Звіт про проведення Тижня початкової школи

Про матеріал
Звіт про проведення Тижня початкової школи у Слобожанському ліцеї Старовірівської сільської ради Красноградського району Харківської області.
Перегляд файлу

 

План

роботи Тижня початкових класів

Слобожанського ліцею

Понеділок

Девіз «Читай, думай, розповідай»

  1. Лінійка- відкриття Тижня початкової школи
  2. Гра-вікторина «Казковий калейдоскоп»
  3. Конкурс «Найкращий читач ліцею»
  4. Конкурс малюнків «Казка в малюнках ожива»

Вівторок

Девіз «Математика-царівна наук»

  1. Інтелектуальні перерви ( математичні розмальовки, ребуси, загадки, графічні диктанти).
  2. Гра «Ця цікава та пізнавальна математика», «Вправний математик»
  3. Година спілкування  на тему: «Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам’ять… ».

 

Середа

Девіз «Здоров’я дитини-скарб для країни»

  1. Флеш-моб «Ранкова розминка»
  2. Спортивні змагання «Веселі старти»
  3. Шашковий турнір.
  4. Вивчення нових фізкультхвилинок на уроках.

Четвер

Девіз «Мова наша солов’їна-чиста мов перлина»

  1. Інтелектуальні перерви ( мовні ігри, лабіринти,розгадування метаграм тощо)
  2. Ток-шоу «Я все про тебе знаю, Іменнику!»
  3. Конкурс «Кращий каліограф»
  4. Акція «Напиши листа Святому Миколаю»

П’ятниця

Девіз «День любителів природи»

  1.  Арт-майстерня  «Годівничка» ( колективна робота)
  2. Інтелектуальна гра «Найрозумніший орнітолог»
  3. Конкурс малюнків «Допоможемо птахам взимку!»
  4. Підведення підсумків роботи Тижня початкової школи.

 

 

 

Звіт

про проведений Тиждень початкової школи

          Всі вчителі творчо і відповідально підійшли до підготовки і проведення Тижня. Робота  була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сторони діяльності вчителів та учнів, були цікавими, корисними і сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дитини.

         Його головна мета: створити атмосферу радості, насолоди від творчості; розвивати спостережливість, допитливість, здатність естетичного сприйняття, образного бачення, уміння створювати загальну картину; стимулювати дитячу фантазію, уяву; виховувати дружні, доброзичливі стосунки між дітьми, любов до прекрасного, бажання творчо працювати.

 

                           

Девіз тижня: «Кожен день у нас цікавий, веселий і яскравий».

            13 грудня. Понеділок проходив під таким гаслом «Читай, думай,розповідай». З першого дня молодші школярі занурилися в круговерть подій. Розпочався Тиждень змістовною та яскравою  виставкою малюнків «Казка в малюнках ожива», учасниками якої стали  учні 1-2 класів.

             Для учнів 4 класу бібліотекар Солоха О.М. підготувала та провела гру –  вікторину на тему «Казковий калейдоскоп», в ході якої  разом з учнями поринула у казковий світ. Учні із задоволенням приймали участь у вікторині, відгадували загадки, впізнавали героїв українських народних казок. Цього ж дня  проведено конкурс «Найкращий читач ліцею» . Конкурс мав на меті визначити найкращого читача серед учнів 2-4 класів. Читали всі вправно та старанно. Коваленко Софія, Герасименко Ярослав, Козлова Анна та Животченко Тетяна – найкращі читачі, які показали високі результати з техніки читання. Усі учасників конкурсу були нагороджені грамотами та подяками.

                     

 

     

         14 грудня. Математика – царівна наук» – така назва другого дня Тижня педагогічної майстерності. Загадкові, цікаві, креативні завдання виконували наші діти протягом дня: графічні диктанти, математичні розмальовки,  побудова геометричних фігур, виготовлення математичних ребусів, – з цим усім дуже добре впоралися наші здобувачі освіти 1-4 класів.

        Учні 4 класу провели інтелектуальну гру «Ця цікава та пізнавальна математика» на Математичній платформі. Юні математики були активними, творчими, старанними, показали гарні знання  з математики. Переплелися розум і драйв, спостережливість та терпіння, допитливість та командна згуртованість.

Цього ж дня була проведена година спілкування  на тему: «Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам’ять… ». Діти склали подяку односельцям, які захищали світ від впливу радіації. Хвилиною мовчання вшанували героїв- пожежних.

        

         

                               

            15 грудня. Середа  проходила під таким гаслом «Здоров’я дитини – скарб для країни». Адже, доки здоров’я служить, людина не тужить. Розпочався цей день флеш-мобом «Ранкова розминка». В усіх класах початкової школи вчителі вивчили і провели нові фізкультхвилинки, а  під час прогулянок на свіжому повітрі розучували народні ігри та забавлянки.  Вчитель Рашевська А.В. провела спортивні змагання в 4 класі «Веселі старти» та « Шашковий турнір», переможцями стали юні спортсмени Животченко Тетяна та Васичев Костянтин. Впродовж дня учні на перервах грали в шахи, складали конструктор. Діти були дуже задоволені, активні та рухливі. 

 

            16 грудня. У четвер День рідної мови пройшов під девізом: «Мова наша солов’їна – чиста мов перлина!». Всі учні початкових класів мали змогу заглибитись у світ української мови. «Плекайте рідну українську мову!» - так закликали учні четвертого класу всіх здобувачів освіти нашої початкової школи. Захоплюючим та цікавим  пройшов урок у 4 класі

у формі ток-шоу на тему: «Я все про тебе знаю, Іменнику!». Не менш цікавим та корисним став для учнів конкурс «Кращий каліограф», переможцями якого стали Козлова Анна (4 клас), Герасименко Ярослав (3 клас), Винник Вероніка (2 клас) та Лісєєнко Карина

(1 клас). Переможці отримали грамоти.

Діти із задоволенням познайомились з мовними цікавинками,Учні 1 класу грали в гру «Утвори слово» та викладали вивчені літери з конструктора «Їжачок», другокласники

« вирощували речення»,  учні 3 класу розгадували метограми «Слова-сходинки», а четвертокласники- склали сенкан до слова «мова».

Учні – мовознавці виконали цікаві завдання з мови: пройшли лабіринти, створили «  Мовне деревце» , озвучили  « Стіну слів». Все це робили з ентузіазмом, зацікавленістю, творчим натхненням.

                      

 

       

                        Родзинкою цього дня стало проведення акції «Напиши листа Святому Миколаю».

      17 грудня. П’ятниця пройшла під девізом «День любителів природи». Учні нашої школи впродовж двох місяців спостерігали за птахами, визначаючи їх різновидність, склали зимовий  облік птахів нашої місцевості. Коли землю скували перші морози, учні вирішили влаштувати їдальні для птахів.  Головними помічниками стали батьки, які допомогли змайструвати годівнички та розмістили їх у  своїх дворах та на подвір’ї школи.

     При виготовленні годівничок діти піклувалися про те, щоб корм був захищеним від вітру та снігу та естетично прикрасили їх.

Цього ж дня була проведена інтелектуальна гра «Найрозумніший орнітолог» для учнів 3-4 класів. Виграла команда «Снігурі». Учні 1 та 4 класу взяли участь у конкурсі малюнків «Допоможемо птахам взимку!»

День любителів природи

                             

      

 

      Були підведені підсумки Тижня, учні висловили свої враження та побажання на майбутнє, переможці конкурсів отримали грамоти.

     Тиждень початкових класів закінчився, але продовжуватиметься праця вчителів, які пробуджують творчість і пізнання, підтримують інтерес та бажання вчитися. Учителі початкових класів ще раз довели, що вони справжні фахівці своєї справи, а учні – найрозумніші, найталановитіші. Тиждень початкових класів став яскравою сторінкою шкільної родини.

І на завершення… Ми, вчителі, прагнемо зробити нашу школу острівцем людяності і гуманізму, творчості й постійного пошуку. А допоможуть у цьому наші вихованці та їхні  батьки.

                                                                                   Організатор тижня Алла РАШЕВСЬКА

 

 

 

docx
Додано
2 червня 2022
Переглядів
1247
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку