Звіт "Інноваційні форми роботи та технології, що використовує вчитель"

Про матеріал
Звіт "Інноваційні форми роботи та технології, що використовує вчитель" можна використати під час самоаналізу своєї діяльності.
Перегляд файлу

                          Інноваційні форми роботи та технології,

                                    що використовує вчитель

 

В умовах конкурентоспроможного виходу України на міжнародну освітню арену усе складніше стає забезпечити високий рівень освіченості учнів,застосовуючи для цієї мети тільки традиційні методи і технології. Впровадження новітніх технологій у навчальний процес  є необхідним сьогодні. Головне для мене – це прогрес у знаннях учнів та їхня зацікавленість на уроках, тому я завжди знаходжусь у пошуку нових та цікавих форм і методів роботи.

     Найуспішніше я використовую на практиці такі інноваційні технології,як інтерактивні, проектні та інформаційно- комунікаційні технології, діяльнісний підхід.

      Серед передових методів у сучасному навчальному процесі в початковій школі велику увагу приділяють  інтерактивним методам, основаним на особистісно-орієнтованому підході до учня, спрямованим на розвиток не лише творчого потенціалу вивчаючого, але й на вміння мислити та швидко реагувати, покращуючи комунікаційні навички. Найчастіше в своїй практиці я використовую такі інтерактивні методи, як мозковий штурм, низка слів наперед, передбачення, гронування,  вільне письмо, знаю/хочу знати/ вивчаю, мікрофон,  асоціації, дискусія, дебати, рольові ігри, незавершені речення  і т.д.

      В останні десятиріччя стрімко зростає  обсяг інформації, яку необхідно засвоїти для успішної  подальшої життєдіяльності. А це, в свою чергу, потребує збільшення темпу читання, швидкості розуміння і прийняття рішення. Тому і фаховою проблемою для себе вибрала «Розвиток навички читання».

       Використовуючи сучасні технології: мозковий штурм, групова робота, робота в парі, читання з передбаченням, читання із зупинками, читання для себе надаю можливість кожній дитині розвинути власний інтелект, активізувати процес пізнання навколишнього світу. Школярі навчаються в атмосфері взаємоповаги, любові, добра.

    Неможливо недооцінити роль мультимедійних засобів у проведенні інтерактивного заняття. Висока ефективність використання в навчанні мультимедійних засобів, основа яких  зорове та слухове сприйняття матеріалу є очевидною. Сучасні технології в освіті- це використання проектних методів, застосування інформаційних та телекомунікаційних технологій, робота з навчально- комп’ютерними програмами, створення презентацій у програмному середовищі  Microsoft Power Point, використання ресурсів всесвітньої мережі інтернет.

     Усебічний розвиток обдарувань школярів намагаюся здійснювати не тільки в ході навчальної діяльності, а й під час проведення позакласних заходів. Залучення учнів до різних  конкурсів, олімпіад.

   Взагалі, сучасні діти приходять до школи з бажанням успішно діяти. Їм подобається на уроках не просто слухати, а ставити запитання, обговорювати проблеми, брати інтерв’ю, приймати рішення, придумувати, фантазувати. Тому я намагаюся  організовувати на уроках таку діяльність, щоб навчання було успішним, а здобуті знання – якісними.

 

 

docx
Додав(-ла)
Батва Світлана
Додано
29 лютого
Переглядів
29
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку