Звіт трудової акції "Плекаймо сад"

Про матеріал
Творчий звіт трудової акції "Плекаймо сад" Хлібодарівського НВК Волноваського р-ну Донецької обл. Дана робота включає в себе фотоматеріали, змістовну структуру та висновки про пророблену роботу учнів нашого закладу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Трудова акція«Плекаймо сад»ХЛІБОДАРІВСЬКИЙ НВККерівник Панченко Марина Олександрівна

Номер слайду 2

…. Таке красиве українське слово – плекаймо, піклуймося, любімо, цінуймо, доглядаймо, шануймо. Але ж – плекаймо! Немов у долонях зігрітий паросток, политий любов’ю і ніжністю рідних, доглянутий вчителем, збережений державною мудрістю. Паросток, який стане коренем, цвітом і колосом життя. Паросток, який дасть якісний і цінний урожай, заколоситься полем, збереже і примножить традиції роду людського.

Номер слайду 3

Мета акціївиховання сучасного господаря, здатного працювати в умовах ринкової економіки; формування творчої працелюбної особистості, економічної і трудової культури учнів;привернення уваги органів влади, громадськості до проблем сільської школи.

Номер слайду 4

Трудове виховання і навчання створює умови для: успішного вирішення завдань професійної орієнтації учнів; деяких питань матеріального забезпечення життєдіяльності шкіл; наближення молоді до сільськогосподарського виробництва;- учні набувають досвід проведення польових досліджень

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

№Заходи. Строк. Відповідальний1 Відвідування пітомника з метою знайомства з вирощуванням садженців. Квітень. Директоркл. керівники2 Складання проекту плодового саду. Квітень. Вчит. Труд. Нав. І креслення.3 Підбір асортименту для сада. Травень. Директоруч. біології4 Закупка необхідних знарядь.  5 Розмітка посадкових міст стосовно проекту. Травень. Уч. Трудового навчання6 Підготовка грунту під плодовий сад: А)звільнити від бур’яну;Б)культивація;Осінь 7 Доставка дерев з пітомника. Осінь. Завхоз,директор. 8 Розмітка дерев стосовно проекту. Учні 9-11 кл. вчит. біології9 Посадка рослин. Учні, працівники закладу10 Догляд за насадженнями: А)мульчіровання грунту;Б)полив садженців;В)прополка;Г)підпушування;Літо План роботи щодо посадки молодого саду

Номер слайду 8

Сорт. Кол-во. Черешня. Мелитопольская ранняя2 Валерий Чкалов2 Ярославна2 Дончанка4 Абрикосы Донецкий краснощёкий4 Мелитопольский ранний3 Чёрный принц3 Айва Ябловидная2 Грушевидная2 Персики Донецкий жёлтый3 Валиант3 Вишня Чёрнокорка4 Посадочный материалсорт. Кол-во. Яблони осеннего сорта Акане10 Слава победителям10 Гала 10 Лобо5 Белый налив5 Яблони зимнего сорта Голден резистент15 Грани Смит15 Кальвиль снежный15 Румяный альпинист15 Зимнее плесецкое15 Глостер15 Груши Артёмовская зимняя4 Выжница4 Изумрудная4 Янтарная4

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Календар робіт в садку

Номер слайду 11

Протягом сезону 2011-2012р. міжряддя між деревами оброблялись культиватором. Протягом вегетації було виконано 4х кратне ручне розпушування ґрунту між деревами.

Номер слайду 12

2012 рік. Садочку 1 рік

Номер слайду 13

Шкільний сад дозволяє залучати до праці учнів, покращує фізичне і психічне здоров”я покращує психологічний клімат в класі та школі.

Номер слайду 14

Учні вчаться правильно доглядати за садом Для цього застосовують комплекс агротехнічних заходів по догляду за грунтом, надземною частиною дерев і за врожаєм плодів. Полив. Вважається, що низькорослі сади потребують встановлення зрошувальних систем, оскільки їхня коренева система знаходиться близько до поверхні ґрунту і швидко пересушується. Але ми скористалися шлангом, та відрами. 

Номер слайду 15

За період вегетації неоднократно було проведено полив дерев, особливо в період тривалої відсутності води.

Номер слайду 16

Поливна норма склала близько 7 літрів води на дерево.

Номер слайду 17

Побілка стовбура і скелетних гілок плодових дерев вапняним розчином захистить дерева від сонячних опіків і морозобоїн, а також від шкідників. Щорічне обрізування – обов’язкова умова для інтенсивного карликового саду. Необхідною є не лише ранньовесняна обрізка, а й літнє формування крони – прищипування, відгинання та видалення пагонів.

Номер слайду 18

Опори. Через поверхневу кореневу систему маленькі дерева від сильного вітру та надмірного зволоження навіть при невеликому навантаженні плодами можуть нахилятися у бік, під вагою урожаю у них часто ламаються гілки. Без опор їм не встояти. 

Номер слайду 19

Через дуже сильний вітер наш садок постраждав. (2014р) Не допомогли навіть опори. Деякі дерева похилились, поламались гілки.

Номер слайду 20

Але за період весна – літо 2015року дерева окріпли та дали добрий врожай черешні, груші, яблуні. Всі плоди доставлені до шкільної їдальні.

Номер слайду 21

Основна навчальна діяльність. Позакласна діяльність. Додаткова діяльність. Екологія. Біологія. Хімія. Фізика. Природознавство(клас «Під відкритим небом»)Класні години. ЕкскурсіїІнформаційні хвилини. Мистецтво. Естетика. Сільське господарство. Садівництво. Селекція. Використання шкільного саду в навчальному процесі осн

Номер слайду 22

В навчальній діяльності сад необхідний для закріплення знань учнів отриманих на уроках природничих наук. У ході практичних занять з учнями в садку вчитель може наочно показати матеріальну сутність і пізнаваність багатьох процесів і явищ.

Номер слайду 23

Діти навчаються проводити вимірювання на місцевості, креслити в різних масштабах, обчислювати площу. Звичайно, найбільш цінні сади для уроків природи та біології, адже тут під рукою лабораторія з навчальними матеріалами. Тут можна без проблем спостерігати за життям комах, равликів та інших безхребетних. Діти, пізнавши природу, полюблять цілий світ живих істот. А також сад – це сполучна ланка між молоддю, вчителями, батьками та мешканцями села.

Номер слайду 24

2013рік2014рік2015рік2017 Сад – це місце, де немає пресингуючих психіку впливів ,Дерева повертають нам розтрачені сили , дарують умиротворення, відчуття щастя, енергію душі.

Номер слайду 25

2017рік

Номер слайду 26

Учні вчяться правильно доглядати за садом Приймаємо активну участь в трудовій акції «Плекаймо сад»

Номер слайду 27

2018 РІК догляд за садом навесні

Номер слайду 28

Влітку учні 7,8,10 класів доглядали за садом та збирали урожай. Було зібрано: черешні - понад 50кг абрикос – понад 60кг груші – понад 80кг яблук – понад 180кг. Увесь зібраний урожай був направлений до місцевого дитячого саду, а яблука отримали учні в шкільній їдальні.

Номер слайду 29

Плекайте сад: яскравої душі У кожного багато має бути,  Щоб у життя вкладалися пісні,  Яких і поколінням не забути.  Плекайте душу- хай вона, як сад,  Духмяниться земними почуттями,  Аби, як час настане, в небесах Яскравіти вечірніми зіркамиги, можна «заземлитись»- налаштуватись на позитивні зміни в житті.

Номер слайду 30

Фруктовый сад – словно в раю,Здесь буйство красок, ароматов,Здесь гость почтенный дорогой. Лелеет чувств своих парады. Здесь жизнь кипит, цветы растут,И насекомые в работе,А соловей который день. Любовь приносит в каждой ноте. И фрукты пышут красотой,К земле склонили ветви низко. И вкус прекрасного  плода. Жизнь наполняет новым смыслом.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Виховна робота
Додано
29 травня 2020
Переглядів
1019
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку