"Академічна доброчесність під час дистанційного навчання"

Про матеріал
Проблема «Академічна доброчесність під час дистанційного навчання» продовжує бути актуальною. Обговорювання цього питання дає можливість сформувати рекомендації для учасників навчального процесу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

1. Знайомство з результатами опитуванням «Дистанційне навчання –«+» та «-» за минулий навчальний рік. ( Матеріал Фурсової А. М.)2. Обговорювання проблеми «Академічна доброчесність під час дистанційного навчання». 3. Рекомендації щодо навчання дистанційно.-Круглий стіл. Питання:

Номер слайду 2

Мета: 1. Сприяти вивченню і створенню умов для розвитку досконало гармонійної особистості.2. Розвивати критичне мислення учасників освітнього процесу.3. Виховувати принципи «академічної доброчесності» у всіх учасників освітнього процесу. Актуальність: -вивчання методики інтеграції освітніх компонентів з академічної доброчесності в освітній процес;-роль «критичного мислення»;- продовження ознайомлення із принципами доброчесності в умовах дистанційного навчання. Завдання: 1. Практичним шляхом дослідити: - принципи академічної доброчесності в умовах дистанційного навчання;- вивчити питання «критичне мислення», чому воно є сьогодні актуальним;- обговорити тему: «Чи дійсно, що знання – основний капітал для здобуття успіху в майбутньому»;2. Підключити до цієї роботи всі служби школи, батьків.

Номер слайду 3

Академічна доброчесність в Законі “Про освіту” ( стаття 42) є сукупністю етичних принципів та визначених законом правил, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової (творчої) діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та/або наукових (творчих досягнень).

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

«Дистанційка» … Що вона принесла з собою?! Зараз подивимося результати опитування минулого навчального року, які нам люб’язно запропонувала Фурсова Антоніна Миколаївна. Є про що подумати і обговорити.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

А яку думку мають вчителі?!

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Що думають батьки:

Номер слайду 19

Що думають наші ліцеїсти сьогодні?Чи хотілось б тебе навчатися дистанційно? «ТАК» «НІ» «50%50»5-6 22% 78% -7-8 42% 34% 24%9 клас 52% 26% 22%10-11 62% 23% 15%

Номер слайду 20

Чому «ТАК»?5-6 : - не хочу захворіти – 70%; - це-цікаво – 10% ; - дома зручніше- 20%7-8: - вдома у мене більш можливостей у навчанні -50%; - втомлююся в школі -20%; - лінь ходити в школу-20%; - не хочу захворіти – 10%.9-11: - зручно, більш вільного часу – 70%; - оцінки вищі – 15%; - можна більш поспати – 10%; - не хочу захворіти -5%.

Номер слайду 21

Чому «НІ»?5-6 : - вдома сумно без друзів – 30%; - не розумію матеріал – 40% ; - немає комп’ютера- 10%; - заважає молодший брат, сестра -10%; - не люблю відсилати завдання -5%; - краще в масці, але в школі -5%7-8: - в класі я більш розумію матеріал- 60%; - немає режиму вдома - 20%; - сумую за друзями- 20%; 9-11: - без вчителів важко розібратися – 70%; - без друзів нудно– 25%; - не використовую правильно свій час -5%.

Номер слайду 22

ПОРАДИ від ЛІЦЕЇСТІВ: Підтримуйся режиму завжди!Роби і здавай роботу вчасно!Не пропускай заняття в ZOOM!Не списуй готові відповіді!Шукай додаткову інформацію!Роби зарядку!Кожного дня роби математику (5 клас)!Частіше мій руки!Займайся самодисципліною!

Номер слайду 23

Побажання від ліцеїстів: Бажано, щоб всі вчителі проводили заняття онлайн та завжди відповідали на питання!Термін здачі робіт збільшити!1-4 класи в ліцеї, 5-11 на дистанційну форму навчання!

Номер слайду 24

ПОРАДИ з іНТЕРНЕТу:

Номер слайду 25

П Р О Б Л Е М И У ч и т е л е й :

Номер слайду 26

Поради від вчителів:1. Навчайся старанно і сумлінно.2. Розвивай свої здібності.3. Веди здоровий спосіб життя.4. Цінуй час, не запізнюйся. Не примушуй інших на тебе чекати.5. Поважай власність інших, інтелектуальну в тому числі.

Номер слайду 27

До нової зустрічі!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
28 жовтня 2023
Переглядів
354
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку