Англійські колонії.Боротьба за незалежність.Презентація

Про матеріал
Презентація для роботи в класі або індивідуальних занять Включає в себе тести,ввідео посилання,схеми ,таблиці.....
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Англійські колонії в Північній Америці. Утворення США.Війна за незалежність. Картку підготувала Мотенко І.О Запишіть дату і тему уроку

Номер слайду 2

Мета уроку Ознайомитися зі становищем північноамериканських колоній та перебігом і наслідками війни за незалежність; Прослідкувати процес становлення США як самостійної держави; Навчитися працювати з документами, встановлювати причинно – наслідкові зв”язки; Розуміти переваги демократії над абсолютною монархією.

Номер слайду 3

Причини переселення англійців до Америки “… Колоніальне суспільство, яке утворилося в приатлантичній смузі Північної Америки, виникло в результаті розвитку капіталізму в Англії. Інтенсивно проведені огородження привели до того, що велика кількість орендарів, фермерів і сільськогосподарських робітників Британії були зігнані із землі. “…. Друга група, яка розвитком англійського капіталізму була позбавлена засобів до існування, включала дрібних ремісників, учнів, підмайстрів із ремісничих майстерень. Розорившись у себе на батьківщині, вони готові були пошукати щастя за океаном…” Як ви гадаєте, що приваблювало англійців у Північній Америці ?

Номер слайду 4

1607 р. – заснування англійцями першого постійного поселення в гирлі річки Джеймс – ВІРГІНІЯ. Причини заснування – пошуки вільних земель, придатних для обробітку. Контакт з місцевими індіанцями ( 200 тис.чол.) Англійські колоністи своєю працею, а не пограбуванням, освоювали нові землі. Засновниками колоній були торгівельні компанії або великі власники, які купували чи отримували в дар землі від короля. Засновники колоній призначали губернаторів, збирали податки. Колоністи користувалися правами англійських громадян. Було засновано 13 колоній.

Номер слайду 5

Знайди назви колоній.Пам,ятаєш скільки їх?

Номер слайду 6

У колоніях, особливо пуританських, здійснювалася політика масового винищення індіанців. В деяких колоніях ставлення до індіанців було лояльнішим: із ними укладали торгові угоди, союзи. Дж.Катлин.Торговля колоністів с індійцями (1682 г) Продукти колоній дозволялося вивозити лише до Англії: Необхідні товари колонії могли отримати лише з Англії; Колоністам заборонялося обробляти залізо і хутра; 90% необхідних товарів для колоністів завозилося контрабандою У північних колоніях розвивалося фермерське господарство, промисли, засноване на вільній праці. У південних колоніях розвивалося плантаційне господарство, засноване на підневільній праці рабів.

Номер слайду 7

Колоніями управляли губернатори, яких призначав король. Губернатори контролювали збір податків. Губернатор міг в будь – який момент відмінити рішення народного зібрання. Колоністи мали право обирати своїх представників у народне зібрання, що розв”язувало внутрішні справи. Колоністи обговорювали рішення губернаторів, англійського парламенту. Колоністи висловлювали незадоволення тим, що питання розвитку колоній вирішував англійський уряд без них. Конфлікти Поширення просвітницьких ідей Піднесення економічної могутності Гальмування англійським урядом розвитку північноамериканських колоній Ігнорування англійським урядом права колоній на самоврядування Посилення американської міліції

Номер слайду 8

Восени 1773 року до Бостона прибули кораблі з чаєм, який колоністи не дали вивантажити. Під виглядом індіанців колоністи проникли на кораблі і викинули вантаж в море. Звідси походить назва “бостонське чаювання”. Англія розцінила цю подія як оголошення війни і ввела війська у Бостон. У відповідь колоністи створили тимчасовий уряд, збройні загони міліції, власну скарбницю, прийняли рішення про скликання континентального конгресу. Перші збройні сутички колоністів з англійською армією На наступному слайді зробіть порівняння ухвал двох конгресів

Номер слайду 9

Перший Континентальний конгрес (5 вересня 1774 — 26 жовтня 1774) - з'їзд депутатів від 13 американських колоній Великої Британії. Причиною скликання послужили нестерпні закони, прийняті британським парламентом і спрямовані на зупинку зростаючого опору американських колоній. Конгрес засідав в Філадельфії, в Карпентанс Холі. У його роботі брали участь 55 представників від усіх американських колоній Великої Британії, за винятком Джорджії. В ході з'їзду депутати виробили ряд важливих документів, маючи намір добиватися для колоній права самоврядування: Була видана «Декларація прав і скарг», яка містила заяву про права американських колоній на «життя, свободу і власність», а також висловлювала протест проти митної та податкової політики метрополії. Було прийнято рішення про оголошення торгового бойкоту метрополії. Починаючи з 1 грудня 1774 року була заборонена як покупка англійських товарів, так і продаж американських товарів англійцям. Це рішення було відповіддю на блокаду Бостона англійським флотом. Також було прийнято рішення про скликання Другого Континентального Конгресу 10 травня 1775 року. Основні рішення: Конгрес взяв на себе функції центрального уряду в умовах війни з Англією; Створення спільної армії колоній на чолі з Д.Вашингтоном; Пропозиція щодо створення урядів в кожній колонії. Парад суверенітетів англійських колоній.

Номер слайду 10

Джо́рдж Ва́шингтон Армія Вашингтона в 1776 – 1777 роках зазнала ряд поразок через погану організацію та незадовільне постачання. Більшість членів конгресу звернулися до короля з пропозицією про примирення та припинення війни. Король Георг ІІІ направив нові війська в Америку. Конгрес обирає комісію для розробки Декларації про незалежність.

Номер слайду 11

Опрацювати документ із Декларації незалежності і визначте: Які ідеї покладені в основу Декларації ? Чи є вони актуальними сьогодні ? Якими були наслідки проголошення Декларації? Томас Джефферсон ДЕКЛАРАЦІЯ- документ, офіційна заява, де проголошуються основні принципи зовнішньої та внутрішньої політики держави. Восени 1777 року армія Вашингтона отримала першу перемогу в битві під Саратогою. Визнання США Францією, Іспанією, Голландією. Росія оголосила збройний суверенітет. 1781 р. – капітуляція англійської армії під Йорктауном.

Номер слайду 12

Стаття І. § 1. Всі законодавчі права, що надаються цією Конституцією, мають належати Конгресу Сполучених Штатів, який має складатися із Сенату та палати представників. § 2. Палата представників має складатися із членів, які обираються кожні два роки населенням штатів…. § 3. Сенат Сполучених Штатів має складатися з двох сенаторів від кожного штату, обраних законодавчими зборами цих штатів…. Стаття ІІ. § 1. Виконавча влада має бути надана президентові Сполучених Штатів Америки. Він має обіймати цю посаду протягом чотирьох років…. § 2. Президент буде головнокомандуючим армією та флотом Сполучених Штатів…. Йому належить право укладати трактати на пропозицію та за схваленням Сенату з тим, щоб це схвалення було виражене двома третинами присутніх сенаторів…. 1. Опишіть державний устрій США. Кому належала виконавча, законодавча влада ? 2. Назвіть повноваження Президента США.

Номер слайду 13

Символи США Джо́рдж Ва́шингтон - перший президент Сполучених Штатів Америки Як ви думаєте чому на прапорі саме така кількість зірочок? До нашого часу збереглася така історія. Одного разу Дж. Вашингтон і Т.Джефферсон засумнівався, чи потрібен Америці двопалатний парламент. Тоді Дж.Вашингтон спитав свого друга, навіщо він наливає каву в блюдечко. “Усі знають, для чого,- відповів Т.Джефферсон, - щоб занадто гаряча кава встигла прохолонути”. “Ось чому при виданні законів і потрібна друга палата”, - відповів Дж. Вашингтон. Доведіть правильність цього судження.

Номер слайду 14

Домашнє завдання Опрацювати параграф 25, 26 підручника Скласти порівняльну таблицю “Становище в північноамериканських колоніях і США до і після війни за незалежність”. Критерії порівння Становище в колоніях до війни Зміни в результаті війни Державний лад Влада Права населення Розвиток промисловості Розвиток торгівлі Рабство Успіхів!

ppt
Додано
5 липня 2021
Переглядів
1451
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку