Батьківські збори "Перший раз у перший клас"

Про матеріал

Це вічне питання: де починаються і закінчуються обов'язки школи? За що відповідають батьки, а за що – вчителі?

«Шановні батьки! Ми хочемо нагадати вам, що такі чарівні слова, як «доброго дня», «будь ласка», «дякую» і «вибачте», вперше впізнаються вдома. Саме там діти вчаться бути чесними, пунктуальними і старанними, добре ставитися до друзів, поважати старших і вчителів. Саме вдома вони вчаться бути акуратними, не говорити з набитим ротом і кидати сміття в урну. Вдома вони також навчаються бути організованими, доглядати за своїми речами і не чіпати чужі. А в школі ми вчимо їх мови, математики, історії, географії, фізики, хімії та фізкультури. Батьківське виховання ми лише підкріплюємо, але не замінюємо його ».

Перегляд файлу

Виступ

директора Парасковіївської

загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів

Сидорової В.М.

на батьківськіх зборах майбутніх першокласників

2018 – 2019 навчального року

1.Добрий день, шановні присутні!

2.Взаємодія школи, сім’ї та громадськості – один з головних принципів організації освіти. Він ґрунтується на спільності інтересів держави та народу, на єдності виховних завдань та ідеалів кожної сім’ї й суспільства в цілому. Мені дуже відрадно відмітити, що у Парасковіївській школі створений творчий колектив однодумців педагогів, батьків та учнів. Тому намагаємося працювати в умовах прозорості, відкритості та діалогу.

 

3.Наші діти постійно поповнюють банк обдарованих дітей в номінаціях «Здорове покоління Донбасу» і «Духовний потенціал Донеччини».

 

 4.Учні школи є переможцями і призерами Міжнародних, Всеукраїнських конкурсів, олімпіад, фестивалів художнього мистецтва та хореографії.

 

5.Сучасні проекти «Спелеокімната», музей «Історія села», швейна майстерня, співпраця з Представництвом Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні сприяють зміцненню і всебічному розвитку дітей.

 

6.Якісну освіту можна дати за умови постійного піклування про здоров’я дітей і нормального розвитку дитячого організму. Ось чому вже 4 рік поспіль Парасковіївська ЗОШ обрала за модель «Школу радості». За креативний підхід до впровадження інноваційних педагогічних ідей у навчально-виховному процесі наша школа стала в області «Кращою моделлю Школи управлінської майстерності».

 

 7.Цей проект «Школа радості» за В. Сухомлинським став стартом для здійснення Концепції нової української школи. Він об’єднує зусилля органів місцевого самоврядування, фахівців зі сфери освіти, соціального захисту, охорони здоров’я, культури та спорту, працівників органів внутрішніх справ, недержавних громадських, релігійних організацій щодо виховання дитини у дусі відповідального ставлення до власного здоров’я та здоров’я оточуючих.

 

8.Парасковіївська ЗОШ увійшла в 100 кращих навчальних закладів України. За результатами ЗНО у Всеукраїнському рейтингу 2015 року стала однією з найкращих шкіл району і міста. Майже щороку 20% випускників є медалістами. За останні 5 років  отримали 1 золоту та 5 срібних медалей. Це свідчить про творчу, компетентністну діяльність педагогічного колективу.

 

9.Особливу увагу приділяємо створенню сприятливих умов навчання 6-річних дітей. Для денного відпочинку функціонує 2 спальні кімнати. Діти початкової школи мають можливість займатися на уроках фізкультури та хореографії у власному гімнастичному залі. Уроки основ здоров’я проводяться в обладнаній спелеокімнаті, де діти мають можливість попити трав’яного чаю, подихати аромамаслами та парами кам’яної солі. Для майбутніх першокласників обладнані класна та ігрова кімнати.

 

10.Комфортно і затишно учням у шкільній їдальні, де на належному рівні забезпечене гаряче харчування. У грудні 2016 року  за рахунок спонсорської допомоги обладнано меблями 2 кабінети: біології та фізики; придбано музичну апаратуру  та оргтехніку на суму 100 тис. грн. А вже в лютому місяці 2017 року завдяки ентузіазму вчителів, підтримці в.о. старости Парасковіївського старостинського округу №7, небайдужому відношенню громади села представництво Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні укомплектувало новими сучасними шкільними меблями 10 класних кімнат.

 

11.Школа має традицію підтримувати тісний зв’язок з випускниками, які залишаються небайдужими до проблем школи. Така дружба допомагає поповнювати бібліотечний фонд школи, організовувати  передплату видань газет та методичних журналів.

 

12.Останнім часом помітно, що і в батьків, і в учнів з’явилося бажання зробити школу наближеною до європейських стандартів. І це тільки на перший погляд – утопічні мрії. Та в народі ж недарма говорять: «Під лежачій камінь вода не тече». Колектив школи сподівається, що і в подальшому спільними зусиллями Соледарської міської ради, Управління освіти, батьківської громади, спонсорів матеріально-технічна база школи буде оновлюватися, і проблеми, яких ще багато на цей час, врешті-решт вирішаться.

 

13.Закінчуючи свій виступ, хочеться сказати: «Бог нагороджує людей дітьми а ми…». Ми розквітаємо, коли поруч з нами діти. Працюючи з ними, розумієш, що віддаючи своє серце та любов, отримуєш відображення цієї доброї енергетики. Розумієш, що це улюблена справа, якій присвячуєш усе своє життя. Я вірю, що наша щирість та чуйність усіх дорослих, а особливо педагогів, здатні об’єднати два паралельних виміри: світ дорослих та світ дітей. Нам під силу зробити так, щоб дитячі спогади залишили в серцях «Прекрасное далеко!»

14.Дякую за увагу!

 

Це вічне питання: де починаються і закінчуються обов’язки школи? За що відповідають батьки, а за що – вчителі?

 «Шановні батьки!  Ми хочемо нагадати вам, що такі чарівні слова, як «доброго дня», «будь ласка», «дякую» і «вибачте», вперше впізнаються вдома.  Саме там діти вчаться бути чесними, пунктуальними і старанними, добре ставитися до друзів, поважати старших і вчителів.  Саме вдома вони вчаться бути акуратними, не говорити з набитим ротом і кидати сміття в урну.  Вдома вони також навчаються бути організованими, доглядати за своїми речами і не чіпати чужі.  А в школі ми вчимо їх мови, математики, історії, географії, фізики, хімії та фізкультури. Батьківське виховання ми лише підкріплюємо, але не замінюємо його ».

doc
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
24 березня 2018
Переглядів
2182
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку