"Аеробіка - корисно і доступно"

Про матеріал
Аеробіка - це гарне самопочуття та відмінний настрій. Аеробіка приваблює своєю доступністю, емоційністю і можливістю змінювати заняття залежно від інтересів, віку, фізичного стану тапідготовленості того хто займається.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Аеробіка – корисно і доступно

Номер слайду 2

Аеробіка Це система оздоровчих вправ, що базується на використанні танцювальних та гімнастичних вправ в аеробному режимі за участю великих груп м'язів. Заняття спрямовані на розвиток координаційних, силових здібностей, розвиток витривалості та гнучкості. Схуднення та красива фігура – це наслідок загального зміцнення організму, перебудови його на здоровий лад.

Номер слайду 3

Занятая аеробікою допомагають: поліпшенню кровообігу; захиститу організму від серцевих захворювань;збільшенню обсягу легень;зміцненню м'язів всього тіла;зміцненню кісткової системи;зниженню стресових відчуттів;поліпшенню психічного стану та забеспеченню гарного настрою.

Номер слайду 4

Основні напрями в аеробіці розрізняються між собою за:віковими особливостями тих, що займаються (аеробіка для дітей, підлітків, дорослих);рівнем підготовленості тих, що займаються (для початківців, програми для удосконалювання, для представників різних видів спорту тощо);застосуванням різних снарядів, наприклад, степ-платформ;використанням різних предметів: м’ячів, скакалки (короткої і подовженої) тощо.

Номер слайду 5

Різновиди аеробікиоздоровча;прикладна;спортивна.

Номер слайду 6

Види аеробіки. Аеробіка класична (базова) – синтез гімнастичних вправ для загального розвитку, різновидів бігу, стрибків, підскоків, які виконуються під музикальний супровід 120-160 ударів (акцентів) на хвилину. Основна фізіологічна спрямованість – розвиток витривалості, зміцнення серця і легенів. Кросробіка – заняття циклічною аеробікою на бігових доріжках. Залежно від фізичної підготовленості тих, хто займається, індивідуально підбирають програму занять, яку програмують у пам’ять комп’ютера кардіо-тренажера. Степ-аеробіка – вид аеробіки, в якому використовуються спеціальні степ-платформи. Платформа дозволяє застосовувати різноманітні кроки, підскоки на неї та через неї в різних напрямках, її можна також використовувати для виконання вправ для черевного пресу, спини тощо. Висоту платформи можна регулювати і завдяки цьому змінювати фізичне навантаження. Підйом та спуск з платформи за інтенсивністю прирівнюють бігу зі швидкістю 12 км/год. Танцювальні види аеробіки – фанк-аеробіка, хіп-хоп аеробіка, латин-джаз аеробіка. У танцювальній аеробіці використовуються різні танцювальні рухи під музику, які відповідають тому чи іншому танцю. Танцювальна аеробіка зміцнює м’язи, особливо нижньої частини тіла, стимулює роботу серцево-судинної системи, поліпшує координацію рухів та поставу, позбавляє зайвої ваги. Резист-А-бол-аеробіка -Це аеробіка з використанням переважно спеціальних гумових м’ячів великого розміру. Сидячи на м’ячі або спираючись на нього різними частинами тіла, а також спираючись м’ячем об стінку, можна нескінченно міняти початкові положення і виконувати велику кількість вправ, що впливають на різні групи м’язів. Резист-А-бол-аеробіка зміцнює серце, покращує роботу з кровопостачання всіх органів тіла, нормалізує кров’яний тиск; покращує роботу легенів, збільшує глибину дихання; покращує рухливість хребців, забезпечує активну діяльність м’язів спини, плечей, грудної клітини, шиї, живота, рук і ніг; розблоковує суглоби кінцівок, нормалізує їх функціонування, усуває болі в суглобах, розвиває функції рівноваги водночас з розвитком сили та гнучкості. Сайкл (сайклінг, спінінг, RPM) – вид циклічної аеробіки на спеціальному стаціонарному велотренажері.

Номер слайду 7

Аеробіка зі скакалкою складається з природних рухів – стрибків, підскоків, акробатичних елементів, які виконуються індивідуально, парами чи групами. Цей вид аеробіки позитивно впливає на серцево-судинну та дихальну системи, розвиває координацію рухів, загальну спритність, швидкість. Аеробіка з силовою спрямованістю – це вид аеробіки, в якому широко використовуються гантелі, гумові амортизатори, еспандери, гімнастичні палки. Головна спрямованість цього виду – це розвиток силових можливостей. Аеробіка психічно-регулювальної спрямованості – призначена для розвитку окремих функцій організму й концентрації уваги. Вона будується на основі вправ, що розвивають гнучкість та рухомість суглобів, координацію рухів, також активно застосовують дихальні вправи, прийоми релаксації і медитації. Вправи можуть носити статичний, динамічний, активний та пасивний характер. Цей напрямок аеробіки складається з наступних видів: Стретчинг – система вправ, спрямована на вдосконалення гнучкості та розвитку рухомості в суглобах. Пілатес – клас оздоровчої аеробіки, який покликаний підтримувати тонус м’язів, координацію, грацію та пластику рухів, а головне, зміцнювати м’язи, при цьому не допускаючи їхнього дисбалансу. Пілатес створювався на основі поєднання західних та східних концепцій щодо діяльності м’язового апарату; він дозволяє з’єднати в єдине ціле розум, тіло та подих. Різновиди пілатесу: класичний (базовий), атлетичний та хореографічний. Фітнес-йога, йога-аеробіка – ефективна програма тренування для фізично активних людей, яка допомагає знайти гармонію між тілом та розумом. В основі цих занять лежать вдало поєднані статичні та динамічні пози, дихальні вправи, вправи на розтягнення та розслаблення м’язів, спрямовані на пошук рівноваги різних енергетичних потоків у тілі тих, хто займається. Аква-аеробіка – заняття у водному середовищі з використанням спеціального обладнання. Це безпечний вид оздоровчої аеробіки і для звичайних людей, і осіб підвищеного ризику: вагітних, похилого віку, фізично ослаблених, інвалідів.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гуськова Вікторія Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 лютого 2023
Переглядів
747
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку