Презентація "Внутрішня енергія та способи її змінення"

Про матеріал

Презентація "Внутрішня енергія та способи її змінення" дозволяє краще зрозуміти урок, так як вона містить багато прикладів, котрі пояснюють явища пов'язані з внутрішньою енергією.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Теплові явища – це явища пов'язані з нагріванням чи охолодження тіл, зі зміною температури. Тепловий рух – безладний, хаотичний рух молекул.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Шляхи зміни Виконання роботи Теплообмін

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Теплопровідність – вид теплопередачі, за якого енергія переноситься від більш нагрітих ділянок тіла до менш нагрітих у результаті теплового руху та взаємодії частинок

Номер слайду 13

Конвекція – вид теплопередачі, здійснюваний шляхом перенесення теплоти потоками рідини або газу

Номер слайду 14

Випромінювання – вид теплопередачі, при якому енергія передається за допомогою електромагнітних хвиль

Номер слайду 15

Теплообмін Теплопровідність Конвекція Випромінювання

Номер слайду 16

Кіт Матроскін підійшов до вікна і, подивившись на кругленького від настовбурченого пір'я горобця, ковтнув чималу порцію слини. Потім, зітхнувши і солодко облизнувшись, він сказав: “А мороз за вікном чималий!”. Чи мав рацію Матроскін?

Номер слайду 17

Песик Пресик збагнув, що саме цієї миті він безповоротно втратив свій «дім» і прихильність своєї господині, адже в його будку поселилася улюблена болонка господині. Як же песику тепер найкраще зігріватися холодної днини?

Номер слайду 18

Як рятується від холоду білий ведмідь? Природа подбала про живі організми, які змушені виживати в умовах Крайньої Півночі. Наприклад, підошви лап білого ведмедя вкриті шерстю, щоб вони не примерзали до льоду, так само лапки північних куріпок вкриті жмутами пір'я, а руки місцевих жителів аборигенів-ескімосів густіше пронизані кровоносними судинами: кров циркулює, зігріваючи їх. Тремтимо, щоб…зігрітися! Усі теплокровні організми мають здатність тремтіти від холоду. Виявляється, це непоганий спосіб… зігрітися. Під час тремтіння м'язи інтенсивно скорочуються, що супроводжується виділенням тепла, і в такий спосіб тіло поступово зігрівається.

ppt
До підручника
Фізика (рівень стандарту) 10 клас (Сиротюк В.Д., Баштовий В.І.)
До уроку
Розділ 5. ОСНОВИ ТЕРМОДИНАМІКИ
Додано
17 грудня 2018
Переглядів
1307
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку