Авторська гра-стратегія для дітей старшої групи «Поліклініка»

Про матеріал
Мета: Учити дітей будувати гру; ознайомити дітей з діяльність медичного персоналу; розповісти про різні напрямки медицини; обов’язки та атрибути лікарів; познайомити з професіями: головний лікар, медична сестра, хірург, стоматолог, травматолог та інші; розповісти дітям, що різні лікарі лікують різні хвороби. Вчити дітей прислухатися один до одного, діяти злагоджено, прислухатися до думки інших. Матеріал: картинки з посилання поліклініка.docx, картинки центр міста, біля річки, у лісі; картинки лікарів: стоматолога, лора, окуліста, хірурга та інших лікарів і санітарок; інструменти із сюжетно рольовоїгр лікарня, сумка лікаря; картинки спеціальних машин; лялька Маша; білі халати; коректурні таблиці; можна добавити загадки про різних лікарів.
Перегляд файлу

Авторська гра-стратегія для дітей старшої групи

«Поліклініка»

Мета: Учити дітей будувати гру; ознайомити дітей з діяльність медичного персоналу; розповісти про різні напрямки медицини; обов’язки та атрибути лікарів; познайомити з професіями: головний лікар, медична сестра, хірург, стоматолог, травматолог та інші; розповісти дітям, що різні лікарі лікують різні хвороби. Вчити дітей прислухатися один до одного, діяти злагоджено, прислухатися до думки інших.

Матеріал: картинки з посилання поліклініка.docx, картинки центр міста, біля річки, у лісі; картинки лікарів: стоматолога, лора, окуліста, хірурга та інших лікарів і санітарок; інструменти із сюжетно рольовоїгр лікарня, сумка лікаря; картинки спеціальних машин; лялька Маша; білі халати; коректурні таблиці; можна добавити загадки про різних лікарів.

Алгоритм подальших дій

  • Зацікавлюючий момент;
  • Вибір розташування поліклініки;
  • Підбір працівників (По картинках обрати деяких лікарів та технічний персонал);
  • Визначення відповідних кабінетів;
  • Коректурна таблиця «Інструментів для лікаря»;
  • Визначення спеціальної машини;
  • Обігрування ситуації : Д\г «Лялька Маша захворіла»

Хід гри:

1.Зацікавлюючий момент. Перегляд уривку мультика «Айболит».
Бесіда: кого лікував лікар «Айболит»? Де приймав хворих лікар? Чому лікар приймав хворих під відкритим небом? – відповіді дітей.

Роздум: чи важлива професія лікаря? – відповіді дітей.

2.Вибір місця розташування поліклініки.

Сьогодні пропоную вам зіграти гру «Поліклініка». Для початку подумаємо та визначжимо де можна  розташувати поліклініку!

Розглянемо картинки: біля річки; у центрі міста; в лісі.

Як ви вважаєте, де краще розташувати, таку валиву будівлю для людей? Довести дітей до думки, що краще розташування поліклініки у центрі міста, куди буде легко доїхати хворому та звідки буде зручно виїхати швидкій до важко хворої людини.

3. Підбір працівників (По картинках обрати деяких лікарів та технічний персонал); Визначення відповідних кабінетів;

Діти, ми з вами побудували поліклініку у центрі міста, а тепер нам потрібно визначитися, які кабінети та приміщення будуть знаходитися у цій будівлі. У поліклініці працює безліч лікарів: сімейний лікар терапевт, педіатр; окуліст; лор; хірург; стоматолог та багато інших лікарів, які лікують певну частину тіла та органу( називаючи лікарів показати дітям їх картинку та дати короткий опис що саме він лікує).Для кожного лікаря потрібен свій кабінет та певні інструменти. Ще у лікарні працює такий кабінет «Реєстратура» у цьому кабінеті знаходяться усі карти хворих, де записані хвороби людей. У реєстратурі люди записуються до потрібного лікаря і берути свою карточку, а тоді йдуть до потрібного кабінету. Поліклініка – це місце де лікують хворих на різні хвороби, тому вона повинна бути дуже чистою. Для того, щоб хворі не заразили один одного своїми хворобами, у поліклініці працюють санітарки, які дбають про чистоту. Вони часто прибирають там миють, дизенфікують коридори та кабінети, кварцують їх спеціальним кварцом.

4.Підбір інструментів для лікаря.

Використовуючи сюжетно рольову гру лікарня розглянути інструменти лікарів, підібрати якому лікар належать певні інструменти. Зіграти гру «Збери сумку лікарю на виклик»

5.Визначення спеціальної машини.

Діти, ми з вами уже дізналися багато цікавого про різних працівників у поліклініці, зібрали сумку для лікаря на виклик, а чим же він поїде до хворого? – так діти нам потрібно підібрати спеціальний транспорт для хворого. (розглядаємо картинки спеціального транспорту)

5. Розігрування ситуації . Д\г Лялька Маша захворіла.

 

 

docx
Додано
14 січня 2022
Переглядів
463
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку