Архітектура комп'ютера. Пам’ять комп’ютера

Про матеріал

ТЕМА. Архітектура комп'ютера.

МЕТА. Повторити з учнями архітектуру комп'ютера, пристрої введення та виведення даних.

Розкрити потенціал інформаційних і комунікаційних технологій, навчити виконувати їх для розв'язання пізнавальних проблем і “життєвих" завдань.

Сприяти формуванню елементів абстрактного та словесно-логічного мислення, продовжувати розвивати практичні навички роботи на комп'ютері, підготувати свідомість школярів до системно-інформаційного сприйняття світу, закласти основи до продовження освіти й прагнення до самоосвіти, забезпечивши надалі соціальну адаптацію в інформаційному суспільстві й успішну професійну й особистісну самореалізацію.

Виховувати допитливість, інформаційну культуру учнів; сприяти формуванню особистості.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Апаратно-програмнезабезпечення

Номер слайду 2

Архітектура комп’ютера

Номер слайду 3

Архітектура комп’ютера. Модель, що описує взаємодію пристроїв та програм для забезпечення інформаційних процесів у комп’ютері.

Номер слайду 4

Процесор, його призначення. Процесор – це пристрій, який забезпечує опрацювання даних. Він містить пристрій керування, який забезпечує виконання команд комп’ютерної програми, та арифметично-логічний пристрій, який здійснює операції над даними. Основною властивістю процесора є швидкість опрацювання даних, яка залежить від тактової частоти, кількості ядер, розрядності, обсягів кеш-пам’яті тощо.

Номер слайду 5

Процесор, його призначення

Номер слайду 6

Пам’ять комп’ютера. Зовнішня. Пам’ять. Внутрішня. Постійна. Оперативна. Кеш-пам’ять. Пам’ять на магнітних дисках. Пам’ять на оптичних дисках. Флеш-пам’ятьІнші

Номер слайду 7

Пам’ять комп’ютера. Оперативна пам’ять є основною в комп’ютері, у ній розміщуються програми і дані, які опрацьовуються процесором. Після вимкнення живлення комп'ютера всі дані з оперативної пам'яті зникають.

Номер слайду 8

Пам’ять комп’ютера. Для забезпечення початку роботи комп’ютера основні програми зберігаються в постійній пам’яті. Після ввімкнення комп’ютера дані з постійної пам’яті копіюються в оперативну пам’ять, і запускаються програми підготовки комп’ютера до роботи. Постійна пам’ять виготовляється у вигляді однієї або двох мікросхем, що вставляються у спеціальні гнізда – “сокета” або впаюються на материнській платі.

Номер слайду 9

Пам’ять комп’ютера. Кеш-пам’ять призначена для прискорення обміну даними між основним масивом оперативної пам’яті і процесором.

Номер слайду 10

Зовнішні запам'ятовуючі пристрої

Номер слайду 11

Зовнішні запам'ятовуючі пристрої Властивості накопичувачів на жорстких магнітних дисках та приклади їх значення в сучасних пристроях подано в таблиці.

Номер слайду 12

Зовнішні запам'ятовуючі пристрої Основні типи оптичних дисків, їх властивості та значення властивостей подано в таблиці.

Номер слайду 13

Зовнішні запам'ятовуючі пристрої Флеш-пам’ять

Номер слайду 14

Зі збільшенням ємності пристроїв флеш-пам’яті вони почали активно використовуватися і як замінники накопичувачів на жорстких магнітних дисках. Такі пристрої отримали назву твердотілих накопичувачів або SSD-дисків.

pptx
Додано
23 серпня 2018
Переглядів
5005
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку