10кл Тести тема: Імпульс тіла. Закон збереження . Робота. Потужність. Енергія

Про матеріал

Розробка тестів для учнів 10 классів з тема уроку

"Закон збереження і перетворення повної механічної енергії. Потужність."

містить матеріал, що може допомогти вчителю при проведенны уроку, містить 2 варіанти прикладів вихідного контролю.

мета якого – поглибити знання про закони збереження імпульсу та енергії; систематизувати навчальний матеріал навколо основних понять, положень теорії; розкрити практичне й світоглядне значення законів збереження імпульсу та енергії; розвивати пізнавальний інтерес до навчання, логічне мислення, сприяти розширенню політехнічного кругозору

Перегляд файлу

10 кл……..Тести  Тема: Імпульс тіла. Закон збереження . Робота. Потужність. Енергія.

Варіант 1 

1.Одиниці роботи в СІ- це :…А)ньютон, Б)джоуль, С)ват,  Д)паскаль .

2.кінетична енергія тіла…А)прямо пропорційна до його швидкості, Б)прямо пропорційна до квадрата його швидкості, В)обернено пропорційна до його швидкості, Г)обернено пропорційна до квадрата його швидкості

3.яка фізична величина має одиницю вимірювання Вт:  А) робота, Б)імпульс, В)сила, Г)потужність.

4. чому дорівнює формула для обчислення імпульсу тіла ? А)ma, Б)mgh, В)Ft, Г)2/2.

5. тіло масою m, яке кинули вгору, піднялося на деяку висоту h і впало на поверхню Землі, відскочило від поверхні та піднялося на ту саму висоту h. Яку  роботу виконала сила тяжіння? А) mgh,  Б) 3mgh, В) mgh/3, Г)0.

6.у якій точці траєкторія польоту футбольного м’яча кінетична енергія м’яча максимальна? Опором повітря можна знехтувати. А) у точці 1, Б)у точці 2, В)у точці 3, Г)у всіх точках.

7.кулька масою 200г впала на горизонтальну плиту. Який імпульс передано плиті при пружному ударі, якщо перед ударом кулька рухалася вертикально вниз зі швидкістю 5м/с? А)2000 кг м/с, Б)1000кг м/с, В)2кг м/с, Г)1кг м/с.

C:\Users\Сестренка\Desktop\аап.png8. трактор під час оранки долає силу опору 8кН, розвиваючи корисну потужність 40кВт. З якою сталою швидкістю рухається трактор? А)0,2 м/с, Б)0,5 м/с, В)2 м/с, Г)5 м/с.

9.  З човна масою 160кг, який рухається із швидкістю 1м/с, стрибає хлопчик, що має масу 40кг, у горизонтальному напрямі зі швидкістю 4м/с. Яка швидкість човна після стрибка хлопчика з корми в бік, протилежний рухові човна?

10.Матеріальна точка масою 4кг, що рухається рівномірно, протягом часу 2с. Знайти зміну імпульсу сили точки.

 

Варіант №2

1.Одиниці потужності в СІ- це :…А)ньютон Б)джоуль С)ват Д)паскаль

2.кінетична енергія тіла…А)прямо пропорційна до його маси, Б)прямо пропорційна до квадрата його маси, В)обернено пропорційна до його маси, Г)обернено пропорційна до квадрата його маси.

3.яка фізична величина має одиницю вимірювання Нс :  А) робота, Б)імпульс, В)сила, Г)потужність.

4. чому дорівнює формула для обчислення кінетичної енергії тіла ? А)ma, Б)mgh, В)Ft, Г)2/2.

5. тіло масою m, яке кинули вгору, піднялося на деяку висоту h і впало на поверхню Землі. Яку  роботу виконала сила тяжіння? А) mgh,  Б) 2mgh, В) mgh/2, Г)0.

6.у якій точці траєкторія польоту футбольного м’яча потенціальна  енергія м’яча максимальна? Опором повітря можна знехтувати. А) у точці 1, Б)у точці 2, В)у точці 3, Г)у всіх точках.

7. кулька масою 500г впала на горизонтальну плиту. Який імпульс передано плиті при пружному ударі, якщо перед ударом кулька рухалася вертикально вниз зі швидкістю 2м/с? А)2000 кг м/с, Б)1000кг м/с, В)2кг м/с, Г)1кг м/с.

8. трактор під час оранки долає силу опору 4кН, розвиваючи корисну потужність 16кВт. З якою сталою швидкістю рухається трактор? А)0,25 м/с, Б)0,5 м/с, В)2 м/с, Г)4 м/с.

9. З човна масою 200кг, який рухається із швидкістю 1м/с, стрибає хлопчик, що має масу 50кг, у горизонтальному напрямі зі швидкістю 7м/с. Яка швидкість човна після стрибка хлопчика з корми в бік, протилежний рухові човна?

C:\Users\Сестренка\Desktop\аап.png10.Матеріальна точка масою 4кг, що рухається рівномірно, протягом часу 2с. Знайти зміну імпульсу сили точки.

 

 

 

docx
До підручника
Фізика (академічний рівень) 10 клас (Бар’яхтар В.Г., Божинова Ф.Я.)
До уроку
Розділ 3. Закони збереження в механіці
Додано
15 грудня 2018
Переглядів
4719
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку