Батьківські збори "Роль книги в розвитку інтелектуальних умінь дитини"

Про матеріал

Прагну довести до свідомості батьків, що читати з дитиною треба кожного дня, а також обговорювати прочитане. Ознайомлюю батьків з фізкультхвилинками, які можна проводити при перевтомі.

Перегляд файлу

БАТЬКІВСЬКІ ЗБОРИ.

РОЛЬ КНИГИ В РОЗВИТКУ

ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ УМІНЬ ДИТИНИ

 

Мета: довести до свідомості батьків, що читати з дитиною треба   кожного дня, а також обговорювати прочитане. Для ліквідації перевтоми використовувати фізкультхвилинки, ігрові прийоми. Посприяти, щоб батьки виписали періодичну пресу, знаходили час і можливості для сімейного читання.

 

ХІД ЗБОРІВ

 

1. Підсумок анкетування.

(Напередодні зборів провела анкетування батьків. Опрацювавши анкети, дізналася про те, на якому рівні знаходиться читання у сім’ї. Аналізую анкети, узагальнюю).

 

     2. Розповідь учителя.

     У молодшому шкільному віці потрібно сформувати стійкий інтерес до книги, потребу самостійно й осмислено працювати з книжкою. Педагоги дійшли висновку: якщо дитина на першому році навчання не навчилася читати, то її інтерес до навчання значно знижується.

     Учні, які погано читають, приречені на неуспішність у середніх і старших класах, де обсяг навчального матеріалу збільшується у багато разів.

 

Досягти якісного читання неможливо без допомоги батьків. Не тільки в школі, але й  вдома вчимо дітей читати і любити книги. Якщо в сім’ї з повагою ставляться до книжки, таке ставлення виробляється і в дитини.

Надміру зайняті батьки часто й не переймаються тим, що  їхній малюк півдня проводить біля телевізора. Не вередує, не заважає батькам займатися своїми справами. Знайте, жоден кінофільм чи мультик не дасть вашій дитині того, що дає книга.

У більшості випадків, якщо учень добре читає, то він і грамотно пише. Адже, читання нерозривно пов’язане із письмом. Дитина повинна читати в темпі розмовної мови, тому ми прагнемо, щоб в кінці початкової школи більшість учнів читала не менше 120 слів за хвилину.

Для того, щоб дитина полюбила читання, дуже важливо створити їй власну домашню бібліотеку. Це може бути робоча бібліотека, можна придбати улюблені книги. Важливо, щоб сімя передплачувала дитячі періодичні видання.

Зближують батьків і дітей спільне придбання книг, їх ремонт, наведення ладу в домашній бібліотеці та, звісно, спільне читання та обговорення прочитаного.

 

     3.Виступи батьків.

Батьки розповідають, як у них  в сім’ї  привчають дитину до читання.

Інша сім’я ділиться досвідом, як комплектували власну бібліотеку.

 

Узагальнюючи висловлювання батьків, нагадую, що треба обов’язково прагнути до того, щоб читала дитина книги різноманітні.

 

Огляд дитячої преси.

Батьки оглядають дитячі газети, журнали. Даю рекомендації, яку дитячу періодику варто виписувати в сім’ї.

 

Фізкультпаузи під час читання.

Під час читання втомлюються очі. Потрібно проводити фізкультпаузи не тільки в школі, але й вдома під час читання.

Ознайомлюю батьків з вправами «Совеня»,  «Маятник» та іншими. Деякі батькам пропоную записати.

 

Ознайомлення з пам’яткою «Допоможіть дитині полюбити книгу».

Пам’ятки роздаю усім батькам.

 

Підсумок.

Нехай наші старання, сила, праця, які направлені на виховання у дітей інтересу до читання, дадуть гарні результати. Читання для дітей щоб не було примусом, а задоволенням.

Пам’ятайте, що спільне читання-один із емоційніших моментів у спілкуванні  дітей і батьків.

 

docx
Додано
10 серпня 2018
Переглядів
1578
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку