Звук (б), буква «Бе». Читання тексту за букварем

Про матеріал
Ознайомити дітей із звуками  [б], [б’] та буквою на їх позначення «б».Навчити читати склади і слова, склади-злиття і слова із буквою б. Розвивати мислення і мовлення учнів, звуковимову, фонематичний слух, вміння вживати вивчені слова та словоформи у власному мовленні, будувати з ними словосполучення, речення та зв’язні тексти діалогічної (монологічної) форми. Виховувати любов до української мови, уважність, спостережливість.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мета : Ознайомити дітей із звуками  [б], [б’] та буквою на їх позначення «б».Навчити читати склади і слова, склади-злиття і слова із буквою б. Розвивати мислення і мовлення учнів, звуковимову, фонематичний слух, вміння вживати вивчені слова та словоформи у власному мовленні, будувати з ними словосполучення, речення та зв’язні тексти діалогічної (монологічної) форми. Виховувати любов до української мови, уважність, спостережливість.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

1.За допомогою цеглинок оживіть літеру (скласти літеру “Б” з цеглинок) 2. Протягом кількох хвилин вигадайте розповідь про свою літеру (де вона живе, як її звуть, що вона вміє робити…) 3. Як ви оживили свою літеру? 4. Як ви думаєте , про що могла б мріяти ваша буква? 5. З ким вона могла б потоваришувати?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Бережлива і грайлива,  Й спритная вона на диво.  Вміє далеко стрибати  і горіхи розгризати.  З гілки стриб на іншу гілку, Рудохвоста скаче бджілка. На сосні збирає шишки, Смачні кедрові горішки. 7.Діалог «Запитаємо у білки» Де ти білочко живеш? Що ти білочко гризеш? (Я гризу горішки, і гриби, і шишки. В дубі маю я житло, називається дупло.) А в морозні люті дні, ти не мерзнеш у дуплі? (Мене взимку зігріва тепла шубка хутрова.)

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Їх люблять дорослі і діти, І мавпочки всі на світі, Вони на пальмі дозрівають, З жарких країн до нас припливають! Знають цей фрукт діточки, Люблять його мавпочки. Родом він з жарких країн. Високо росте… 6. Цікаве про банан  Бананове дерево, строго кажучи, не дерево,а трава.

Номер слайду 8

- Що Ви пережили сьогодні на уроці? - Яких тваринок Ви бачили, уявляли? - На що схожа літера “Б”? -Чи приємно Вам було її вимовляти? - З яким настроєм Ви залишаєте сьогодні наш урок?

Номер слайду 9

ppt
Додано
22 лютого 2021
Переглядів
508
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку