5 найкращіх обсерваторій світу

Про матеріал
Обсервато́рія — наукова установа, в якій за допомогою особливих інструментів виконують астрономічні (астрономічна обсерваторія), магнітні (магнітна обсерваторія), сейсмологічні, метеорологічні та інші спостереження, а також обробляють отримані результати. Найпростіші обсерваторії виникли у стародавні часи для спостережень за небом у зв'язку з потребами передбачати зміни погодних умов для ведення сільського господарства, розвитком релігійних культів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Топ-5 кращіх астрономічних обсерваторій світу

Номер слайду 2

Обсерваторія «Близнюки» (Gemini Observatory)Інфрачервоний телескоп Південний Близнюк (Gemini South) розташований на висоті 2740 м в Андах (Чілі), а його брат Північний Близнюк (Gemini North) – на вершині сплячого вулкану Мауна-Кі, Гаваї.

Номер слайду 3

Близнюки були побудовані та управляються партнерством шести країн, куди входять Сполучені Штати, Канада, Чилі, Австралія, Бразилія та Аргентина. Будь-який астроном у цих країнах може подати заявку на якийсь час у Gemini. Вчені з різних куточків світу дбають про застосування нових технологій у дослідженнях. Саме тому оптика тут покрита обшивкою зі срібла, що підвищує можливості техніки.

Номер слайду 4

Європейська південна обсерваторія. Офіційна назва - Європейська організація астрономічних досліджень в Південній напівсфері. Створена у 1962 р., щоб забезпечити європейським астрономам доступу до піденного неба. Бельгією, Германією, Францією, Нідерландами и Швецієй була підписана Конвенція ESO. До складу ESO входить обладнення трьох обсерваторій, розташованих в пустелі Атакама (Чілі): обсерваторія Ла-Сілья, обсерваторія Параналь, обсерваторія Льяно де Чахнантор. Головний 3,5-метровий телескоп обсерваторії бул першим, де використали компьютерне управлння дзеркалами. Сьогодні всі любітельські телескоп мають такі можливості.

Номер слайду 5

Європейська організація астрономічних досліджень в Південній напівсфері.

Номер слайду 6

Обсерваторія поблизу літовського міста Молетай почала роботу у 1969 році. Місто для неї вибрано на двохсотметровому холмі Кальдіняй. А декілько років тому близько з Молетською обсерваторією з,явився етнокосмологічний музей. В ньому можливо побачити космічні артефакти, обламки метеоритів та багато інших цікавих експонатів. Молетська астрономічна обсерваторія

Номер слайду 7

Ночні спостереження за небом организовують безпосердньо в музеї: телескоп встановлен на вершині 45-метрової вежі в особовому куполі.

Номер слайду 8

Роке-де-лос-Мучачос розташован на висоті 2400 метрів на острові Ла-Пальма (Канари). Роке-де-лос-Мучачос

Номер слайду 9

В розпорядженні обсерваторії – один з найбільших на сягодняшній день оптичних телескопів;

Номер слайду 10

Орбитальна обсерваторія NASA

Номер слайду 11

Телескоп James Webb

Номер слайду 12

Золоте дзеркало телескопа Джеймс Уэбб пройшло останній тест перед запуском в космос: відео

Номер слайду 13

Знімки саме з цієї обсерваторії допомогли вченим зрозуміти природу туманностей та пульсарів. Телескоп дозволяє вивчати «холодні» об'єкти Галактики – наприклад, малі зірки та планети поза Сонячною системою.

pptx
До підручника
Астрономія (рівень стандарту) 11 клас (Головко М.В., Коваль В.С., Крячко І.П.)
Додано
26 вересня
Переглядів
8
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку