Звіт рою "Гайдамаки" Творимо добро разом

Про матеріал
Волонтерство сприяє вихованню юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції. Волонтерська діяльність активізувалась у Тарасівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Скадовської районної ради Херсонської області у зв’язку з подіями на Сході України.
Перегляд файлу



 

Ройові атрибути

 

Назва рою: «Гайдамаки»

 

Ройовий клич: «Душу – Богові, життя – Україні, честь –

собі!»

Ройове гасло: За волю! За народ! За Україну!

Девіз: «Як вогонь безсмертний у віках не згас. Так козацька слава у серцях у нас»

Анотація

Волонтерство сприяє вихованню юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції.

Волонтерська діяльність активізувалась у Тарасівській загальноосвітній школі   І-ІІІ ступенів Скадовської районної ради Херсонської області у зв’язку з подіями на Сході України. Члени рою «Гайдамаки» стали координаторами цієї роботи, вони ініціюють проведення акцій на підтримку воїнів-захисників, які відстоюють незалежність і цілісність України в зоні військових дій.

Добрі справи, здійснені школярами, прилучають їх до благодійності, демонструють їхній патріотизм, милосердя, уміння розуміти проблеми оточуючих та бажання безкорисливо допомагати своїм співвітчизникам заради миру і спокою в Україні, заради єдності Батьківщини. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зміст

1.     Довідкові відомості……………………………………………………

2.     Фотографії……………………………………………………………..

3.     Опис Доброго діла……………………………………………………..

4.     Додатки…………………………………………………………………

5.     Підсумки, висновки, рекомендації……………………………………

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Довідкові відомості

 

Місце проведення: Тарасівська ЗОШ І–ІІІ ст. Скадовської районної ради Херсонської області.

Адресна спрямованість: підтримка української армії, учасників АТО, жителів Сходу України, які проживають у зоні військових дій. 

Час проведення: вересень 2018  – травень 2019 років.

Склад рою «Гайдамаки»: 

№ п/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Дата народження

Клас

1.

Кушнірук Марія Миколаївна 

22.04.2002

11

2.

Негуляєва Марина Олегівна 

04.12.2002

11

3.

Гришко Анатолій Євгенович

17.11.2002

10

4.

Малахова Альона Андріївна 

11.04.2004

9

5.

Капуста Андрій Олександрович 

26.12.2003

9

6.

Ткачук Нікіта Олександрович

01.07 2004

9

7.

Олефіренко Богдан Вікторович

24.08 2005

8

8.

Новак Надія Миколаївна 

15.08 2005

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фотографії

 

 


 

 

Фото 1. Флешмоб "Моя мирна Україна" до Міжнародного Дня Миру

 

 


 

Фото 2. Благодійний концерт до Дня збройних сил України

Фото 4. Зустріч з воїнами АТО, випускниками нашої школи Солдатом

Володимиром та Анісімовим Іваном

 

 


 

 

 

 

 


Фото 5. Акція «Зігріємо теплом своїх сердець» (збір продуктів харчування для воїнів)

 

Фото 6. Дебати «Моя маленька незалежність»

 

 

Фото 7. Участь у обласній  акції «Оберіг солдату»

 


 

 

 

Фото 8. Відвідування Кам’янської Січі (село Республіканець)

 

Фото 9.

Акція «Милосердя»

 


Фото 10. Поїздка в урочище Холодний Яр та навчально-тренувальний похід з

ночівлею в польових умовах

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Опис доброго діла

 Вже не перший  рік впроваджується у шкільному житті Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»). Вона стала невід’ємною складовою національно-патріотичного виховання учнівської молоді. Виховна система гри «Джура»  включає в себе постійну роботу у школі протягом усього навчального року, дає можливість залучити до спільної дії учнів, педагогів, батьків, представників місцевого самоврядування та громадських організацій.

Виховна система гри «Джура» базується на козацьких і пластових традиціях. Така форма виховної роботи з учнівською молоддю є надзвичайно ефективною та актуальною, зважуючи на складні військово-політичні умови, що нині склалися в Україні. Високий рівень обороноздатності України може бути забезпечений не стільки новітніми зразками зброї, але, у першу чергу, високим рівнем патріотизму громадян, наявністю в них потрібних умінь та навичок із загально-військових дисциплін, вміння зберегти своє життя і здоров’я в умовах надзвичайної ситуації та військового конфлікту, надання першої допомоги, а головне – їхньої готовності захистити Україну від будь-якого агресора. Народпатріот – непереможний.

Не стоять осторонь важливих cправ заради перемоги у неоголошеній війні і тарасівські учні.

Проводячи систематичну роботу на підтримку і допомогу наших воїнівзахисників, які відстоюють незалежність і цілісність України в зоні АТО, громадян, що проживають у зоні військового конфлікту, тих, хто потребує турботи, наш рій проявляє себе як свідомі українці.

Військово-патріотичне виховання учнівської молоді на засадах козацької  педагогіки знайшло відображення у дитячо-юнацькій військово патріотичній грі «Сокіл»(«Джура»). 

21  грудня в школі прийшла тематична лінійка, флешмоб та конкурс малюнку на асфальті «Моя мирна Україна» до Міжнародного Дня Миру (фото

1).

На заході  класні колективи учнів 1-11 класів створили символічну країну побажань, а також кожен школяр прийняв участь в створенні "Дерева Миру". День закінчився спільною роботою над малюнками на тему "Мир в моєму житті"

Участь у грі «Сокіл» («Джура») сприяє національно-патріотичному та військово-спортивному вихованню молоді на основі козацьких традицій.

14 жовтня джури рою «Гайдамаки» брали участь в проведенні благодійного концерту «З Україною в серці» до Дня Збройних сил України.

Зібрані кошти були переданні в фонд «Таблеточки» (фото 2).

19 жовтня за ініціативою учнівського самоврядування та ройової Кушнірук

Марії була організована екологічна акція «Зробимо узбережжя чистішим» (фото

3). 

11 випускників нашої школи перебували в зоні АТО. 19 листопада 2018 року відбулася зустріч з воїнами, які перебували на передовій Солдатом Владиславом та Анісімовим Іваном. Спілкування було цікавим та інформативним для підростаючого покоління ( фото 4).

З 2 по 18  грудня педагогічним та учнівським колективами школи були зібрані продукти харчування та предмети особистої гігієни, художня література, журнали, обереги, які волонтер Тюрдьо М. М. разом з членами козацького рою «Гайдамаки» передали воїнам – землякам, що стоять на захисті суверенітету і свободи рідної землі (фото 5).

Рій «Гайдамаки» постійно проводить просвітницьку діяльність для здобувачів освіти так 21 січня 2019 року були проведені дебати «Моя маленька Україна». Учасниками дебатів стали учні 5-9 класів, які в процесі практичної діяльності зрозуміли, що кожен з них – це особистість, кожен має зробити хоч якийсь позитивний внесок в майбутнє нашої країни. Гаслом дебатів стали слова: «Ти маєш вибір, не стій, а дій! Іди вперед, не озираючись назад. Дій, роби, будуй!» (фото 6).

20 лютого ми взяли участь у обласному конкурсі «Оберіг солдату» виготовивши ляльки-мотанки, як символ матері-охоронниці (фото7).

Сьогодення потребує не лише добрих справ, а й милосердя, чуйності, толерантності, співчуття. Саме такі якості намагаються виховувати в учнів школи наші педагоги. Це стане для дитини одним з головних уроків для отримання високого звання – “ЛЮДИНА”.

В нашій школі з 22 березня рій «Гайдамаки» відвідав Кам’янську Січ в селі Республіканець (фото 8).

З 1 по 4 квітня пройшов «Тиждень милосердя й доброти» під час якого в рамках акції «Милосердя й доброта – людства два крила» юні джури допомагали одиноким літнім людям по господарству (фото 9).

Ще у травні 2018 року рій Тарасівської ЗОШ І-ІІІ ст. «Гайдамаки» отримав нагоду взяти участь у краєзнавчо-туристичній поїздці до урочища Холодний Яр.

І ось 12 квітня 2019 року живописна Черкаська область привітно зустріла наших дітей.

У цих місцях над Дніпром зароджувалося козацтво. Тут знаходиться перша козацька столиця — Чигирин — столиця держави Богдана Хмельницького. Тут і тихий Суботів — маєток і могила великого Хмельницького. Холодний Яр — один із найнезвичайніших історико-культурних ландшафтів України, можливе місце падіння гігантського метеориту, повне історичних таємниць, драм і трагедій.

Екскурсія козацькими шляхами справила незабутнє враження на учнів. За неймовірні пережиті емоції дякуємо сотнику Скадовської народної сотні самооборони Курікову Володимиру Львовичу (фото 10)

 

 

 

Підсумки, висновки, рекомендації

 

        Підійшов до завершення проект «Творимо добрі справи разом». Ми віримо, що завдяки йому стала добрішою і милосерднішою кожна дитина, віримо, що запалений вогник доброти поселився у серцях школярів, і з ним вони будуть іти по життю до своєї мети. Доброта – найбільша цінність нашого життя. Так, це саме та якість, яка, як і любов до Батьківщини, коштує так дешево, але цінується так дорого. ЇЇ не можна купити ні за які гроші, вона по краплиночці виховується змалечку, вона закладена в генетичному коді і на протязі усього життя дарується світу. І саме участь у даному проекті сприяла розумінню того, що не буває чужого горя і біди. Неабиякий виховний ефект дало спілкування з воїнами АТО, які перебувають на передовій, до яких дійшли листи та обереги від наших учнів. Навіть звідтіля вони передавали подарунки для дітей, а слова учасників бойових дій назавжди закарбувалися в душах наших вихованців. І сльози, які текли під час зустрічей, були такими щирими…           Тому, ми вважаємо, що подібні проекти є необхідністю сьогодення, бо їх виховний потенціал важко переоцінити.

Запам’ятай, моя дитино, з юних літ

На все життя, щоб знала, як прожити.

Людина для добра приходить в світ

Й покликана завжди добро творити!

 

pdf
Додано
30 березня 2020
Переглядів
866
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку