами, читати американським варіантом англійської набагато простіше. Саме завдяки цьому я зрозуміла, чому американський варіант вважається спрощеним та легшим і це мене надихнуло надалі пізнавати все нові особливості англійської мови в США.

Працюючи з даною роботою, я використовувала ряд інтернет-ресурсів для пошуку основної інформації. Заздалегідь я знала, що на цю тему буде багато робіт, адже відмінність між англійською мовою в США та Великій Британії привертала увагу мовознавців ще в попередньому столітті. Застосовуючи велику кількість інформації з ресурсів Google Books та Google Scholar, важко не помітити кількість праць пов'язаних з цією тематикою. Це свідчить про актуальність даної теми, а особливо те, що роботи виконані не тільки іноземними експертами, а також і вітчизняними. Англійська мова й досі еволюціонує та приймає багато змін у свою структуру - це і є причиною появи все нових досліджень.

Особливою удачею для мене була бесіда з носіями мови. Я мала можливість використати та потренувати свої навички на практиці. Досвід спілкування одночасно з американцем і британцем дав мені змогу порівняти, два варіанта англійської мови. Найпомітнішою відмінністю, звісно, був акцент. Американська вимова простіша, навіть для іноземця, а за допомогою американського сленгу, відомого на весь світ, спілкування стає ще легшим. З цієї нагоди я зробила висновок, що потрібно знати основні відмінності, хоча б на лексичному рівні, аби не розчаровувати носіїв та для загального розвитку свого володіння англійською мовою.

На мою думку, певні відхилення від правил у тої чи іншої мови, не тільки англійської, є нормою. Кожна країна має свої діалекти і регіони з певними особливостями, іноді важкими для сприйняття іноземцями. Тому,  завжди потрібно враховувати свої цілі при вивченні мови. Якщо ваша мрія жити або навчатись в США, тоді звісно потрібно більше орієнтуватись на американський варіант. Не потрібно перейматись на рахунок якоїсь помилки, адже все приходить з досвідом.

В майбутньому я б хотіла присвятити себе вивченню й інших іноземних мов, а у випадку англійської значно удосконалити її до повного володіння. Праця над цією роботою показала мені, що кожна мова має свої регіональні відхилення і, що їх також потрібно враховувати при вивченні мови. Не обов'язково знати усі особливості, головне поверхнево бути обізнаним про можливі труднощі.             

          

docx
До підручника
Англійська мова (10-й рік навчання, рівень стандарту) 11 клас (Карпюк О.Д.)
Додано
3 березня 2023
Переглядів
478
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку