5 кл. НУШ Біда .Де міститься вода на Землі

Про матеріал
Ця дивовижна речовина є всюди. Вона є на поверхні Землі: в океанах, річках, озерах, льодовиках. Вода заповнює підземні порожнечі та тріщини, просочує ґрунт. Туман і хмари - це теж вода. Для життєдіяльності людини важливою є прісна вода, найдоступніші джерела якої - річки та озера. Вода відіграє вирішальну роль у виникненні та розвитку життя на планеті. Саме вода є складовою кожного організму і міститься в усіх оболонках планети.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Де міститься вода на ЗемліПізнаємо природу 5 клас

Номер слайду 2

Вода відіграє вирішальну роль у виникненні та розвитку життя на планеті. Саме вода є складовою кожного організму і міститься в усіх оболонках планети.

Номер слайду 3

1. Скільки води на планеті Земля. Найбільше води міститься в океанах та морях. Океанів 5 - Тихий, Атлантичний, Північний Льодовитий, Індійський, Південний. Це солона вода, непридатна для використання людиною. 

Номер слайду 4

Більша частина прісної води зосереджена у вигляді льодовиків. Невелика частина в надрах землі, річках.

Номер слайду 5

Розподіл води на Землі

Номер слайду 6

Понад 2 млрд осіб не мають доступу до безпечної питної води. Щороку мільйони людей помирають через хвороби, які спричинило споживання брудної та нефільтрованої води.

Номер слайду 7

2. Як мандрує вода. Під впливом енергії Сонця вода легко переходить з одного стану в інший та постійно переміщується-відбувається великий (світовий) колообіг води.

Номер слайду 8

Світовий (великий) колообіг води – це безперервний процес переміщення води із Світового океану на суходіл через повітряну оболонку та із суходолу знову у Світовий. Найбільше вологи випаровує Світовий океан. Під час випаровування солона вода стає прісною. Отже, океанічні води є справжнісінькою фабрикою з виробництва прісної водивеликий колообіг водималий колообіг води

Номер слайду 9

3. Де міститься прісна вода на Землі. Прісна вода утворює річки, водосховища, болота, джерела, льодовики, підземні води. Найбільш потужний льодовиковий покрив - в Антарктиді. Тут на деяких ділянках товщина льодовика сягає чотирьох кілометрів.

Номер слайду 10

3. Де міститься прісна вода на Землі. Прісна вода - це найцінніше джерело постачання питної води, тому людство повинно їх охороняти від забруднення, щоб утримувати воду в необхідній якості.

Номер слайду 11

Проблемне питання. Чи існують проблеми водопостачання у вашому населеному пункті? Які саме? Як кожен з нас може долучитися до вирішення цієї проблеми?

Номер слайду 12

Води Землі є всюди.• Завдяки здатності води переходити з одного стану в інший під дією Сонця відбувається колообіг води в природі.4. Коротко про головне

Номер слайду 13

Домашнє завдання1. Опрацювати дану презентацію2. § 30. Де міститься вода на Землі

pptx
Додано
21 січня 2023
Переглядів
2660
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку