Академічна доброчесність у початковій школі

Про матеріал
Академічна доброчесність - питання, що гостро постає у нинішніх реаліях. Виступ на педагогічній раді містить в собі основні тезиси з даної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

З якими проблемами академічної доброчесності стикаються вчителі початкової школи

Номер слайду 2

Академічна доброчесність ґрунтується на чесності, справедливості та повазі. Вона є основою для якісного навчання та розвитку. Приклади порушення: Списування або надання іншим можливості списувати інформацію з чужої або своєї праці;Виконання завдань батьками;Використання «готових домашніх завдань»;Підказки з боку батьків в процесі уроку;Багаторазове проходження тестів;Обман;Використання смартфонів та електронних пристроїв на уроках;Навмисна відсутність у день здачі проекту чи тесту;Проходження оцінювання замість інших осіб;

Номер слайду 3

Дотримуючись простих рекомендацій, ви зможете зберегти свою академічну доброчесність та уникнути неприємних наслідків:Інформування батьків та дітей про необхідність дотримання норм академічної доброчесності. Спрямовувати зміст завдань на творчу та аналітичну роботу учнів. Зменшити використання стандартизованих завдань. Не бійтеся просити про допомогу, якщо вам щось незрозуміло. Перевірірка поступу кожної дитини, а не знання цілого класу. Вчити при використанні інформаційних джерел робити необхідні посилання та вказувати автора. Налагоджувати партнерські відносини між учасникам освітнього процесу. Планування своєї роботи, виконання та здача її вчасно на перевірку.

Номер слайду 4

Знання про академічну доброчесність: Онлайн-курс на Ed. Era “Академічна доброчесність для вчителів” (5 годин). У цьому курсі є розроблені конспекти уроків, методичні рекомендації та презентації. Сайт та You. Tube канал SAIUP –  тут можна знайти вебінари, рольові ігри, історії з життя про високопосадовців, які покинули роботу через плагіат. Також дивіться антикорупційні інструменти, розроблені проєктом USAID_Взаємо. Дія, які теж презентували під час міні-Ed. Camp’у в Черкаському. З їхньою допомогою можна проводити заняття, щоби виховати в дітях принципи доброчесності та дотримання законів.

pptx
Додав(-ла)
Гаврилова Юлія
Додано
28 жовтня
Переглядів
9
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку