15 травня - День Сім'ї

Про матеріал
15 травня, вся країна відзначає Міжнародний день сім'ї – день наших з Вами родин. Сім´я, увібравши в себе історичний досвід всіх попередніх поколінь, завжди була і залишається осередком збереження духовних і культурних традицій нації. Весь світ знає, якою талановитою, працелюбною, духовно багатою є українська нація. Ці високі якості закладаються саме в сім´ї, де дитина отримує перші уроки любові до батька, матері, до своєї Батьківщини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міжнародний День сім’ї – 15 травня.

Номер слайду 2

7 ‘ Я

Номер слайду 3

Моя сім’я. Чуйна Весела Асоціативний кущ “Моя сім’я”Дружна. Щаслива Добра Розумна

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Що таке сім'я? Сім'я – це група людей, які проживають спільно та мають взаємні права та обов'язки. Сім’ї  бувають  різними:  великими  і маленькими.   Вони  не  завжди складаютьсяз батьків  і  дітей.  В  одній  сім’ї  можуть жити  декілька  поколінь:  діти  з  батьками,  бабусі  з  дідусями  і,  навіть,  прабабусі з  прадідусями.  

Номер слайду 6

Прислів’я про сім’ю. Без сім’ї і свого роду - немає нації, народу. Людина без сім’ї, що дерево без плодів. Дерево тримається корінням, а людина сім’єю.

Номер слайду 7

Гра «Так чи Ні?»У дружній сім’ї члени родини повинні: Шанувати старших. Не прислухатися до порад членів родини. Виконувати свої обов’язки. Допомагати одне одному. Сваритися. Піклуватися одне про одного. Робити, що заманеться. Піклуватися про менших братиків і сестричок. Виконувати всі хатні справи разом. Вітати всіх зі святами, днем народження. Не зважати на бажання інших, думати лише про себе.

Номер слайду 8

У давні часи жила одна сім'я, і в ній панували любов і злагода. Чутка про це долетіла до правителя тих місць, і він запитав у глави сім'ї: «Як вам вдається жити, ніколи не сварячись, не ображаючи один одного?» Старець узяв папір і написав на ньому щось. Правитель подивився і здивувався, на аркуші було написано сто разів одне і те ж слово ... Яке це слово? ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ

Номер слайду 9

Обов’язки дітей. Любити і поважати своїх батьків та членів родини. Допомагати старшим по господарству. Берегти себе. Навчатися у школі, виконувати домашні завдання.

Номер слайду 10

Гра – вправа „ Добери слово протилежне за значенням ”Розклав- склади Насмітив - підмети Розлив- витри Розсипав- збирай помий Замастив- туди і поклади Де взяв річ-

Номер слайду 11

Сім’я – це щастя, любов і удача,Сім’я – це влітку поїздки на дачу. Сім’я – це свято, сімейні дати,Подарунки, покупки, приємні витрати. Народження діток, перший крок, перший лепет,Віра в найкраще, хвилювання і трепет.

Номер слайду 12

Майбутнє України –щаслива родина

Номер слайду 13

Пам’ятай!Найцінніше у житті – сім’я!

pptx
Додано
11 травня 2022
Переглядів
1287
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку