Атомна енергетика України. Екологічні проблеми атомної енергетики

Про матеріал
Розробка презентації до уроку фізики в 9 класі на тему "Атомна енергетика України. Екологічні проблеми атомної енергетики"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Атомна енергетика України. Екологічні проблеми атомної енергетики. Урок 55 Фізика 9 клас

Номер слайду 2

Дайте відповіді на запитання. Які процеси відбуваються внаслідок поглинання нейтрона ядром Урану?Опишіть механізм ланцюгової ядерної реакції. Які перетворення енергії відбуваються в ядерних реакторах? Як працює атомна електростанція? Який процес називають термоядерним синтезом? Звідки «беруть» енергію зорі?

Номер слайду 3

Ядерний цикл. Послідовність операцій з видобування ядерного палива з руди, виготовлення ТВЕЛів, використання ТВЕЛів на атомних електростанціях і подальшого перероблення радіоактивних відходів називають ядерним циклом

Номер слайду 4

Ядерний цикл. За запасами уранової руди (U3 O8) Україна посідає 11 місце у світі

Номер слайду 5

Атомна енергетика України. Рівненська. Хмельницька. Південно-українська. Запоріжська. На цих АЕС діють 15 атомних енергоблоків, загальна потужність яких становить13 580 МВт

Номер слайду 6

Атомна енергетика України

Номер слайду 7

Атомна енергетика України

Номер слайду 8

Аварія на Чорнобильській АЕС

Номер слайду 9

Атомна енергетика України26 квітня 1986 р. о 1 годині 25 хв. у приміщенні 4-го енергоблоку Чорнобильської АЕС стався вибух з подальшою пожежею. Від вибуху обвалився намет перекриття реакторного і покрівля машинного залів, зайнявся також дах 3-го енергоблоку.

Номер слайду 10

Аварія на Чорнобильській АЕС1 мільйон 961 тисяча 904 - кількість українців, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. З них 210 247 - учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. 1 751 657 - потерпілі від Чорнобильської катастрофи, у тому числі 418 777 дітей.

Номер слайду 11

Аварія на Чорнобильській АЕСУ квітні 2012 року розпочалося будівництво нового саркофагу над 4-м енергоблоком Чорнобильської АЕС. Будівництво завершили у 2017 році.

Номер слайду 12

Дайте відповіді на запитання. Перелічіть переваги й недоліки використання ядерного палива. Якою є послідовність операцій ядерного циклу? Назвіть атомні електростанції України. Якою є їхня загальна потужність? Що ви знаєте про Чорнобильську трагедію?

Номер слайду 13

Розв’язування задач

Номер слайду 14

Розв’язування задач

Номер слайду 15

Домашнє завдання. Вивчити: § 27 Впр. 27(1, 3)

pptx
До підручника
Фізика 9 клас (Бар'яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О. (за редакцією Баряхтара В.Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 37. Екологічні проблеми атомної енергетики
Додано
14 лютого 2022
Переглядів
3400
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку