365 днів боротьби за свободу

Про матеріал
Презентація розроблена до річниці повномаштабного вторгнення (24 лютого). Містить матеріали про те, як розгортались події у перший рік вйни.
Перегляд файлу

image

image


image


З півночі – Російські війська рушили в бік Києва з боку Білорусі.

З північного сходу – Російські війська рушили на захід у напрямку Києва з боку Росії.

imageЗі сходу - Російські війська проштовхнулися в бік Харкова з Донбасу.

З півдня - Російські війська рушили з Криму в бік Одеси на заході, Запоріжжя на півночі і Маріуполя на сході.

image

image


Буча, що на околиці Києва, стала стратегічною базою для спроби Росії просунутися в бік столиці.

Однак, коли наприкінці березня Росія вивела свої війська з Київської області, заявивши, що тепер основна увага буде зосереджена на захопленні східного Донбасу, почали з'являтися докази ймовірних військових злочинів.

imageКарім Хан, головний прокурор Міжнародного кримінального суду, охарактеризував Бучу як «місце злочину» після того, як докази масових вбивств мирних жителів збіглися з рахунками жителів передмістя.

Москва відкинула висновки і заявила, що вбивства в Бучі були інсценовані.

image

image


image

image

image

image

image

image


image

image

image

image

image


image

Російські війська вторглися в Херсон з Криму на півдні України. До вечора 24 лютого вони дійшли до міста Херсон і закріпили за собою Антонівський міст, що з'єднував Херсон у напрямку Миколаєва через річку Дніпро.

imageРосійські війська отримали контроль над цим районом на початку березня, і місто Херсон було єдиним місцем, де вони встановили присутність на західному березі річки. 2 березня міністерство оборони Росії заявило, що місто Херсон знаходиться під повним контролем Росії. До 15 березня Москва заявила, що вся область знаходиться під контролем.


image


image

image

image

image


image

Сєвєродонецьк і Лисичанськ охоплюють стратегічно важливу річку Сіверський

Донець і були єдиними помітними районами Луганської області, які все ще перебували під контролем Києва в травні 2022 року.

imageНаприкінці травня російські війська пробралися в центр Сєвєродонецька з півночі та півдня, незважаючи на запеклий опір сухопутних військ, і спробували захопити стратегічне місто на сході України.

Українські військові повідомили, що російські війська посилюють свої позиції на околицях міста та вводять у цей район додаткову техніку та боєприпаси, щоб натиснути на наступ.


image


image

image

image


image

image

image

image


image


image

image

1             березня військовослужбовці в/ч 3042 Національної гвардії України із підрозділами ТРОпродовжували бої з російськими окупантами біля Енергодара. Ворог зосередив близько 90 одиниць військової техніки в районі села Дніпровка.

1-2 березня мешканці Енергодара масово вийшли на трасу, щоб зупинити просування колони російських військ.

3      березня на місто рухалася російська колона з приблизно 100 одиниць важкої техніки.

Російські війська поновили спроби захоплення Запорізьку АЕС.

imageВ ніч на 4 березня російські окупанти почали заходити в місто та на околиці АЕС, військовослужбовці в/ч 3042 Національної гвардії України разом із підрозділами ТРО в цю ніч вели запеклі бої за Запорізьку АЕС.

4      березня о 02:26 ночі третій енергоблок було від'єднано від єдиної енергосистеми.

Окупанти обстріляли перший енергоблок станції, в результаті там спалахнула пожежа. О

9:00 майданчик Запорізької АЕС було захоплено росіянами. Були загиблі та поранені серед українських захисників станції — загинуло троє українських військових.

9 березня всередині Запорізької АЕС перебували 500 російських військових та 50 одиниць важкої техніки. Окупанти 4 дні тримали в заручниках працівників станції. Персонал

катували, змушуючи записувати їх звернення до українського народу. Записані відео російські пропагандисти планували використати як провокацію та дезінформацію.

30 березня окупанти не пропустили у Василівці евакуаційну колону з Енергодара до Запоріжжя.

image

image

pdf
Додано
31 серпня 2023
Переглядів
99
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку