«Звідки взялися хвороби, Їх створили злі мікроби». (Майстер-клас з малювання (кляксографія)

Про матеріал
Познайомити дітей з таким способом зображення, як кляксография, показати її виразні можливості Завдання: - викликати інтерес до «оживлення» незвичайних форм (плям), вчити домалювати деталі об'єктів (плям), для додання їм закінченості і схожості з реальними образами; вчити бачити незвичайне у звичайному; - розвивати образне мислення, гнучкість мислення, сприйняття, уяву, фантазію, інтерес до творчої діяльності; виховувати акуратність в малюванні фарбами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Звідки взялися хвороби,Їх створили злі мікроби»Майстер-клас змалювання (кляксографія)

Номер слайду 2

Звідки взялися хвороби:Їх створили злі мікроби. Це маленькі злодіяки,Хулігани, розбишаки,Що живуть усюди,Де є повно бруду: У болоті, у грязюціУ смітті та у пилюці. Той, хто руки не помиє,Їх ковтає та хворіє. Але нам то не страшне. Маєм мило запашне.

Номер слайду 3

Кляксография - це відмінний спосіб весело та з користю провести час, експериментувати з фарбами, створити незвичайні образи. Роздуваючи плями не можна точно передбачити, як вони розійдуться, перекинуться один в одного, і яким буде остаточний результат...

Номер слайду 4

Мета: Познайомити дітей з таким способом зображення, як кляксография, показати її виразні можливостіЗавдання:- викликати інтерес до «оживлення» незвичайних форм (плям), вчити домалювати деталі об'єктів (плям), для додання їм закінченості і схожості з реальними образами; вчити бачити незвичайне у звичайному;- розвивати образне мислення, гнучкість мислення, сприйняття, уяву, фантазію, інтерес до творчої діяльності; виховувати акуратність в малюванні фарбами.

Номер слайду 5

Матеріали для роботи:- альбомні листи;- гуаш або акварель;- велика кисть;- трубочка для напоїв чи можна використовувати піпетку;- вода в банці;волога ганчірочка - витирати руки, якщо забрудняться. Мочаємо кисть у розведену фарбу і бризкаємо на аркуш паперу. Чим густіше фарба - тим насиченіший колір, але важче вона видувається.

Номер слайду 6

Мікробами прийнято називати найдрібніших на Землі живих організмів, яких можна побачити лише з допомогою мікроскопа. До них належать: бактерії, археї, найпростіші та гриби.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Вода і мило - справжні друзі. Вони допомагають знищити мікроби.

Номер слайду 14

Щодня удома і в дитячому саду, приходячи з прогулянки і після туалету, після ігор і перед їдою вам говорять одно і те ж : "Не забудь помити руки! " На руках, як і на усіх навколишніх предметах, міститься безліч мікробів, які, потрапляючи з їжею в рот, можуть викликати дуже сильні захворювання.

Номер слайду 15

Бажаємо успіхів!

pptx
Додано
11 грудня 2023
Переглядів
363
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку