Адаптація та модифікація освітніх програм в чому різниця

Про матеріал
Презентація на тему: " Різниця в адаптації та модифікації освітніх програм". Складається з 15 слайдів. В презентації в доступній формі викладено різницю в адаптації та модифікаціїї освітніх програм, в яких випадках та як вони застосовуються. Може бути використано як основа для своєї презентації або як готова презентація для роботи. Підійде для молодих спеціалістів і не тільки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Адаптація та модифікація навчальних програм

Номер слайду 2

Зміна характеру представлення навчального матеріалу, методів подання інформації, не змінюючи зміст навчання. Трансформація характеру представлення навчального матеріалу шляхом зміни освітніх цілей, змісту та оцінювання. Адаптація. Модифікація

Номер слайду 3

Адаптація стосується: Пристосування навчального середовища (освітлення,шум,технічні засоби);Навчальних підходів (рівень складності, виконання за зразком,додаткові паузи, зміна часу на виконання й темпу, чергування різної діяльності);Матеріалів, “нетипових” методик (відеосупровід, тести тощо);Способів і форм оцінювання (врахування правильності виконання завдання за зменшеного обсягу, інші критерії).

Номер слайду 4

Модифікація стосується: Скорочення обсягу матеріалу, що вивчається на уроці;Заміни завдання на інше за збереження напрямку вивчення дисципліни;Зниження складності завдання;Використання додаткових матеріалів - карток, алгоритмів, правил;Зміни освітніх цілей, змісту, технологій оцінювання відповідно до потенціалу учня.

Номер слайду 5

Реалізація модифікацій. Спрощення. Часткове зменшення складності цілей і (або) змісту. Виключення. На рівні навчального плану або ж на рівні освітньої програми. УщільненняІнтеграція (обʼєднання) кінцевих цілей,змісту.

Номер слайду 6

Типи адаптацій. Психолого-педагогічна адаптація. Адаптація середовища. Адаптація оцінювання. Адаптація навчального матеріалу

pptx
Додав(-ла)
Сорока Дар'я
Пов’язані теми
НУШ (середня школа), Презентації
Інкл
Додано
14 січня
Переглядів
119
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку