Баштанський сирзавод (Дослідження)

Про матеріал

Тема: Чим славиться Баштанський сирзавод

Об'єкт дослідження: Баштанський сирзавод, ТМ «Славія»

Мета:

─ дослідити, чому продукція ТМ «Славія» завоювала широку популярність та славу в державі;

─ який асортимент продукції випускає завод та її якість;

─ складові успіху Баштанського сирзаводу.

Гіпотеза: Молочна продукція, виготовлена з натуральної продукції без консервантів та харчових домішок приносить славу Баштанському сирзаводу та користується попитом у споживачів.

Методи дослідження: Віртуальна екскурсія, , пошук інформації в Інтернеті, брошурах, пресі.

Перегляд файлу

Промисловість Миколаївщини

Дослідження

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 Вчитель географії Нововасилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів

                                 Врадіївської районної ради Миколаївської області

                                 Мальована О.А

Тема:  Чим славиться Баштанський сирзавод

Об’єкт дослідження: Баштанський сирзавод, ТМ  «Славія»

Мета: 

─ дослідити, чому продукція ТМ «Славія» завоювала широку популярність та славу в державі;

─ який асортимент продукції випускає  завод та її якість;

─ складові успіху Баштанського сирзаводу.

Гіпотеза:  Молочна продукція, виготовлена з натуральної продукції без консервантів та харчових домішок приносить славу Баштанському сирзаводу та користується попитом у споживачів.

Методи дослідження: Віртуальна екскурсія, , пошук інформації в Інтернеті, брошурах, пресі.

План дослiдження

1.Холдинг «Молочний Альянс»

2.Відомості про Баштанський сирзавод

3.Асортимент продукції та її користь

4.Країни – споживачі продукції ТМ «Славія»

5.Розвиток та удосконалення виробництва

6.За що цінується продукція

7. Складові успіху

8. Слово спеціалістів  заводу

9.Нагороди підприємства

10. Якість під контролем

11.Значення Баштанського сирзаводу для міста та району

 

альянс         Холдинг «Молочний Альянс»  це група компаній, що поєднує в собі потужні підприємства зпереробки молока і популярні молочні та сирні бренди. Баштанський, Пирятинський, Городенківський, Золотоніський сирзаводи та Яготинський маслозавод — найвідоміші підприємства компанії.Продукція цих заводів шанована по всій Україні і поза її межами, а торгівельні марки «Славія», «Молочний Шлях», «Златокрай» та «Яготинське» є лідерами у своїх галузях.

 «Славія» - надія, слава, гордість і висока марка Баштанки.«Славія» — надія, слава, гордість і висока марка Баштанки»

ЗАТ «Баштанський сирзавод» – підприємство з високою культурою виробництва, один з лідерівУкраїни по виробництву високоякісних сирів, що випускаються під торговою маркою « Славія».

Адреса: 56100, Миколаївська область, Баштанський район, місто Баштанка, вул. Заводська, 4 Телефон: +38 (05158) 2-18-45 Факс: +38(05158) 21089

 

 

 

Вiдомостi про пiдприємство

лашин         Дата народження заводу – грудень 1973 р. 1973 р. – перший директор заводу М.А.Лашин. Вiн керував будівництвом заводу, підбором кадрів та устаткуванням цехів.

поручник1984 р. – голова правління заводу А.П. Поручник.Вiн вивів підприємство з відстаючих у лідери галузі, здійснив корінну реконструкцію заводу, добився випуску конкурентоспроможної продукції на ринках України та зарубіжжя. Йому присвоєне Почесне звання «Заслужений працівник сільського господарства України», нагороджено міжнародною відзнакою «Золотий Ягуар». Запровадив будівництво очисних споруд у 2010р.

2011 р. – голова правління  Баштанського сирзаводу С.М.Гавва.

Сьогодні Баштанський сирзавод – це сучасне підприємство європейського рівня зі стійким іміджем успішного екологічного виробництва. І все це результат вмілого і відповідального керівництва яке у всі часи давало змогу підприємству успішно розвиватись. Завдяки вмілому керуванню Михайла Лашина, Миколи Гаркуші, Віктору Федорову, Анатолію Поручнику, Сергію Гавві та Сергію Косяченко.

Філософія сирзаводу :

здоров’я  та добробут нації, завдяки якісним молочним продуктам.

 

гавва                                Асортимент продукцiї

Бiльше шестидесяти найменувань молочної продукції.

 

 

 

http://imgcdn1.luxnet.ua/tv24/resources/photos/news/610x344_DIR/201207/238268.jpg?201505190111

                          СИРИ

       Поєднуючи стародавні рецепти та новітні технології, Баштанські сировари домоглися надзвичайних успіхів у виробництві сиру різних видів . Секрет популярності твердих сирів – у смакових якостях. Сир – продукт унікальний та корисний. Титуловані Баштанські сири занесені до національного реєстру кращих товарів України.

сырНапівтверді сири: Чеддер Еко, Сулугуні, Чеддер-палички копчені, Чеддер-Чечил.

М’які сири: Моцарела.

http://icf.listex.info/med/bfe76690-e061-24af-6d0c-88e9b1ab90cc.jpgКовбасні плавлені сири: Ковбасний Мисливський, Баштанський Елітний, Ковбасний копчений, Елітний зі спеціями.  Плавлені сири: Російський, Невський вершковий, Міський, Голландський, Медовий, Шоколадний, Янтар

Тверді сири: Костромський, Гауда, Пошехонський, Баштанський Ювілейний, Мармуровий, Звенигородський, Російський класичний, Голландський брусковий, Ла-скавія, Король Гурман, Вершковий, Львівський, Мааздамер, Грація.

http://milkalliance.com.ua/img/news/14.08.2014/dytiachy-brus-s-ua.jpg

http://latifundist.com/media/news/original/00/18/18274/44604-18269.jpg

 

 

МОЛОКО

молоко

Молоко «Славія» — високоякісний продукт, який виготовлено виключно з цільного коров’ячого молока, яке проходить відповідну термічну обробку. Цільне молоко – це відмінне джерело білків, жирів , вуглеводів, кальцію та інших мінеральних, біологічно активних речовин. Асортимент молока в різних зручних видах пакування включає молоко з масовою часткою жиру 2,6% ; 3,2% ; а також пряжене 4,0% жиру.

Асортиментна позиція: молоко пастеризоване 2,6%, молоко пастеризоване 3,2%, молоко пряжене   4,0 %.

 

 

КЕФІР

http://pavtrade.com/images_user/Liza/slavia-pure-pak.jpgКефір «Славія» має свіжий, кисломолочний смак і однорідну консистенцію. Завдяки симбіозу молочнокислих бактерій і дріжджів кефір позитивно впливає на організм людини , а саме на функції травної та імунної системи. Кефір легко засвоюється, швидко дає ефект насищення, освіжає.  Корисний при недокрів’ї і зниженому апетиті. Оскільки кефір посилює виведення рідини з організму, то він корисний людям з надмірною вагою. Може служити основою щоденного раціону.

Асортиментна позиція: Кефір 1%, Кефір 2,5%.

 

    МАСЛО

Ніжний, висококалорійний та ароматичний продукт. Пастерилізація висококалорійних вершків додає маслу особливий смак – чистий, без сторонніх запахів, з характерним присмаком пастерилізованих вершків. Зовнішній вигляд: однорідна,пластична маса,від білого до жовтого кольору. Масова частка жиру : 73% та 82,5%.

Асортиментна позиція: Селянське 72%,  Вологородське 85%,  Моноліт, Топлене,  Солодковершкове, Екстра Баштанське.

maslo_group-27.03.13

 

 

 

СМЕТАНА

Сметана – традиційний продукт із ніжним смаком, однорідної густої консистенції . Чистий кисломолочний смак, з вираженим присмаком і ароматом, що додає продукції пастеризації високоякісних вершків. Натуральний продукт без консервантів,біодобавок та стабілізаторів. Сметана 21% жирності має постійний успіх у покупців. Сметана фасується у пакети 0,5 і стаканчики вагою 200 г., та 350 г.

smetana_group_05.2013Асортиментна позиція: сметана 15%, сметана 21%, сметана «Баштанська.

 

 

 

 

 

РЯЖАНКА

rjazh_group_08.2013Складовою ряжанки «Славія» є коров’яче пастеризоване пряжене молоко, сквашене заквасками чистих культур молочних бактерій. Пастеризовану нормалізовану суміш для ряжанки витримують при t – 95-99 °C 3 – 5 год. з метою отримання світло-кремового кольору та приємного ніжно – карамельного аромату. Ряжанка має високі харчові, дієтичні і лікувальні властивості.

 

 

 ДЕСЕРТИ В ГЛАЗУРІ

http://i.otzovik.com/2013/11/11/619578/img/69318246.jpgКисломолочні сирки ТМ «Славія» виробляються із натурального сиру з додаванням вершкового масла, цукру і наповнювачів. Всі види сирків виробляються з натуральної сировини, не містять ніяких консервантів і стабілізаторів. Вони мають чистий кисломолочний смак і аромат. Консистенція однорідна, ніжна в міру густа, відповідає кожному виду виробу.

Асортиментна позиція: сирок солодкий з курагою, сирок ванільний, сирок з родзинками.

 

p_97ЗАКВАСКА

          Закваска «Славія» — унікальний, натуральний харчовий продукт з високим вмістом біологічно активних молочно-кислотних бактерій. Виробляється із коров’ячого пастеризованого молока шляхом сквашування його молочнокислотними бактеріями. Завдяки вмісту молочнокислотних бактерій ( в десятку разів більше ніж у кефірі) закваска регулює мікрофлору кишечника, поліпшує травлення, підвищує імунітет, лікує дисбактеріоз, допомагає подолати харчову алергію і навіть виводить шлаки та токсини. Сьогодні асортимент заквасок розширений завдяки виготовлення фруктових заквасок з різними смаками. Приємні на смак продукти корисні для споживання та рекомендовані для споживання людей всіх вікових категорій.

Асортиментна позиція: закваска без наповнювача 2,5% та нежирнаакваска з наповнювачем («Персик-маркауйя», «Огірок-кріп», «Абрикос-морква», «Полуниця», «Садові ягоди», «Злаки»).

 

 

Країни – споживачі продукції «Славія»

Сьогодні Баштанські сири добре знані в країні та зарубежем, а саме: Болгарія,Україна, Франція, Казахстан, Молдовія, Німеччина, Мальта, Іспанія, Австрія.

Розвиток виробництва

Підприємство перебуває у стані постійного удосконалення процесу виробництва, оновлення виробничого обладнання, впровадження нових технологій. Тільки за останні 2 роки на підприємстві встановлено:

  • Нову лінію Criovak по вакуомному пакуванню сиру в плівку;
  • Сировинні лінії з Німеччини;
  • Лінію по виробництву чеддерних сирів (виробництво Болгарія);
  • Лінію по упаковці сиру в серидовищі захисних газів (виробництво Австрія);
  • Встановлено холодильні установки (виробництво Франції та Швеції);
  • Збудовано цільномолочний цех;
  • Зроблено і оснащенно новий заквасочний цех;
  • Відкрито очисні споруди.

На базі Баштанського сирзаводу запрацювала нова унікальна система очищення стоків, що дозволяє завершити процес виробництва сиру, отримавши технічну воду без запаху, шкідливих домішок.

Зустрічати гостей на Баштанському сирзаводі звикли: партнерів по бізнесу,перевіряючих, журналістів.

Спеціалісти заводу учасники щорічних форумів сиро та маслоділля.

За що цiнується продукцiя

Головний орієнтир у виробництві – це натуральний продукт без консервантів та харчових домішок, без штучного продовження строків зберігання із застосуванням сучасних технологій. Саме цим славиться і цінується в Україні та за її межами продукція «Славія». Про цей успіх свідчать сотні нагород та неодноразова перемога торгової марки «Славія» на незалежній телепрограмі «Знак якості» ( телеканал «Інтер»). По якості продукції, істинно Європейському рівню роботи йому немає рівних серед підприємств молокопереробної галузі.

 

Складовi успiху:

  • Чітко налагоджена організація виробництва;
  • Впровадження нових технологій;
  • Розширення ринку збуту;
  • Ділові стосунки з вітчизняними та іноземними партнерами;
  • Продукція з натуральної сировини;
  • Продається продукція через розгалужену дилерську сітку та мережу національних супермаркетів;
  • Багатий досвід.

Слово спеціалістів

Тетяна Вишневська — лаборант цеху цільно-молочної продукції. «Моя робота полягає в тому, щоб контролювати виготовляння масла та цільно-молочної продукцію. Ми відбираємо для себе вищий сорт. Продукція контролюється на кожному етапі.»

Ірина Крамаренко — начальник відділу технічного контролю та стандартизації : «Ми підтримуємо добровільну сертифікацію у системі СЕПРО, знаходимося у реєстрі країн-експортів. Все, з чого складається наша продукція, винесено на етикетку. Це перевірено та підтверджено Мінздравом України, Держстандартом, ветеринарною службою, товариством захисту прав споживачів. Ми виробники, яких усі знають і яким довіряють».

Сергій Гавва — голова правління Баштанського сирзаводу: «Секрет успіху продукції «Славія» у суворому дотриманні стандартів, які не допускають використання ніяких консервантів, стабілізаторів та смакових домішок. Через це продукція сирзаводу довго не зберігається. Зверніть увагу на термін зберігання продукції. Ніщо живе не може зберігатися довго. По термінах зберігання можна безпомилково визначити, наскільки продукт натуральний».

 

 

 

 

 

нагороды                               Нагороди та дипломи ЗАТ «Славiя»

 

Дипломи:

  • Краща молочна продукція –«СЛОВ’ЯНСЬКИЙ БАЗАР»;
  • Диплом «XIX Міжнародній бізнес-форум» — Слов’янський базар м. Харків;
  • “Кращий виробник року 2004”;
  • “Зірка якості”- дегустаційний конкурс галузевого рейтингу «Кращий виробник року» за сир «Голландський брусковий», «Пошехонський», «Російський», «Звенігородський», «Янтар», «Моцарела Українська»;
  • 18-та Спеціалізована виставка-ярмарок продукції підприємств харчової промисловості “Продукти України 2005” галузевого рейтингу “Кращий виробник року” завод нагороджено «Золотою зіркою якості» («Гауда», «Російський», «Невський вершковий», «Ковбасний копчений», «Баштанський Ювілейний»);
  • “Кращий молочний продукт України” – “Свято Сиру”;
  • Переможець конкурсу “100 Кращих товарів України”;
  • Переможець “Національного конкурсу на здобуття Премії СНД за досягнення у сфері якості продукції та послуг”.
  • Статуетки:  «Золотий Ягуар» – за незаплямовану репутацію в бізнесі.

Нагороди, Гран-прі:

  • Знак «ВИЩА ПРОБА» — Всеукраїнського конкурсу «Лідери ХХІ століття»;
  • Нагорода «ЄВРОМАРКЕТ» європейського центру дослідження ринку — за високу якість випущеної продукції;
  • Міжнародна нагорода за ділову співпрацю та підприємницький престиж;
  • Гран-прі – «Укрм’ясомолпром» (“Гауда”, “Ковбасний копчений”);
  • Гран-прі «Укрм’ясомолпром» (Сир «Російський»);
  • Гран-прі «Вибір Донбасу» в номінації «За якість продукції»;
  • Гран-прі – «Укрм’ясомолпром» («Баштанський Ювілейний»).

Медалі:

  • Золота медаль в конкурсі «Краща торгова марка», (сир «Український», «Львівський», «Пошехонський);
  • Медаль «Золотий Сірин» 1 ступеня, Москва (Сир «Звенігородський», «Пошехонський»);
  • Срібна медаль «Укрм’ясомолпром» (сир «Костромський»);

Золота медаль в конкурсі «Краща торгова марка», (сир «Російський», «Голландський», «Пошехонський»);

Золота Мальтійська медаль (Мальта);

  • Золота медаль SPI — за стабільну працю та позитивну динаміку протягом останніх років, (Париж);
  • Бронзова медаль – «Укрм’ясомолпром» (Сир «Російський»);
  • Срібна медаль- «Укрм’ясомолпром» (сир «Гауда»);
  • Бронзова медаль – «Укрм’ясомолпром» (Сир «Голландський»);
  • Золота медаль – «Укрм’ясомолпром» (Сир плавлений «Шоколадний»);
  • Золоті медалі – «Молочна та м’ясна індустрія 21 ст.» («Баштанський Ювілейний», «Мааздамер»);
  • Бронзова медаль – «Молочна та м’ясна індустрія 21 ст.»;
  • Золоті медалі – «Кращий вітчизняний товар 2006 року»;
  • Золоті медалі – «10-та Міжнародна спеціалізована виставка «Укрм’ясомолпром».

Якiсть пiд контролем

         Щоденно в залежності від сезону на заводі переробляється від 250 до 400 тонн свіжого молока, яке закуповується у виробників Миколаївської та Кіровоградської областей. Одразу після збору сировини обробляється, охолоджується та доставляється на завод. Від початку до випуску готової продукції спеціалісти виконують 90 аналізів, досліджуючи сировину на готовий продукт за фізико-хімічними,органолептичними, мікробіологічними показниками. Ці дослідження виконуються на самому заводі в лабораторії. А потім вердикт виносять працівники ветеринарної служби, Держстандарту, Мінздраву, проводиться також дегустація. І тільки після повного комплексу досліджень продукція надходить до магазинів.

Значення заводу для мiста та регiону

  • Найуспішніше підприємство Баштанського району;
  • Забезпечує регіон трудовими місцями;
  • Сприяє соціально-економічному розвитку міста;
  • Основне джерело поповнення місцевого бюджету;
  • Забезпечує молочною продукцією жителів міста, району, області та країни;
  • Засновник футбольного клубу «Славія»;
  • Спонсор багатьох освітніх проектів, зразково-показового дитячого танцювального колективу «Славія»;
  • Постійно надає благодійну допомогу на реконструкцію районної лікарні, спортивного комплексу «Колос», Палацу Культури, БДЮТ, шкіл;
  • Приймає делегації з обміну досвідом та проводить презентації роботи заводу.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

http://www.rp.mk.ua/wp-content/uploads/slav_1.jpg

 

04

05

 

http://www.rp.mk.ua/wp-content/uploads/slav_3.jpg

 

                                                Висновок

Продукція ТМ «Славія» вважається еталоном чистого смаку та природної якості, що обумовлено високоякісною роботою експертів та найновітнішими технологіями. Завдяки використанню у виробництві природної, екологічно чистої сировини без харчових домішок і консервантів продукція Баштанського сир заводу завоювала широку популярність та славу як в Україні так і за її межами. Сири та молочні продукти «Славії» є уособленням відмінного смаку, неперевершеної якості та реальної ціни. Підприємство заслужено називають експертом і лідером у сирній та молочній галузях. Про це свідчать численні нагороди сирзаводу. Молочна продукція заводу є вагомою підтримкою здоров’ю людей і задовольнить смак найвибагливішого споживача.

Джерела:

https://uk.wikipedia.org/wiki/Баштанський_сирзавод

https://www.google.com.ua/search?hs=mKg&q=баштанський+сирзавод&tbm=isch&source=univ&client=opera&sa=X&ved=2ahUKEwjWvbDQwLvgAhUzi8MKHRdfDfUQsAR6BAgDEAE&biw=

http://bashtanka.org.ua/bashtanskiy-sirzavod-vidsvyatkuvav-45-r.html

https://milkalliance.com.ua/ru/company/brands/tm-slavia/

В.Яременко. Новий тлумачний словник української мови. К. вид-во «Аконіт» 2007р. 3 т., 200000 сл.

О.О.Сокуренко Навчальні дослідження: працюємо за новими програмами дошкільної та початкової освіти. Миколаїв. 2012 р.

О.М Пєхоти. «Освітні технології». Навчально-методичний посібник К. АСК 2001 р. -256с.

Брошура «Смачна легенда» Сири Баштанщини.

Брошура ТМ «Славія» — продукція «Молочний альянс» .

Обласна газета «Рідне Прибужжя», №28, 28-12 липня 2012р. «Славні традиції Славії».

Брошура ТМ «Славія»─продукція «Молочний альянс»

Районна газета «Голос Баштанщини», № 106, №44 2003р., №59 2006 р., №8 2010 р.

 

1

 

docx
Додано
14 лютого 2019
Переглядів
1837
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку