«10 цікавих задач про Україну» Збірка завдань для учнів 5 класу. Тема: «Додавання та віднімання натуральних чисел».

Про матеріал

Дана збірка являється творчою роботою учнів 8 класу, які дібрали ряд задач, що містять цікаві факти про Україну. Задачі з елементами країнознавства можна використовувати на різних етапах уроку під час вивчення теми "Додавання та віднімання натуральних чисел"( 5 клас)

Перегляд файлу

 

 

 

 

«10 цікавих задач про Україну»

 

Збірка завдань для учнів 5 класу.

Тема: «Додавання та віднімання натуральних чисел».

 

Твір на тему "Моя країна" (Україна) скачати    

 

 

 

 

 

Виконавці проекту: учні 8-Б класу Нижньосірогозької ЗОШ І-ІІІ ст

Пономаренко Є., Савченко Є., Немикін М., Шматкова І.

Задача №1                                                                                  

Площа Черкаської області становить 20 900км² , що на 3 688 км² менше, ніж площа Кіровоградської області, і на 7 848 км² менше, ніж площа Полтавської області. Яку площу займають ці три центральні області України разом?

 

Задача №2

Довжина Ворскли становить 336 км, що на 1865 км менше, ніж довжина Дніпра. Чому дорівнює довжина Дніпра?

 

Задача №3

На території Чернівецької області розташовано 398 сіл, що на 260 менше, ніж на території Херсонської області. Скільки сіл розташовано на території Вінницької області, якщо їх кількість на 412 більша, ніж у Чернівецькій і Херсонській областях разом?

 

Задача №4

Висота найвищої вершини гори Говерла в Карпатах дорівнює 2061м, що на 516 м більше, ніж висота найвищої кримської гори Роман - Кош і на 821 м більше, ніж висота кримської гори Демерджи. На скільки гора Роман-Кош вища за гору Демерджи?

 

Задача №5

На Всеукраїнській математичній олімпіаді брали участь 24 учнів з Херсонської області,  Миколаївської  та Одеської .  Вони розв‘язували задачі.  Учні з Херсонської області  розв‘язали правильно 28 задач,  з Миколаївської  27 задач,  а учні  з Одеської області  на 5 задач менше,  ніж  учні з Херсонської та Миколаївської  областей разом.  Скільки всього задач розв‘язали учні?

 

Задача №6

Довжина річки Дніпро (в межах України) становить 980 км,  а довжина річки Південний Буг на 174 км менша від неї.  Знайдіть довжини цих річок.

 

Задача №7

Перший політ у космос було здійснено у 1961 році Юрієм Гагаріним.  А перший український космонавт Леонід  Каденюк здійснив свій політ у складі американського корабля «Коламбія» через 36 років.  В якому році це сталося?

 

 

Задача №8

Червона книга України складається із 2-х томів.  У перший внесено 544 видів рослин,  а в другий на 162 види менше тварин,  яким загрожує небезпека.  Скільки всього видів рослин і тварин занесено у Червону книгу України?

 

Задача №9

Назва « Україна» вперше зустрічається в Київському літописі (за Іпатіївським списком) під 1187 роком.  Скільки років пройшло від першої літописної появи назви «Україна»?

 

Задача №10

Відстань від смт Нижні Сірогози до міста Херсон 180 км., а від міста Херсон до міста Одеса  на 24км більше. Знайдіть відстань від смт Нижні Сірогози до міста Одеса.

doc
Додано
2 липня 2018
Переглядів
5762
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку