Агітація "Енергоефективність"

Про матеріал
Виступ агітаційної бригади для проекту "Енергоефективність міста 2019" "Планету болить!"
Перегляд файлу

Пісня «In My Mind»

Весь цей світ, все що є                                                                                                                                                                 На Землі твоє й моє                                                                                      Зупинись, хоч на мить,                                                                                                                                                              Бо планету вже болить                                                                                 Згасне світ назавжди                                                                                                                                                                   Не доводь ти до біди!                                                                                            Хто ж скажи, як не ти                                                                                                                                                                                  Має землю зберегти?

Віка.

Всі думки мої і прогнози

Запаковані в целюлозі

У віскозі, в шовках, в целофані

Проростають смІттями ранніми

Розривають, лякають, знищують

Вони кривдять, дірявлять, здавлюють

Океани мої замуровані

У кайдани тепла заковані

Лампи гріють мене безжалісно

Струмом бють електроди болісно

Мої ріки льодами повняться

А рослинки у газах топляться

Я вже випаром зашлакована

На людей моя лють спрямована

Діана. Схаменися, людино, дитиночко,

Катя. Кожен з нас у морі краплиночка

Уляна. Вимкни світло, погаси вогнище

Усі. Припини потепління явище

(Автор слів Гошовська А.Й.)

Відеоролик

Свят. Ну що, моя слуга, щоб завершити наш план по захопленню планети – залишилося зробити зовсім трішки! Потрібно нагріти атмосферу землі ще на декілька градусів, і цей світ у наших руках

«теплі-шмеплі-бум»

Підвищення температури на всього два градуси прискорить танення льодовиків.

Розтанувши, лід підніме рівень води в океані до такої міри, що численні острови і прибережні території будуть затоплені. В одних місцях будуть іти безперервні дощі, а інші вразить посуха. В наслідок чого вимруть практично всі рослини і тварини. Зміна клімату призведе до браку продовольства, і багато країн вразить голод.

Юля. Але як зробити так, щоб це геніальне лиходійство здійснилося?

Свят. Треба змусити людей спалювати ще більше вугілля, нафти і газу, щоб дим ще щільніше огорнув землю і в цьому нам допоможуть лампочки.

Юля. Лампочки? Але як зможуть, ваше злодійство, ось ці маленькі лампочки змусити людей спалювати вугілля, газ і нафту собі на загибель?

Свят. А чи знаєш ти, що кожна маленька лампочка використовує дуже мало енергії для освітлення, а її більша частина, у буквальному сенсі, гріє повітря?

Юля. Ну й що? Лампочка ж така маленька!

Свят. Але сотні тисяч маленьких лампочок – це цілі пагорби спаленого вугілля, це ріки гарячої нафти. Ми повинні перетворити пагорби на гори, ріки – на океани, і тоді планета буде наша!

Юля. Ураааа! Ми захопимо весь світ!

Скрябін «Твоя країна»

В руках у тебе сірник, цигарки і пітари                                                             А під ногами – трава і сухеньке листя                                                                        У твоїх очах видно тільки одне питання                                                            Хто мені скаже – чому я тут народився                                                              Не твоя вина, що Землі ти цієї син                                                                                            А твоя біда – не вміти бути ним

Не руйнуй – то є твоя земля,                                                                              Не руйнуй – це твоя країна!                                                                                Збережи ти ліси і поля,                                                                                         Для сімї: для доньки, для сина.

Щодня тонни вугілля спалюють по всій землі, щодня близько тисячі живих істот через це гинуть.                                                                   Це є брати наші менші: пташечки, комашки, звірі.                                                   Це складові непереривного кола природи, що знищуємо ми, люди, які теж є однією з ланок.                                                                                        Пора вже зупинити час, пора вже схаменутися!                                               Це стосується кожного!                                                                                        Земля наш дім.                                                                                                       Ти сам собі господар, зроби порядок на своїй Землі!

(Автор слів Гошовська А.Й.)

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Екологія, Виховна робота
Додано
3 вересня 2019
Переглядів
466
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку