Звіт "Парад квітів біля школи"

Про матеріал
Творчий звіт трудової акції "Парад квітів біля школи" Хлібодарівського НВК Волноваського р-ну Донецької обл.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Парад квітів біля школи. Хлібодарівський НВКДонецька область Волноваський район. Трудова акція. Підготувала вчитель біології Панченко Марина Олександрівна

Номер слайду 2

Мета акціїПідтримання та збагачення квіткової зони на території школи. Формувати в учнів екологічну самосвідомість. Виробляти в учнів художньо-естетичні смаки. Поглибити знання учнів з предметів природничого циклу. Виховувати дбайливе відношення до навколишньої природи

Номер слайду 3

Створення цієї клумби починалось у 2011 році. Проектували самі учні і вчителі. Був оголошений конкурс на кращій проект. Учні 11 класу зробили школі подарунок - домовилися за щебінь та бутовий камінь і повикладали доріжки. Цибулини тюльпанів приносили з дому всі бажаючі. Згодом були висаджені рози, іриси, півонія та 4 сосни.2012 рік2011 рік

Номер слайду 4

Навесні тут справжня краса. Водночас розквітає безліч тюльпанів. Для фотосесій – це найулюбленіше місце. Клумба стала прикрасою не тільки школи, а і всього села. Як сніжок розтане, теплі стануть дніРозквітнуть тюльпани в квітні навесні. Переливи всюди, різні кольори,Красивіють люди, дачки і двори.

Номер слайду 5

займаємося посадкою в грунт однорічних квітів. Восени збираємо з них насіння. Щоб влітку наша клумба була яскрава, навесні

Номер слайду 6

На шкільній клумбі дуже багато ірисів (в народі – півникі). Квіти ірисів асоціюються з теплими сонячними променями та нагадують нам, що літо вже на порозі. Заповнити паузу між ранніми весняними і літніми рослинами нам допомогають саме ці квіти. Українці люблять півники за невибагливість і добре зимування. А ще півники чудово розростаються. Чудово, коли краса поруч і коли вона схожа на веселку.

Номер слайду 7

Королевою клумби є троянда. Своєю красою вони нас чарують до самих морозів. Троянди! Квіти просто чарівні! Вражають кольором людину. І квітнуть ціле літо день при дні У світлу й дощову годину. Дарують аромат п’янкий, тонкий, І мають надзвичайну вроду. Й казковий усміх-погляд чарівний Тому давно ввійшли у моду. Бо стільки в квітах сонця і тепла, Та ласки, ніжності і світла. Краса троянд до серця пролягла Й любов’ю щирою розквітла.

Номер слайду 8

Прикрасою клумби є геліопсис. Яскраво-жовті квіти цієї рослини викликають посмішку, тому що асоціюються з сонечком. І назва відповідна - геліос- від грецької helios – сонце і opsis – схожий. Іноді цю рослину називають золотими шарами. Жовтий колір піднімає настрій, стимулює на творчу діяльність.

Номер слайду 9

За ніжних пелюсток красою. Зливалась в пахощах з росою,У сяйві місячному Ясно. Панянка Цинія прекрасна. Усім з дитинства знайома квітка цинія, її народна назва — майор (майорці). Вона цвіте рясно і тривало з червня-липня до заморозків, потужні міцні стебла не потребують опори. Улюблениця наших квітників: невибаглива у догляді, легко розмножується, ефектна на клумбі. Вона вабить зір багатющим спектром барв та форм пелюсток, прикрашає сад улітку, пожвавлює його смутні фарби восени. Квітка з «погонами» майора

Номер слайду 10

Клумба не обходиться без чорнобривців – наших традиційних квітів. Заквітчали щедро осінь Чорнобривців квіти милі, Запашні руді близнята. Задивились в неба просинь, Мов злетіти ввись хотіли, Жовто-карі оченята.

Номер слайду 11

«Багата наречена», «сніг на горах» і «ранній сніг» - це все назви однієї рослини у нашому квітнику, а саме - молочай облямований. За латиною зветься маргината (Euphorbia marginata), ім’я це він отримав через те, що в період цвітіння його можна порівняти з чудовими сніговими кулями. Квітка має білу облямівку на листочках, цим він і відрізняється від багатьох інших видів. На листочках квітки сніжно-біла облямівка, за допомогою якої кущ гармонійно виглядає і дарує зимову свіжість.

Номер слайду 12

На клумбі знайшлось місце для сосни – це хвойне вічнозелене дерево, яке є атрибутом новорічних свят. А також вона вважалася деревом життя. Сосенки радують не тільки своїм виглядом, а й легким природним запахом2012рік2016рік2019рік

Номер слайду 13

На цих фото видно,якої висоти досягли наші улюблені дерева – сосни. Сосни - це дуже гарні й душевні дерева. Здавна вважається, що сосна живить людей внутрішньою енергією, допомагає позбутися від депресій і недуг. Треба просто постояти поруч з сосною, подивитися вгору, на дерево.

Номер слайду 14

Сентябринка (айстра виргинська, новобельгійська) - осіння радість для втомленого садівника: цвітуть пізно восени, легко переносять заморозки, прикрашають квітник багато років, невибагливі в догляді і прості у використанні. Сентябринки - одні з найбільш пізніх квітів що радують нас своїм цвітінням, коли вже падають з дерев жовте листя.

Номер слайду 15

Які дивовижні ці квіти,У кожній чарівність своя. Всі різні, та й що говорити —У квіти закохана я. Дивитись годинами можна. На ніжні пелюстки в росі. Дивує і радує кожна,А щастя дарують усі.

Номер слайду 16

Протягом літніх канікул робота на квітнику продовжується. Діти прополюють та при потребі поливають рослини. Особливого догляду квіти потребують і восени. Діти зрізують стебла, що відцвіли, збирають достигле насіння та опале листя. Адміністрація школи спільно з учнівським та педагогічним колективами сприяє активізації роботи по покращанню стану зовнішнього озеленення школи, організації спільних практичних дій по оздоровленню та благоустрою навколишнього середовища. Внаслідок цього в учнів відбувається розвиток почуття дбайливого господаря.

pptx
Пов’язані теми
Екологія, Виховна робота
Додано
19 травня 2020
Переглядів
1909
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку