Аплікація як вид художнього оздоблення виробів. Метод фантазування. Планування роботи з виготовлення « Новорічного чобітка». Послідовність виготовлення виробу з аплікацією.

Про матеріал
Презентація до уроку "Аплікація як вид художнього оздоблення виробів. Метод фантазування. Планування роботи з виготовлення «Новорічного чобітка».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Аплікація як вид художнього оздоблення виробів. Метод фантазування. Планування роботи з виготовлення « Новорічного чобітка». Послідовність виготовлення виробу з аплікацією. Вимоги до проектованого виробу . Вчитель трудового навчання. Демченко Р.І.

Номер слайду 2

«Новорічні атрибути»

Номер слайду 3

Трішки історії Традиція упаковувати подарунки в панчохи і чобітки прийшла до нас із Заходу, де місце Діда Мороза займає Святий Миколай, або Санта-Клаус. Згідно з переказами, він допомагав людям непомітно. Одного разу Микола дізнався про трьох сестер, які жили в злиднях на околиці міста. Щоб допомогти дівчатам, Святий Миколай піднявся на дах їхнього будинку і скинув три золоті зливки через димар. Шматочки дорогоцінного металу впали в панчохи дівчат, які сушилися над каміном. Вранці сестер чекав прекрасний сюрприз. Вони поділилися радістю з сусідами, і ті теж повісили панчохи над вогнищем, щоб отримати презент від Миколая. Ця традиція з'явилася в 16 столітті і з кожним роком набуває все більшої популярності. Ну а в сучасних будинках, де немає каміна, панчохи або чобітки для подарунків кріплять поруч з ліжком або ялинкою.

Номер слайду 4

Види аплікації ПростіСкладні ПредметніСюжетніДекоративніПласкіОб ємніАбстрактніСилуетні Одношарові, багатошарові

Номер слайду 5

Матеріали для виготовлення аплікації Текстильні матеріали. Фетр. Тканина Шкіра, хутро. Нитки вишивальні, швейніПряжа. Дублюючі матеріали

Номер слайду 6

Природні матеріали. Пісок Деревина. Хутро. Листя. Квіти. Соломка. Насіння. Яєчна шкаралупа. Дрібне каміння…Мушлі

Номер слайду 7

Інструменти,пристосування для аплікації з фетру. Гольник ,голки. Шпильки кравецькіКалька або поліетиленова плівка. НожиціКрейда, м який олівець,змилок. Гумка,лінійка. Наперсток. Праска

Номер слайду 8

Кросворд{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}123456789{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}123456789

Номер слайду 9

Способи прикріплення деталей аплікаціїПришивання. Вручну декоративними оздоблювальними швами. На швейній машиніПриклеювання термо-клейовим пістолетом. Праскою із застосуванням клейових матеріалів

Номер слайду 10

Способи оздоблення аплікаціїРізні види декоративних швів. Кольорові стрічки. Готові фігурні металеві елементи декорування. МереживоҐудзики. Блискітки (лелітки)Намистини,бісер…

Номер слайду 11

Вправа «Продовж речення»1. Працювати слід у…( )2. Ножиці слід передавати… ( )3. Голку слід зберігати у …( )4. Довжина нитки у вишивці має бути… ( )5. На робочому місці слід дотримуватись … ( ). Приступаючи до роботи пам’ятай: головне під час виготовлення виробу – акуратність і точність!!

Номер слайду 12

Планування роботи з виготовлення чобітката його етапи1. Переглянути моделі-аналоги та проаналізувати їх

Номер слайду 13

2. Створити власний ескіз Новорічного чобітка в кольорі із зазначенням декоративних швів на кожній деталі.

Номер слайду 14

Послідовність виготовлення виробу3. За допомогою копіювання виготовити шаблони деталей запланованого виробу.(Коментар вчителя).4. Вирізати створені шаблони …5. За допомогою булавок економно розташувати шаблони на фетрі у відповідності до обраних кольорів.6. Обвести шаблони м`яким простим олівцем або змилком та перевірити якість нанесення ліній.7. Вирізати деталі виробу.

Номер слайду 15

Послідовність виготовлення виробу8. За допомогою декоративного шва… нашити дрібні деталі на більші обраними швами.9. Середні деталі нашити на більші.10. Викласти всі деталі аплікації на передній частині чобітка та прикріпити їх булавками.11. В залежності від розташування деталей на аплікації визначитися з порядком прикріпленням деталей запланованими декоративними швами. 12. Прикріпити всі деталі декоративними швами.13. За необхідності прикріпити декоративні оздоблювальні елементи (металеві прикраси,стрічки,блискітки,намистини,сніжинки…)

Номер слайду 16

Завершальний етап виготовлення Новорічного чобітка.14. Прикріпіть до вершини заднього куточка чобітка атласну петлю.15. З'єднайте верхню та нижню частини чобітка булавками.16. Обробіть петельним швом весь контур чобітка без верхнього зрізу.17. Обробіть петельним швом верхній зріз чобітка по колу. 18. Виріб готовий .

Номер слайду 17

Підсумки уроку1. Чи задоволені ви результатом своєї роботи? А самим процесом?2. Які зміни ти вніс би в хід виконання?3. Де можна використати набуті знання та вміння?4. Над чим ти хотів би працювати далі?Оцінювання практичної роботи учнів буде проведене в гугл-класі

Номер слайду 18

Домашнє завдання. Підготувати заготовки шаблонів майбутнього чобітка. Підібрати фетр необхідних кольорів у відповідності до запланованих на ескізі.

Номер слайду 19

Веселих свят!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Цецхладзе Марина Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кульшенко Наталія Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 січня 2021
Переглядів
4574
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку