Виховна година 8 клас "Віра в себе".

Про матеріал

Немає сенсу переконувати, що талановита людина може досягти певних успіхів, стати особистістю, коли вірить у себе. Тому основою успіху в будь-якій справі є особливий вид віри: віра в себе-віра в свою здатність цього успіху досягти.

Перегляд файлу

Класний час "Віра в себе"

Задачі: формування соціально активної, морально-розвинутої особистості

Формування

* адекватного ставлення учнів до думки оточуючих людей

* прагнення учнів до розвитку позитивної самооцінки

Віра в себе - упевненість людини в тому, що у нього все виходить, упевненість у собі перед лицем виклику, перед важким завданням. Віра в себе - це стартова складова будь-якого великого успіху.

Важливо, щоб ви не знищили свою віру в себе - самі. Знищити свою віру в себе нескладно, це роблять багато: вони опускають свої плечі, роблять жалюгідне обличчя і впевнено розповідають собі, що вони ніхто і у них нічого не вийде. Подивіться на себе - це не про вас? Крім того, після цього такі люди наполегливо зайняті тим, щоб знищити віру у себе оточуючих і особливо близьких людей.

Я хочу розповісти вам одну дуже цікаву притчу:

Як-то раз маленькі лягушата вирішили організувати змагання з бігу. Головною їх метою було - забратися на саму верхівку башні.

В момент змагання зібралося дуже багато глядачів, які хотіли спостерігати за цими змаганнями, а заодно сміятися над її учасниками.

І ось змагання  почалися, і лягушата кинулись вперед, підкоряти ту саму вершину.

Справа  в тому, що ні один із глядачів не повірив, що лягушата зможуть забратися на вершину турніру.

Вони викрикували їм  наступні репліки:

«Це неможливо!»

«Ви НІКОЛИ не заберетеся на вершину!»

«У вас немає шансів! Башта дуже висока! »

Маленькі лягушки раптом почали падати,  одна за іншою.

Не вважая тих, у яких відкрилося друге дихання. Вони продовжували забиратися все вище і вище.

Товпа глядачів продовжує кричати "Це неможливо !!! Ніхто з них не зможе зробити це! »

Лягушата від втомиі продовжували падати вниз. Тільки ОДИН без зупинок піднімався все вище і вище.

Той єдиний лягушонок не впав

В кінці змагання всі жабки впали вниз, за винятком тієї самої жабки, яка, приклавши максимум зусиль і забралася на саму верхівку башти!

ВІН ЗРОБИВ ЦЕ !!!

Тоді всім жабкам хотілося дізнатися, як йому вдалося це зробити? Один із учасників змагань запитав ту саму жабку, як йому вдалося досягти верхівки, як він знайшов у собі

ЗЯСУВАЛОСЯ

Переможець був ГЛУХИМ !!!

Мораль цієї притчи така:

Ніколи не слухай людей, які всіляко намагаються передавати вам свій пессимизм і негативний настрій.

Ці люди крадуть у Вас Ваші самі щасливі мрії та бажання. Вони не дають вам рухатися вперед, до тих самих мрій, які ви лелеєте у своєму серці!

Памятайте про силу слів. Вірте в себе і в свої власні сили! ВЫ МОЖЕТЕ ВСЕ !!!

Развивати віру в себе - справа реальна, але не зовсім проста. Попрацювати доведеться, причем по кількох напрямках. Основний напрямок - це набір знань, умінь, життєвого досвіду, стати реально більш успішним і ефективним. Допоміжний напрямок - виробити правильне відношення до себе і до людей, вміння бачити свої достоїнства, відчувати свою силу.

1.Развивайте в  собі позитивний світогляд.

Позитивное мировосприяння - це позитивне ставлення до життя, до людей і до себе. Таке відношення в нашій культурі не дуже прийнято і мало розвинене, проте розвиває його цілком стійко, саме це дає бачення можливостей і бажання в цьому світі зробити щось.

2.Попрацюйте зі своїми обмеженими  віруваннями

Поки ви будете повторювати: «Я не зможу, мені не дано, я не вмію!» - ти  ніколи не здвинишся вперед. Віра в себе починається з того, що ви починаєте говорити про себе більш гарні речі.

3.Привчися жити і працювати ефективно.

Початок особистої ефективності нескладний: наведіть в житті і справах порядок, починайте ставити реалістичні цілі, напишіть самий простий план, попіклуйтесь в ньому про успіх початку ваших справ - і вперед, переходьте до дій! Далі план буде вам надійною опорою.

4. Слідкуй за своїм тілом: людина, яка в себе вірить тримає  осанку і плечі, не сутулиться

Опущені плечі, похмурий погляд і брови домиком забезпечать вам невід'ємне від життя величезну кількість проблем, труднощів, страхів, жахів, неприємностей та інших розваг. У тих людей, які звикли тримати осанку - тяжких запитань до життя менше, а сил і позитиву більше. Додайте до цього уважно зібраний погляд, впевнені жести, і ви готові до зустрічі з труднощами. Привчить себе до впевненої походки та осанки

 Як заставити себе не прислухатися до полушопутам за спиною і не залежати від думок оточуючих? Просто треба запамятати раз і назавжди: ВСІ МИ РІЗНІ.

И привилегії у нас різні, і смаки, і відношення до тих або інших подій. Відповідно - угодити всім просто нереально! І звільнитися від цього прагнення бути угідним всім.

Є навіть доволі відома східна притча про те, як йшли по місту батько з сином. Син їхав на веслюку, а батько йшов поряд, вів веслюка. При зустрічах  люди висловлювали свою думку щодо обраного ними способу пересування. Перший був обурений тим, що молодший сидить, в той час як бідний старий батько змушений йти  пішком. Путникам довелося помінятися місцями: тепер батько їхав, а син йшов поруч. Але наступний зустрічний голосно почав жаліть хлопчика і обвинувачувати батька в відсутності жалості до дітей. Батько дуже засмутився такими словами і посадив сина поруч із собою. Тоді третій зустрічний був обурений  тим, що ці люди абсолютно не жаліють бідну тварину, використовуючи його нещадно!

Зрозуміло, людина, яка зустрілася їм зараз, теж знайшла, що сказати: він почав сміятися над власниками веслюка,який не приносить їм ніякої користі ... Батько і син дійшли висновку, що потрібно самим визначити для себе спосіб подорожі.

Дуже мудрая притча.

А чи не так відбувається з багатьма з нас, хто прагне не виявитися нелепним в очах оточуючих? Зрештою, варто не бути абсолютно незрозумілим до того, що викликають наші вчинки та дії в житті інших людей. Але питання в тому, про яких людей ведеться мова та про ситуацію.

Насправді круг людей, думки яких в тій або іншій ситуації потрібно враховувати обов'язково, не так широк. Це в першу чергу ті люди, на яких безпосередньо буде впливати прийняте тобою рішення, а також люди, які компетентні в питанні, яке ти намагаєшся вирішити (скажім, при виборі машини завжди варто порадититися з експертом, але взагалі не обов'язково питати думку дружини-домохозяйки )

Крім того, потрібно побудувати свою систему цінностей і виділити в ньому ті "ділянки", які ви готові корекціювати за допомогою інших людей, а які залишаються незмінними.

І ще. Нужно взять на себя смелость ответить за принятые решения самостоятельно. Через те, що такі люди вірять, і такі люди ніколи не впадають в залежність від уявлень оточуючих.

* Ніколи не слухай людей, які намагаються передавати вам свій пессимизм та негативний настрій ...

* Не забувай про силу слів.

* Все, що ти чуєш або читаєш, діє на твою поведінку!

* ЗАВЖДИ будь ... НАЛАШТОВАНИЙ ПОЗИТИВНО!

* Будь ГЛУХИМ, коли люди ТОБІ будуть говорити, що ваші мрії незбагненні!

* ЗАВЖДИ думай: Я зроблю це!

 

 

Використані ресурси:

1. Журнал «Мир магії» - http://www.worldmagik.ru/topic/11/1

2. Энциклопедия практической психологии -http: //www.psychologos.ru/Как_развивать_веру_в_себя

3. Школа життя.Ру- http://shkolazhizni.ru/archive/0/n-21226/!

docx
Додано
26 жовтня 2018
Переглядів
1413
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку