9 ТРАВНЯ - ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ І ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ

Про матеріал
Мета: виховувати мужність, почуття патріотизму, гордість за своїх земляків, любов до Батьківщини, до історії свого народу, пошану до ветеранів Другої Світової війни
Перегляд файлу

 

9 травня - ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

і ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ

 

Мітинг-реквієм

 

Мета: виховувати мужність, почуття патріотизму,  гордість за своїх земляків, любов до Батьківщини, до історії свого народу, пошану до ветеранів Другої Світової війни

 

Є славні, світлі і величні дати,
І поміж них, безумовно, ця!
Вона до нас прийшла ще раз
І звеселила душі і серця.
Спинися біля братської могили,
Тут сплять чиїсь батьки, брати, сини.
Вони Вкраїну рідну боронили
В горнилі найстрашнішої війни.
Не лицарі казкові, не Антеї,
Звичайні люди, отакі, як ми,
Безстрашно кожну п'ядь землі своєї
Звільняли від фашистської чуми.
Я вранці усміхнусь новому дню,
Пташиний щебет пролунає чемно.
Біля могили братської стою-
Вклонімось визволителям доземно!

 

Ведучий. Ми - українці! Ми ніколи не забудемо подвигу своїх дідів і батьків у  Другій світовій війні. Ми сьогодні шануємо всіх живих,  і тих,  хто  пережив її, у кого й досі болять рани...

 

Ведучий.  Лінійка оголошується відкритою.  Звучить Державний Гімн України.

(Гімн України)

Ведучий. Війна і перемога – не тільки історія, це свідоцтво великого подвигу людей, які прийняли на себе головний удар у боротьбі з німецькими загарбниками, мужньо виконали свій священний обов’язок.

Ведучий. Минають роки, змінюється час, люди. Але у пам’яті завжди залишаються події Другої Світової  війни. 

Ведучий. День Перемоги – свято зі сльозами на очах, свято радості і печалі, успіхів і втрат, свято пам’яті.

Ведучий. Для нас війна – не тільки минуле, адже вона увійшла у кожен дім, у кожну сім’ю. вона забрала, поглинула у своєму полум’ї мільйони людей, завдала розрухи, муки і гіркоти втрат.

Ведучий. Ми пишаємося нашими героїчними фронтовиками, земляками, які загинули або пропали безвісти в роки війни.  Вони своїми подвигами дарують нам великий, мужній і святий приклад любові до Батьківщини, рідної землі.                       

 

 

 

Ведучий. Схилімо в скорботі голови перед  світлою пам’ятю тих, хто безневинно віддав своє життя, увійшов в безсмертя. Вшануймо їх хвилиною мовчання.

(Хвилина мовчання)

 

Ведучий.  Сьогодні ми віддаємо данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої Світової війни, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо.  З глибокою скорботою і вдячністю схилим голови перед мужністю, перед Пам'яттю тих, кого навічно забрала війна.

 

Ведучий.  Покладімо квіти до могил, в молитві пам’янімо всіх, хто не повернувся з тієї проклятої для всього світу війни.

(Покладання квітів)

 

Ведучий. Історія України…Це постійна боротьба за утвердження народності й нації, розбудови соборної незалежної демократичної держави. Мужніми борцями за вільне життя в Україні були не тільки наші прадіди, а також є нинішнє покоління. Саме це покоління ввійде в історію, як борці за євроінтеграцію та учасники АТО. Спочатку був Майдан. Потім – Небесна Сотня. Анексія Криму. Зараз – Анти-терористична операція на сході України.
 

Ведучий. У ці не легкі для нашої країни часи українці проявляють  хоробрість, відданість своїй Батьківщині, відстоюючи її інтереси. Сотні громадян України уже віддали своє життя, захищаючи рідну землю.
 

Ведучий. Ми пишаємося тим, що такі герої є поряд з нами,  живуть, працюють. А в серцях їхніх живе вогонь великої любові до рідної землі.
 

Ведучий. . Шановні присутні! Ми є нащадками славного покоління наших предків, які завоювали нам щасливе сьогодення.

 

Ведучий. А наш обов’язок – бути гідними їхнього подвигу. Усіма своїми справами утверджувати мир, злагоду та суспільну гармонію на нашій рідній землі.

 

Ведучий.  Лінійка оголошується закритою.  Звучить Державний Гімн України.

(Гімн України)

 

doc
Додано
3 жовтня 2022
Переглядів
121
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку