Алгоритми з повторенням і розгалуженням

Про матеріал

Практична робота з інформатики для учнів 6 класу по темі "Алгоритми з повторенням та розгалуженням" з використанням списків

Перегляд файлу

Урок №27. Алгоритми з повторенням та розгалуженням

 

 

 

 

При роботі дотримуйся правил поведінки за комп’ютером!

Завдання №1. За рейтинговою системою оцінка визначається таким чином: якщо сумарний бал учня становить не менше як 92% від максимального, то виставляється оцінка 12, якщо не нижче за 70%, то виставляється оцінка 8, якщо не нижче за 50%, то оцінка – 5, в інших випадках – оцінка 2. Визначити оцінку учня, якщо він набрав N балів, а максимальне значення сумарного балу становить S.

Вказівка до виконання: Введіть з екрану змінну N та S, якій надайте початково значення 200. Обчисліть сумарний бал учня за формулою та здійсніть перевірку умову (знайдіть відсоткове відношення двох чисел ). Можна створити додаткову змінну в яку буде запам’ятовуватися відсоткове відношення чисел.

Завдання №2. Дано натуральне число N і дійсні числа . Визначити кількість елементів даної послідовності, які є непарними числами. Виведіть їх на екран.

Вказівка для виконання:

  1. Створити змінну N, яка буде вводитись користувачем вручну – кількість елементів в списку, змінну А, яка буде відповідати за цілі числа та змінну – порядковий номер елемента в списку.

  1. Повторити виконання програми N разів.
  2. Створити список з іменем Масив. Згенеруйте на свій вибір декілька елементів від -50 до 50.
  3. Здійснити перебір згенерованих елементів послідовності для визначення непарних елементів (пригадайте основну властивість непарних чисел). Додайте ці числа до списку Непарні числа.

ПАМ’ЯТАЙТЕ!!! Після того як елементи додані до списку перевіряються вже лише їх порядкові номери.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
2 квітня 2018
Переглядів
1328
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку