Анотація на відео сюжети фізкультхвилинок для учнів початкової та старшої школи

Про матеріал

Здоров'я дітей - одне з основних джерел щастя, радості і повноцінного життя батьків, вчителів, суспільства в цілому. Для України головною проблемою, яка пов'язана з майбутнім держави, є збереження і зміцнення здоров'я дітей та учнівської молоді.

Перегляд файлу

 

Анотація на відео сюжети фізкультхвилинок для учнів початкової та старшої школи

Здоров’я дітей - одне з основних джерел щастя, радості і повноцінного життя батьків, вчителів, суспільства в цілому. Для України головною проблемою, яка пов’язана з майбутнім держави, є збереження і зміцнення здоров’я дітей та учнівської молоді.

Мета сучасної школи - підготовка дітей до життя. Кожен учень має отримати під час навчання знання, що знадобляться йому в майбутньому житті. Здійснення означеної мети можливе за умови запровадження технологій здоров’язберігаючої педагогіки.

Учитель, володіючи сучасними педагогічними знаннями, при постійній взаємодії з учнями, їхніми батьками, медичними працівниками та шкільними психологами, планує й організовує свою діяльність з урахуванням пріоритетів збереження та зміцнення здоров’я всіх суб’єктів педагогічного процесу. У своїй роботі він звертається до різноманітних педагогічних технологій.

Аналіз існуючих здоров'язберігаючих технологій дає можливість виокремити типи технологій у сфері збереження та зміцнення здоров’я, одна з яких є оздоровча - технологія, спрямована на зміцнення фізичного здоров'я учнів, підвищення потенціалу (ресурсів) здоров’я: фізична підготовка, фізіотерапія, аромотерапія, загартування, гімнастика, масаж, фітотерапія, музикотерапія. До складу даної технології входять фізкультхвилинки та музично-танцювальні паузи

Фізкультхвилинка підвищила загальну працездатність на уроці, зняла втому сприяла відновленню активності учнів, підняла настрій. Під час виконання було відчинено фрамугу, що сприяло припливу свіжого повітря. Діти нашої школи з великим задоволенням виконують танцювальні фізичні хвилинки та беруть участь у музично-танцювальних  паузах .
 Це сприяє короткочасному відпочинку ділянок, подразнення яких відбувалося протягом навчального процесу. Тому після активного відпочинку увага школярів підвищується. Саме тому слід впроваджувати на кожному уроці фізкультхвилинку. Вона може складаться з динамічних, дихальних вправ, вправ для збереження зору, пальчикової гімнастики тощо. Але якщо діти швидко стомлюються, можна провести і три фізкультхвилинки протягом уроку (особливо в першому півріччі ).

 

 

 

 

doc
Додано
4 вересня 2018
Переглядів
1012
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку