Аналіз виховної роботи в 1 класі І семестр 2022-2023 н. р.

Про матеріал
Аналіз виховної роботи в 1 класі за І семестр 2022-2023 навчальний рік. Нова українська школа.
Перегляд файлу

Аналіз

виховної роботи, проведеної в 1 класі в І семестрі 2022-2023 н.р.

Основною метою виховної діяльності є створення умов для розвитку життєвотворчої особистості; формування в учнів початкових класів ціннісного ставлення до суспільства, держави, людей, природи, мистецтва, праці, себе.

        Пріоритетом обраної виховної мети є прагнення підготувати особистість до тих життєвих ситуацій, в яких йому доведеться діяти в майбутньому, здатного самотужки зайняти притаманне лише йому місце в людському суспільстві, долаючи всі можливі перепони, адаптуючись до умов, що змінюються.

Протягом І семестру в умовах воєнного стану дистанційно велася виховна робота, яка поєднувала такі форми роботи як бесіди, години спілкування, розповіді, конкурси, психологічні розминки, ігри-тренінги тощо.

           Під час дистанційного навчання в умовах воєнного стану проводилися бесіди ( переглядали відеоролики) онлайн: «Що таке тривожна валіза», «Поведінка дітей за сигналом «Повітряна тривога»», «Правила поведінки цивільного населення під час воєнного стану», «Як поводитися при виявленні невідомих предметів»,«Ми українці – єдина сім’я», «Мир потрібен усім»,» Про державну мову України»тощо; добиралися тематичні відеоролики, привітання зі святами тощо. Учні переглядали історичні та навчальні фільми, мультфільми виробництва телеканалу ПЛЮСПЛЮС про цікаві факти, досягнення, відкриття та природні ресурси України (серія «Це – наше, і це – твоє»; цікаві факти про сьогодення нашої країни (серія «Дивомандри». Мультфільм «Добро завжди перемагає» допоміг пояснити дітям події, що відбуваються сьогодні в країні.

       З метою формування ціннісного ставлення до суспільства, до держави (національно - патріотичного виховання) відповідно до всесвітніх історичних дат, пам’ятних подій нашої держави і села проводились різноманітні заходи, серед яких: «Свято Першого дзвоника»

 

 До Дня фізкультури і спорту учні прийняли участь у фітнес марафоні.

     

До Дня села провели конкурс малюнків «Мій рідний край»і подарували їх воїнам ЗСУ. Переможцем конкурсу став Цибульнік А.

 

До Міжнародного Дня миру переглянули відеоролик для дітей «Нам потрібне мирне небо» і виготовили голубів.

До тижня БЖД переглянули відеофільм " Безпека на дорозі. Дорожні знаки".

              

Взяли участь у конкурсі малюнків "Знай, пам'ятай, виконуй!" Переможцем стала Губська А.

 

Переглянули відеофільм " Надання першої домедичної допомоги" та на практиці показали свої знання.

        

«День українського козацтва та День захисника України»

Для вшанування мужності та героїзму наших захисників і захисниць, з учнями 1 класу 12 жовтня був проведений урок мужності на тему " Зростаймо патріотами". В ході онлайн-уроку діти склали правила справжнього патріота з песиком Патроном, віртуально вирушили в квест онлайн- подорож " Перемагаємо загарбників". А в кінці уроку намалювали малюнки.

   

До дня толерантності переглянули відеоролики «Корисні підказки» та «Як зрозуміти іншого».

До Європейського дня захисту дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації учні переглянули український мультфільм «Хаппі та її суперсила».

До дня Гідності та Свободи учні 1 класу долучилися до створення відеоролику під гаслом «Вистояли на Майдані-переможемо у війні».

При вшануванні пам’яті жертв Голодомору, який проходив під гаслом «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо », учні разом з батьками долучилися до акції «Запали свічку пам’яті».

3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначала Міжнародний день людей з інвалідністю. З цього приводу учні переглянули відеоматеріали «Соціальний експеримент. Люди з особливими потребами. Інваліди.»

З нагоди відзначення 30-ї річниці ЗСУ учні працювали над створенням проєкту «Моя маленька Батьківщина» ( створено відеоролик).

Зі здобувачами освіти 1 класу була проведена бесіда щодо трагедії на воді, яка сталася в Кегичівській громаді Красноградського району. Також діти, переглянувши відео " Як зробити зимові розваги безпечними", дізналися, які правила безпеки можуть врятувати від лиха на кризі. Батьки ознайомилися з пам'яткою щодо безпечного поводження дітей на льоду.

        

З 12 по 16 грудня був проведений «Тиждень початкової школи». Учні взяли участь у фотопроєкті «Годівничка»

      

Виготовили оберіги-миколайчики для воїнів»

Провели дослідження «Народні символи України в моїй родині»

  

Вернісаж дитячих листів Св. Миколаю «Миколаю, нас почуй: миру всім нам подаруй!»

 

У сільському будинку культури для дітей був організований Новорічний ранок.

 

 

 

Значне місце у діяльності класовода займає  робота з батьками. В становленні та розвитку учнів спираюсь на допомогу батьків. Робота з ними  включала в себе індивідуальні бесіди, консультації, класні батьківські збори, анкетування, обстеження матеріально-побутових умов сімей, залучення батьків до участі в класних заходах, проєктах.

Таким чином, аналіз виховної роботи у відповідності з метою та завданнями показує, що проведена робота сприяла згуртуванню учнівського колективу, інтелектуальному, моральному та фізичному становленню особистості, створенню умов для розвитку творчих здібностей, покращенню рівня мотиваційної сфери дітей,  вдалому процесу формування навичок аналізу власних дій та роботи товаришів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Копищик Оксана Ігорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Додано
25 травня 2023
Переглядів
3134
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку