Вимоги до підготовки тез доповіді

Про матеріал
Покрокова інструкція для написання тези доповідей конференції та вимоги щодо їх оформлення відповідно до наведеного зразка. Формат файлу: *.doc, *.docx
Перегляд файлу

Вимоги до підготовки тез доповіді

Тези містять виклад основних аспектів наукової доповіді.

Рекомендований обсяг тез наукової доповіді 2–3 сторінки машинописного тексту, розмір шрифту – 12, інтервал між рядками – 1,5–2.

Схематично структура тез наукової доповіді має такий вигляд: теза  обґрунтування – доклад аргумент – результат – перспективи.

При підготовці тез наукової доповіді потрібно дотримуватися таких правил:

  1.                Рукопис подають у вигляді друкованої копії з підписами всіх авторів на останній сторінці, а також його електронну версію.
  2.                Тези мають містити УДК. Українською, російською та англійською мовами автор наводить: прізвище, ім’я та по батькові, повну назву організації, де працює, учений ступінь, звання, номер телефону, адресу, e-mail, поштову адресу організації, назву статті, анотацію (понад 1 000 знаків).
  3.                Текст набирають шрифтом Times New Roman у редакторі Microsoft Word. Графічний матеріал (чорно-білий) подають (окремо від тексту) у форматі EPS, TIFF або JPG-файлів з густиною точок на дюйм 300–600 dpi. Формули набирають у формульному редакторі. Рисунки та підписи до них подають окремими файлами.
  4.                Під час написання статті використовують загальноприйняті терміни, одиниці виміру, умовні позначення, однакові в усьому тексті. Розшифрування всіх позначень, які використовують автори, подають з першим використанням у тексті.
  5.                Під час набору статті на комп’ютері всі латинські значення фізичних величин (A, I, d, h тощо) набирають курсивом; грецькі позначення, назви функцій (β, sin, exp, lim), хімічних елементів (H2O), одиниць виміру (МВт/см2) – прямим (звичайним) шрифтом. Символи Ã Ä Î) узгоджуються на полях рукопису.
  6.                Назва тез доповіді стисло відображає головну ідею, думку, положення (2– 5 слів).
  7.                Виклад суті доповіді здійснюється за такою послідовністю тез: актуальність проблеми; стан розроблення проблеми (потрібно згадати вчених, які також розробляли цю проблему); наявність проблемної ситуації; потреба в її вивченні, удосконаленні з огляду на сучасний стан її розроблення, втілення; основна ідея, положення, висновки дослідження, якими методами це досягнуто; основні результати дослідження, якими методами це досягнуто; основні результати дослідження, їхнє значення для розвитку теорії та (або) практики.
  8.                Покликання на джерела, цитати в тезах доповіді використовують рідко. Можна опускати цифровий, фактичний матеріал.
docx
Додав(-ла)
Замелюк Марія
Додано
16 січня 2022
Переглядів
233
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку