Авторська презентація до уроку «Данте Аліг’єрі. Божественна комедія»

Про матеріал
Даний матеріал містить презентацію до уроку/заняття з творчості Данте Аліг’єрі та його творіння - «Божественної комедії»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Данте Аліг’єрі “Божественна Комедія”

Номер слайду 2

Данте Аліг’єрі (1265-1321) видатний поет і мислитель, творчість якого відносять до Передвідродження; творець італійської літературної мови. Найвідоміші твори Данте – збірка “Нове життя” (1283-1294) та поема “Божественна Комедія” (1313-1321).

Номер слайду 3

Історія написання “Божественної Комедії” У поемі Данте відобразив видіння, що з’явилось йому Великодньої ночі 8 квітня 1300 року. Поет описав драму власного життя, історію суспільства, потойбічні світи. Він прагнув спрямувати читача на шлях морального самовдосконалення. Рукопис поеми, 14 століття

Номер слайду 4

Сутність назви твору Комедія – в середні віки так називали твір зі страшним початком та щасливим кінцем. Сам Данте назвав поему “Комедією”. “Божественною” її назвав перший біограф Аліг’єрі – Джованні Боккаччо, висловлюючи цим своє захоплення. З 1555 року поема виходить під назвою “Божественна Комедія” Джованні Боккаччо (1313-1375) – видатний італійський письменник, учений; автор збірки новел “Декамерон”; перший біограф Данте Аліг’єрі.

Номер слайду 5

Я - Беатріче, я кажу рушать, Прийшла я з місць, куди вернутись хочу, Любов мені звеліла це сказать. Любов до флорентіанки Беатріче набрала для нього таємничого сенсу; він наповнював нею кожну мить свого існування. Її ідеалізований образ займає місце одного з центральних образів твору

Номер слайду 6

Потойбічний світ Змальовуючи потойбічний світ, Аліг’єрі відображає космологічну систему грецького вченого Птоломея (ІІ ст. до н.е.) та уявлення середньовічної християнської церкви про Пекло, Чистилище і Рай

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Пекло – це конусоподібний отвір в земній поверхні, на дні якого знаходиться Люцифер, скуте і переможене втілення світового зла. Пекло Пекло складається з 9 кіл, в яких вічно страждають душі грішників. Чим тяжчий гріх, тим страшніша кара, тим ближче знаходиться душа до Люцифера. “Залиш надію всяк, хто сюди втрапив”

Номер слайду 9

Чистилище – це конусоподібний острів у Світовому океані, на вершині котрого знаходиться Земний Рай. В Чистилищі 7 кіл, в яких душі відбувають покарання та очищаються від гріхів. Лише після цього вони можуть потрапити на вершину острова.

Номер слайду 10

Небесний Рай знаходиться в межах планет Сонячної системи. На Місяцевому, Меркурієвому, Венериному, Сонцевому, Марсовому, Юпітеровому, Сатурновому та Зірному небі перебувають душі праведників

Номер слайду 11

На Кристалічному небі, котре оточує Небесний Рай, перебувають янголи. Світосяйна ріка відділяє ці сфери від Емпірею – світу безмежності, де знаходиться Бог. Земні закони тут вже не діють, є лише божественний закон – любов.

Номер слайду 12

Такий став я при дивинах нових: Хотів уздріть, як образ той у колі Розміщено, як скріплюється їх.   Були ж у мене крила надто кволі; Але яскравість сяйва тут прийшла, І міць зростала розуму і волі.   Уяву сила зрадила була, Та, мов колеса, ясні і веселі, Жадобу й волю долі повела   Любов, що водить сонце й зорні стелі.

ppt
Додано
7 травня 2020
Переглядів
1644
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку