10 способів як допомогти підлітку воратися зі стресом

Про матеріал
Наше життя прискорюється. І на дитину в підлітковому віці лягає величезне навантаження. Для того, щоб ваша дитина могла справлятися із стресом, йому необхідно навчитися самому розпізнавати коли і які емоції, почуття можуть викликати стрес і як з ним боротися.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підготувала: соціальний педагог

Кролевецькаспеціалізована школа

І-ІІІ ступенів №3

 

 

 

10 способів як допомогти підліткові впоратися із стресом

 

 

 

 

 

 

 

 

Наше життя прискорюється. І на дитину в підлітковому віці лягає величезне навантаження. Для того, щоб ваша дитина могла справлятися із стресом, йому необхідно навчитися самому розпізнавати коли і які емоції, почуття можуть викликати стрес і як з ним боротися.

Тривожність
Зверніть увагу вашої дитини на такий момент. Якщо його увага постійно займає думку, наприклад "Я турбуюся про..., мене турбує..."; якщо він постійно робить мимовільні рухит акі, як кручення волоса, кусання нігтів, переминание з ноги на ногу, це ознаки нервозності. Дитина повинна навчитися стежити за собою, розпізнавати їх.

Звернення по допомогу
Дитина не повинна справлятися з усім самостійно. Якщо у нього надто багато обов'язків, він може попросити батьків, братів і сестер, друзів допомогти йому. Навіть проста розмова по душах, про те як у ньогобагато проблем, вже дасть деяку емоційну підтримку.

Планування
Навчите дитину планувати свій день. Якщо його чекає яке-небудь нелегке завдання, краще всього розділити її на частини і виконувати кожну частину за якийсь певний проміжок часу. Такий підхід допоможе перемогти тривожність.

Виділення видів діяльності, за допомогою яких можнав ідпочити
Навчите вашу дитину знаходити час на відпочинок. Допоможіть йому зробити список тих видів діяльності, за допомогою яких можна відволіктися і відпочити. Це може бути зустріч з друзями, заняття спортом, музикою і так далі.

Аналізпоразок
Якщо ваша дитина потерпіла в чомусь невдачу, навчите його отримувати з цього користь. Замість того, щоб лаяти себе "Я погано написав контрольну, тому що я безглуздий і нічого не умію робити і нічого у мене не получается, "Я погано написав роботу, значить, щось не довчив". Це допоможе йому наступного разу уникати подібних неприємностей і вірити у свої сили.

Повноцінний сон і хорошее живлення
Ваша дитина повинна знати, сон і нормальнее живлення потрібні для того, щоб були сили з усім справлятися

Позбавлення від негативних емоцій
Як допомогти дитині позбавитися від постійних негативних думок і відчуттів, які не дають спокою. Можна порадити йому завести щоденник, в якому він би описував свої почуття, тим самим матеріалізуючи їх на папір, звільняючись від них і розуміючи те, що за ними стояло.

Ставте перед собою цілі, але в межах розумного

Навчите вашу дитину ставити реально досяжніцілі і правильно оцінювати свої сили і можливості.

Пріоритети
Коли день вашої дитини є списком справ і ніякої вільної хвилини, щоб розслабитися і поганяти м'яч у дворі, навчите його з усієї маси виділяти найголовніше і розпочинати з нього. Іноді все-таки варто відкласти назавтра те, що можна зробити сьогодні.

Фізичні вправи
Спорт зміцнює організм дитини, робить його енергійнішим, витривалішим, стійкішим до стресів. Ви повинні привчити вашу дитину до активних видів діяльності неважливочи буде це біг, плавання або просто ходьба. Нехай він вибере сам на власний розсуд.

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
28 серпня 2019
Переглядів
558
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку