3 Презентація із серії "Розмаїття спорту"

Про матеріал
Усіх презентацій 10. На основі цих матеріалів розробляю завдання для брейн-рингу між учнями 9-х класів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СКВОШВчитель Дротинської ЗОШАндрашко Мирослава Михайлівна

Номер слайду 2

Сквош (англ. squash) — ігровий ракетковий вид спорту в закритому приміщенні. Назва гри пов'язана з використанням у ній відносно м'якого порожнистого м'яча діаметром близько 40 мм. Гра (одинарна — два гравці; або парна — чотири), ведеться спеціальними ракетками на оточеному з чотирьох сторін стінами корті.

Номер слайду 3

Корт: Міжнародний розмір корту був затверджений у 1920-х роках: 32 фути (9750 мм) в довжину і 21 фут (6400 мм) завширшки. За фронтальної стіни проходить лінія верхнього ауту (out line) на висоті 15 футів (4570 мм) від підлоги, поєднана похилими лініями ауту по обох бічних стін з лінією ауту на задній стіні, прокресленого на висоті 7 футів (2130 мм). На фронтальній стіні так само проведена лінія подачі на висоті 6 футів (1830 мм) і так званий тін (tin) або нижній аут (еквівалент сітки) заввишки 17 дюймів (430 мм), оточений бортиком заввишки 2 дюйми (50 мм).

Номер слайду 4

Спорядження: Гра: Максимальні розміри сучасних ракеток 686 мм у довжину і 215 мм завширшки з максимальною площею головки 500 см². Максимально дозволена до 255 грамів, але зазвичай ракетка важить від 110 до 200 грамів. М'ячі для сквошу виготовляються з двох шматочків гуми, склеєних разом і утворюють сферу, відшліфованих до утворення матово-рівній поверхні. У багатьох місцях проведення зустрічей вимагають обов'язкового використання захисту для очей, тієї ж практики дотримуються деякі асоціації юніорського і парного сквошу. . Для визначення права першої подачі гравці кидають жереб, обертаючи ракетку. Отже, той сам вибирає подачу з лівої або правої зони подачі (service box). При правильній подачі одна нога подаючого повинна бути в зоні подачі і м'яч після удару ракетки повинен відскочити від фронтальної стіни між лінією подачі (service line) і лінією ауту (out line) і приземлитися в протилежній задньої чверті корту, якщо тільки його не відбив з льоту приймаючий гравець. Приймаючий подачу гравець відбиває м'яч до фронтальної стіни. М'яч може бути відбитий на льоту (такий удар називають volley) або між його першим і другим ударами об підлогу корту. При правильному ударі м'яч повинен досягти фронтальної стіни і вдаритися між лініями ауту (out) і звуковою панелі (tin) до свого торкання підлоги. М'яч, який потрапив у будь-яку лінію ауту або кордон звуковий панелі, на відміну від тенісу, вважається аутом. До удару об стіну фронтальну м'яч будь-яку кількість разів може битися в будь-яку з трьох стін корту. М'ячі, ті, якими грають від бічних або задніх стін, називають боусти (boast або angle). Розіграш триває до того моменту, поки один із гравців має можливість відбити м'яч супернику або не робить помилки

Номер слайду 5

https://youtu.be/j. M9l7 A7of. F0

pptx
Додано
18 лютого 2022
Переглядів
366
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку