"Аналіз навчально – виховної роботи 8 клас Класний керівник : Ципльонок В.В.

Про матеріал

Аналіз

навчально – виховної роботи

8 клас

Класний керівник : Ципльнок В.В.

2015-2016 н.р.

I РОЗДІЛ

Моніторинг навчальної діяльності класу

У 8 класі навчаються 9 учнів .Троє учнів( Звіздун Аліна ,Філіпова Аліна та Тутова Вікторія ) навчаються на 7-11 балів , а останні 6- на 4-11балів . Найслабші учні: Капаєв Сергій та Мунтяну Олександр. Не атестованих учнів Звіздун Алі у класі немає. Якість знань на кінець року -33%.

  • 1.Рівень навчальних досягнень по предметам:

Найкращі показники з української мови , української літератури , біології, кресленні , музичного мистецтва ,основ здоров'я та фізичної культури : від 67% і вище. Учням важко даються точні науки: математика,хімія, фізика, алгебра , геометрія. З цих предметів якість знань від 30 % до 50 % . Якість знань учнів з англійської мови , української літератури , історії України біології, географії, хімії та креслені покращилась у II семестрі .З російської мови, зарубіжної літератури , всесвітньої історії , алгебри, геометрії, музичного мистецтва , основ здоров'я та фізичної культури якість знань на протязі року була стабільною.

2 . Аналіз якості знань учнів

Прізвище, ім'я

Якість знань

I СЕМ.

С/Б

II СЕМ.

С/Б

РІК

С/Б

Звіздун Аліна

9, 1

9,3

9,2

Ісрафілова Земфіра

7, 1

7,7

7.7

Капаєв Сергій

4, 8

4,8

4.8

Мунтяну Олександр

5,1

5,2

5,2

Тутова Вікторія

8,3

8,7

8,6

Філіпова Аліна

8,6

9,0

8,9

Хачин Ніна

6,2

6,7

6,6

Щербина Ярослав

7,1

7, 3

7.3

Ярмолін Максим

6,5

6.8

6.7

На кінець року результати досягнень у навчанні значно покращили: Ісрафілова Земфіра,Тутова Вікторія ,Хачин Ніна. У Звіздун Аліни, Мунтяну Олександра, Щербини Ярослава та Ярмолін а Максима на протязі року рівень якості знань непрактично не змінювався.

У порівнянні з минулим роком якість знань підвищилась на 3%. Це небагато, але радує те , що кращи х успіхів досягла у навчанні Тутова Вікторія , яка закінчила навчальний рік добре.

3 .Участь в предметних конкурсах та олімпіадах

На протязі року діти приймали активну участь в олімпіадах та конкурсах з різних предметів . Тутова Вікторія та Звіздун Аліна брали участь у Всеукраїнській українознавчій грі « Соняшник», Міжнародному математичному конкурсі « Кенгуру» та районній природоохоронній акції

« Ялинка», в якому зайняли третє місце.

Тутова В., Звіздун А. та Філіпова А.- приймали участь у шкільній олімпіаді з хімії та біології. Ярмолін Максим брав участь у міжнародному математичному конкурсі « Кенгуру», а Філіпова Аліна –в районній акції « Ялинка»в рамках конкурсу « Новорічна композиція»

РОЗДІЛ ІІ. Аналіз виховної діяльності

У 2015-2016 навчальному році виховна діяльність здійснювалась відповідно до основних завдань школи, спрямованих на "розвиток і саморозвиток особистості". Проблемою виховного процесу було: «Створення виховного простору як ресурсу розвитку особистості ». З цією метою були поставлені цілі:

1.Виховання високої моралі у підростаючого покоління, формування в нього українського менталітету на основі відродження національних традицій.

2. Створення необхідних умов для фізичного розвитку школярів, збереження та зміцнення їхнього здоров'я.

3. Духовно-моральне виховання, домінантою якого є орієнтація на загальнолюдські цінності.

4. Розвиток розумових і фізичних здібностей, формування високої пізнавальної культури, організація змістовного дозвілля учнів.

5. Підготовка школярів до господарсько-трудової діяльності.

6. Створення умов для вільного вибору учнями світоглядних позицій.

7. Гуманізація педагогічного процесу, демократизація стосунків у колективі.

8. Врахування інтересів дітей.

9. Організація роботи з батьками.

На протязі року була продовжена робота зі зміцнення класного колективу, формування в учнів позитивного відношення до членів колективу. Продовжено роботу з виховання в школярів пізнавальних інтересів, активності, самостійності й творчого відношення до навчання й підвищення на цій основі успішності.

З метою виховання високої моралі у підростаючого покоління, домінантою якого є орієнтація на загальнолюдські цінності, поваги до людей старшого покоління , ціннісного ставлення до родини , її традицій були проведені виховні години: « Дерево починається з коріння , а людина- з сім'ї», «Конфлікти», « Етикет і ми», «Кохання». «Уміти володіти собою», «Любов до ближнього – джерело величі людини».

Крім того на протязі року велась систематична волонтерська робота. Діти із задоволенням по своїм силам допомагали пенсіонерці. Крицькій М.М. : взимку розчищали сніг у дворі, навесні сапали город та чистили бордюри перед святами.

На Новий Рік діти привітали листівками усіх вчителів- пенсіонерів.

З метою формування українського менталітету на основі відродження національних традицій були проведені виховні години: « Ми –нація єдина», Урок Мужності «Героям Небесної сотні присвячується…». «Над білим янголом скорботи – незгасний духу смолоскип», «Україна- козацька мати «, «Із історії української кухні». «Герої АТО –вони захищають Вітчизну», «Наш край в роки Великої Вітчизняної війни». Діти були завжди активними учасниками усіх акцій : на свято Покрова зібрали фрукти та крупи воїнам в АТО, а на Новий Рік –приготували їм солодощі.На підтримку Надії Савченко , в свій час , вони написали на підтримку Надії їй лист. Крім того, четверо учнів класу : Тутова Вікторія, Філіпова Аліна, Звіздун Аліна , Ярмолін Максим були активними учасниками Всеукраїнської військово-потріотичної гри « Джура». Учні принесли перемогу своїй команді.

На протязі періоду з вересня по травень у 8 класі з метою профілактики правопорушень проведені заходи: виховні години «Конвенція ООН про права дитини» /вересень/ , «Знаю свої права – виконую свої обов'язки», «Конфлікти» /жовтень/, «Юні знавці права»/листопад/, бесіда «За законами жити- біди не знати», турнір правознавців «Найрозумніший»/березень/, Єдиний урок з правознавства «Закон і ми»/квітень/, брейн-ринг»Я знаю свої права»/травень/

З метою профілактики тютюнопаління та алкоголізму в грудні місяці було проведено усний журнал « Ми- за здоровий спосіб життя» з демонстрацією відеофільму « Погані звички»

Діти приймають активну участь у житті класу та школи /до свят готуються всі учні класу/. Відвідують гуртки : спортивний, туристичний. Є активними учасниками районних спортивних змагань з баскетболу, волейболу, шахів , екологічному брейн- рингу та агітбригади « Молодь-за здоровий спосіб життя».

З метою покращення знань про свої права та обов'язки у класному куточку постійно відновлюється рубрика « Це корисно знати» .У класі є учні ,що потребують особливої уваги :Капаєв С./пропуски занять без поважних причин/,вульгарна поведінка, Хачин Н./проблеми зі здоров'ям,позбавлена батьківської уваги/. З цими учнями та їх батьками неодноразово проводились бесіди та зустрічі. Позитивним є те , що батьки завжди відгукуються на зауваження та прохання вчителів. В лютому місяці відбулась зустріч з мамою Капаєва С., де розглядалось питання поведінки Сергія . Мати пообіцяла постійно контролювати поведінку сина.

З метою підготовки школярів до господарсько- трудової діяльності та виховання бережного ставлення до природи учні класу систематично працюють на ділянці , підтримують її чистоту , насаджують квіти , за що в кінці року отримали подяку. Неодноразово приймали участь у суботниках . Прибирали села Абрикосове, Вигон та Привітне.

Завдання виховної роботи на 2016-2017 н.р.

1. Продовжувати роботу над вихованням високої моралі у підростаючого покоління, формувати в нього український менталітет на основі відродження національних традицій.

2. Виховувати високі моральні якості , що орієнтуються на високоморальних цінностях суспільства.

3. Розвивати розумові і фізичні здібності, формувати високу пізнавальну культуру , організовувати змістовне дозвілля учнів.

4. Створювати умови для вільного вибору учнями світоглядних позицій.

5. Враховувати інтереси дітей.

6. Продовжити активну роботу з батьками.

Волонтерська допомога Крицькій М.М.

Виховна година « Із історії української кухні»

Тиждень туризма .

Перегляд файлу

 

 

 

 

 

Аналіз

 навчально  – виховної   роботи

 

8 клас

 

Класний керівник : Ципльнок В.В.

 

2015-2016 н.р.

 

 

 

 

 

C:\Users\Валентина\Desktop\фото\школа фото 1 сентября\SDC13517.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                               I РОЗДІЛ

                Моніторинг навчальної діяльності класу

У 8 класі навчаються 9 учнів .Троє учнів( Звіздун Аліна ,Філіпова Аліна та Тутова Вікторія ) навчаються на 7-11 балів , а останні  6- на 4-11балів . Найслабші учні: Капаєв Сергій та Мунтяну Олександр.   Не атестованих учнів Звіздун Алі у класі немає. Якість знань на кінець року -33%.

  1. Рівень навчальних досягнень по предметам:

 

Найкращі показники з української мови , української літератури , біології, кресленні , музичного мистецтва ,основ здоров’я та фізичної культури : від 67% і вище. Учням важко  даються точні науки: математика,хімія, фізика, алгебра , геометрія. З цих предметів якість знань від 30 % до 50 % . Якість знань учнів з англійської мови , української літератури , історії України біології, географії, хімії та креслені  покращилась  у  II семестрі .З російської мови, зарубіжної літератури , всесвітньої історії , алгебри, геометрії, музичного мистецтва , основ здоров’я та фізичної культури  якість знань на протязі року була стабільною.

 

 

 

 

2 . Аналіз якості знань учнів

Прізвище, імя

                     Якість знань

 

 

I СЕМ.

С/Б

II СЕМ.

С/Б

РІК

С/Б

Звіздун Аліна

9, 1

9,3

9,2

Ісрафілова Земфіра

7, 1

7,7

7.7

Капаєв Сергій

4, 8

4,8

4.8

Мунтяну Олександр

5,1

5,2

5,2

Тутова Вікторія

8,3

8,7

8,6

Філіпова Аліна

8,6

9,0

8,9

Хачин Ніна

6,2

6,7

6,6

Щербина Ярослав

7,1

7, 3

7.3

Ярмолін Максим

6,5

6.8

6.7

     На кінець  року результати досягнень  у навчанні значно  покращили:   Ісрафілова Земфіра,Тутова Вікторія ,Хачин Ніна.  У  Звіздун Аліни, Мунтяну Олександра, Щербини Ярослава  та Ярмолін а Максима на протязі року рівень якості знань непрактично не змінювався.

 У  порівнянні з  минулим роком  якість знань підвищилась на 3%. Це    небагато, але радує те , що кращи х успіхів досягла у навчанні Тутова Вікторія , яка закінчила навчальний рік добре.

3 .Участь  в предметних конкурсах та олімпіадах

На протязі року діти приймали активну участь в  олімпіадах  та конкурсах з різних предметів . Тутова Вікторія та Звіздун Аліна брали участь у Всеукраїнській українознавчій грі « Соняшник», Міжнародному математичному конкурсі  « Кенгуру» та районній природоохоронній акції

 « Ялинка», в якому зайняли третє місце.

Тутова В., Звіздун А. та Філіпова А.- приймали участь у шкільній олімпіаді з хімії та біології. Ярмолін  Максим  брав участь у міжнародному математичному конкурсі   « Кенгуру», а Філіпова Аліна –в районній акції « Ялинка»в рамках конкурсу « Новорічна композиція»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

РОЗДІЛ ІІ. Аналіз виховної діяльності

 У 2015-2016  навчальному році виховна діяльність здійснювалась відповідно до основних завдань школи, спрямованих на "розвиток і саморозвиток особистості".  Проблемою виховного процесу було: «Створення виховного простору як ресурсу розвитку особистості ». З цією метою були поставлені цілі:

1.Виховання високої моралі у підростаючого покоління, формування в нього українського менталітету на основі відродження національних традицій.

2. Створення необхідних умов для фізичного розвитку школярів, збереження та зміцнення їхнього здоров'я.

3. Духовно-моральне виховання, домінантою якого є орієнтація на загальнолюдські цінності.

4. Розвиток розумових і фізичних здібностей, формування високої пізнавальної культури, організація змістовного дозвілля учнів.

5. Підготовка школярів до господарсько-трудової діяльності.

6. Створення умов для вільного вибору учнями світоглядних позицій.

7. Гуманізація педагогічного процесу, демократизація стосунків у колективі.

8. Врахування інтересів дітей.

9. Організація роботи з батьками.

 

 На протязі року була продовжена робота зі зміцнення класного колективу, формування в учнів позитивного відношення до членів колективу. Продовжено роботу з виховання в школярів пізнавальних інтересів, активності, самостійності й творчого відношення до навчання й підвищення на цій основі успішності.

 З метою виховання високої моралі у підростаючого покоління,  домінантою якого є орієнтація на загальнолюдські цінності, поваги до людей старшого покоління , ціннісного ставлення до родини , її традицій  були проведені виховні години:  « Дерево починається з коріння , а людина- з сім’ї», «Конфлікти», « Етикет і ми», «Кохання». «Уміти володіти собою», «Любов до ближнього – джерело величі людини».

Крім того на протязі року велась систематична волонтерська робота. Діти із задоволенням  по своїм силам допомагали пенсіонерці. Крицькій  М.М. : взимку розчищали сніг у дворі, навесні сапали город та чистили бордюри перед святами.

На Новий Рік діти привітали листівками усіх вчителів- пенсіонерів.

 З метою формування  українського менталітету на основі відродження національних традицій були проведені виховні години: « Ми –нація єдина», Урок Мужності «Героям Небесної сотні присвячується…». «Над білим янголом скорботи – незгасний духу смолоскип», «Україна- козацька мати «, «Із історії української кухні». «Герої АТО –вони захищають Вітчизну», «Наш край в роки Великої Вітчизняної війни». Діти були завжди активними учасниками усіх акцій : на свято Покрова зібрали фрукти та крупи воїнам в АТО, а на Новий Рік –приготували їм солодощі.На підтримку Надії Савченко , в свій час , вони написали  на підтримку Надії їй  лист. Крім того, четверо учнів класу : Тутова Вікторія, Філіпова Аліна, Звіздун Аліна , Ярмолін Максим були активними учасниками Всеукраїнської військово-потріотичної гри  « Джура». Учні принесли перемогу своїй команді.                

На протязі періоду з вересня по травень  у 8 класі з метою профілактики правопорушень проведені заходи: виховні години «Конвенція ООН про права  дитини» /вересень/ , «Знаю свої права – виконую свої  обовязки», «Конфлікти» /жовтень/, «Юні знавці права»/листопад/, бесіда «За законами жити- біди не знати», турнір правознавців «Найрозумніший»/березень/, Єдиний урок з правознавства  «Закон і ми»/квітень/, брейн-ринг»Я знаю свої права»/травень/

З метою профілактики тютюнопаління та алкоголізму  в грудні місяці  було проведено усний журнал « Ми- за здоровий спосіб життя»  з демонстрацією відеофільму « Погані звички»

Діти приймають активну участь у житті класу та школи /до свят готуються всі учні класу/. Відвідують гуртки : спортивний, туристичний. Є активними учасниками районних спортивних змагань з баскетболу, волейболу, шахів , екологічному брейн- рингу та агітбригади « Молодь-за здоровий спосіб життя».

З метою покращення знань про свої права та обовязки у класному куточку постійно відновлюється рубрика « Це корисно знати» .У класі є учні ,що потребують особливої уваги :Капаєв С./пропуски занять без поважних причин/,вульгарна поведінка, Хачин Н./проблеми зі здоровям,позбавлена батьківської уваги/. З цими учнями та їх батьками неодноразово проводились бесіди та зустрічі. Позитивним є те , що батьки завжди відгукуються на зауваження та прохання вчителів. В лютому місяці відбулась зустріч з мамою Капаєва С., де розглядалось питання поведінки Сергія . Мати пообіцяла  постійно контролювати поведінку сина.

          З метою підготовки школярів до господарсько- трудової діяльності  та виховання бережного ставлення до природи учні класу систематично працюють на ділянці , підтримують її чистоту , насаджують квіти , за що в кінці року отримали подяку. Неодноразово приймали участь у суботниках . Прибирали села Абрикосове, Вигон та Привітне.

Завдання виховної роботи на 2016-2017 н.р.

1. Продовжувати роботу над вихованням  високої моралі у підростаючого покоління, формувати  в нього український менталітет  на основі відродження національних традицій.

2.   Виховувати високі моральні якості , що орієнтуються на високоморальних    цінностях суспільства.

3. Розвивати  розумові  і фізичні  здібності, формувати  високу  пізнавальну культуру , організовувати змістовне  дозвілля учнів.

4. Створювати  умови  для вільного вибору учнями світоглядних позицій.

5. Враховувати  інтереси дітей.

6. Продовжити активну роботу  з батьками.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Волонтерська допомога Крицькій М.М.

Виховна година « Із історії української кухні»

C:\Users\Валентина\Desktop\фото\SDC13172.JPG

Тиждень туризма .

 

 

docx
Додано
20 жовтня 2018
Переглядів
1097
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку