Презентація на тему Культура Індії

Про матеріал
• Презентація до уроку 8 класу з Всесвітньої історії " Презентація на тему Культура Індії " • Бажаючі можуть скачати)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Культура Індії XVI-XVIII ст. Виконав: Стрельбицький Євгеній

Номер слайду 2

Освіта. Мусульмани створювали власні ісламські школи – медресе. Зберігалася давня індійська система освіти. У школах при храмах і вдома навчалися лише хлопчики із заможних родин. Головним центром індійської освіти було місто Бенарес у Північній Індії. Місцеві наставники – пандити - навчали учнів Ведам, математиці, астрології та іншим знанням. Навчання тривало 10 – 12 років.

Номер слайду 3

НаукаІндійські вчені значно випередили вчених інших країн у пізнанні Всесвіту. Проте в XVI – XVIII столітті великих наукових відкриттів здійснено не було. У XVI столітті багатьох індійських містах діяли, як і раніше, астрономічні обсерваторії. Лікарі вивчали психічні захворювання і робили пластичні операції, суттєво випереджаючи європейських колег, які цього робити не вміли. Завдяки точним математичним розрахункам архітектори зводили великі храми і палаци.

Номер слайду 4

Література. Найвідомішим мусульманським поетом “епохи Акбара” був Файзі, брат Абу – ль – Фазла. Він писав перською мовою за мотивами індуського епосу. Найвидатнішим поетом цієї доби, який писав на хінді, був Тулсі Дас. Він написав більше 10 книг, серед яких найвідоміша “Рамачарітаманаса”. Піднесення в літературі тривало за наступників Акбара – Джахангіра та Шах – Джахана. Шах Джахангір був талановитим письменником, про що свідчать його славнозвісні “Мемуари”.

Номер слайду 5

Архітектура. Найвідомішими архітектурними пам'ятками “епохи Акбара” стали палаци – фортеці в Агрі та Лахорі, гробниця Хумаюна в Делі, а також будівлі в щойно заснованому місті Фатхпур – Сикрі. За правління Джахангіра створювалися славнозвісні монгольські сади з численними фонтанами, штучними водоймами та площами – терасами. За правління Шах – Джахана були зведені споруди, які відрізнялися стрункістю і витонченістю. Архітектурним шедевром стала велична резиденція падишаха в Делі, яку називали “раєм на землі”. Неперевершеним шедевром монгольського стилю стала мечеть – мавзолей Тадж – Махал. Її збудували з білого мармуру, прикрасили білими куполами і мінаретами, які віддзеркалювалися у великому басейні. Мечеть мала грандіозні розміри: могла одночасно містити майже 100 тис. осіб.

Номер слайду 6

Живопис. Пануючим був жанр мініатюри. Спостерігався взаємовплив давньої індійської і монгольської мініатюри. Митці використовували природні, переважні мінеральні фарби, завдяки чому їхні твори зберегли свої кольори до наших днів. Найвідомішими художниками – мініатюристами були перський художник Ходжа Абд – ус – Самад та індійські майстри Дасванатх та Басаван. У XVII столітті в мініатюрному живописі з'являються європейські сюжети (Мадонна з дитиною) і нові художні засоби.

pptx
Додано
20 липня 2021
Переглядів
2102
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку