Презентація " Поняття про конструкційні матеріали"

Про матеріал
Демонстраційний матеріал до теми з трудового навчання " Основи матеріалознавства"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поняття про конструкційні матеріали. Особливості найпоширеніших конструкційних матеріалів для виготовлення виробу

Номер слайду 2

Природні матеріали існують у природі - це деревина, каміння, солома, глина, метали, натуральні волокна тощо.“+” - Переваги: безпечні, не шкодять довкіллю, приємні на дотик.“-” - Недоліки: обмежена кількість у природі, їхні властивості не можна змінювати. Штучні матеріали створені самою людиною, їх не існує в природі - це пластмаса, поліетилен, гума тощо.“+” - Переваги: можна виготовити в потрібній кількості, змінювати їхні властивості та надати будь-якого кольору, дешевші.“-” - Недоліки: можуть мати негативні властивості, шкодять довкіллю, потребують складної утилізації.

Номер слайду 3

Матеріали для виготовлення текстильних виробівІз тканини виготовляють одяг, білизну, рушники, штори, а також: аплікації, прикраси, іграшки, серветки тощо. Неткані матеріали нагадують тканину, але виробляють їх без процесів ткацтва й прядіння: в основному це фетр - матеріал зі зваляної вовни. Із нього виготовляють капелюшки, сумочки, іграшки, прикраси, ним оздоблюють одяг. Для оздоблення виробів стануть у пригоді тасьма, мереживо, шнури, атласні стрічки тощо.

Номер слайду 4

Матеріали для виготовлення аплікації та рамок для фото. Засушені листки та пелюстки квітів - чудовий матеріал для створення композицій. Насіння - кавунове, гарбузове, соняшникове тощо. Крупи - гречка, рис, просо, манка, горох, квасоля. Мушлі та дрібні камінці - дуже різноманітні за формою та та будуть чудово виглядати на рамці для фото, декоративному панно тощо.

Номер слайду 5

Солома - це висушене стебло злакових рослин: вівса, жита, пшениці, рису. Вона відливає золотом і перламутром. Яєчна шкаралупа може також бути матеріалом для аплікації. До того ж вона завжди під рукою. Папір та картон - це матеріали із спресованих рослинних волокон. Зі щільного паперу можна виготовляти листівки, квіти та деталі оздоблення. А з картону- шаблони і основу фоторамок.

Номер слайду 6

Матеріали для виготовлення виробів із металу. Для нескладних виробів найкраще підійде дріт - гнучка металева нитка або прут зі сталі, алюмінію, міді, цинку або їхніх сплавів. З дроту можна виготовити ялинкові прикраси, брелоки, ланцюжки, іграшки тощо.

Номер слайду 7

Матеріали для виготовлення прикрас та оздоблення виробів. Бісер - один із найпопулярніших матеріалів для саморобних прикрас. Це- браслети, кольє, брошки, сережки тощо. Бісер - дуже красивий, міцний і стійкий матуріал. До того ж він простий у використанні та досить дешевий.

Номер слайду 8

Також чудові прикраси виготовляють із деревини, природного каміння, металу , текстилю тощо.

Номер слайду 9

Під час виготовлення виробів слід пам'ятати про економне використання матеріалів. Кожен з вас має дбати про природу, про майбутнє нашої планети. Тому не слід бездумно їх використовувати. Кожен із нас має раціонально використовувати сировину та матеріали. Перед тим, як виготовляти виріб, подивіться навколо себе. Удома в шафі, на дачі тощо. Імовірно, є багато речей, що вже вийшли з моди, але ще мають гарний вигляд. Із них можна створити багато гарних речей.

Номер слайду 10

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Овчаренко Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Баклаєва Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 січня 2021
Переглядів
15125
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку