Бесіда "Кібербулінг - що це, та як це зупинити?"

Про матеріал
Порушина актуальна проблема сучасних підлітків, які часто стають жертвами кібербулінгу і не знають що робити!
Перегляд файлу

2022                                                                                                                    БЕСІДА                                                                      01

Кбербулнг

image- що це  та як це

зупинити

image

image

image

2022      У ЧОМУ РІЗНИЦЯ МІЖ ЖАРТОМ ТА БУЛІНГОМ?                                    15

 

Ус друз жартують м ж собою, але нод важко сказати, чи хтось просто розважається, чи намагається нашкодити вам, особливо в Інтернет . Інод вони насм хаються, але говорять, що це «просто жарти» пропонують «не сприймати це так серйозно».

imageАле якщо ви в дчуваєте образу або думаєте, що нш насм хаються з вас, а не веселяться разом з вами, то жарт зайшов занадто далеко. Якщо це продовжується нав ть п сля того, як ви попросили людину зупинитися, ви дос в дчуваєте себе засмученим/ою, то це може бути бул нгом.

А коли знущання в дбуваються в Інтернет , це може призвести до небажаної уваги з боку широкого кола людей, включаючи незнайомих людей. Де б це не сталося, якщо вам це неприємно, ви не маєте цього терп ти.

2022

До яких насл дк в призводить к бербул нг? Коли бул нг трапляється в Інтернет, може здаватися, що на вас нападають усюди, нав ть у власному дом . Може здаватися, що виходу немає. Насл дки можуть тривати довгий час  впливати на людину р зними способами:

imageimage Ментально – в дчуття смутку, пригн ченост , нав ть злост , в дчуття себе в безглуздому становищ image Емоц йно – в дчуття сорому, втрата ц кавост до речей, як ти любиш image Ф зично – в дчуття втоми (втрата сну) або таких симптом , як б ль у живот та головний б ль.

Але це можна подолати,  люди можуть повернути впевненсть у соб та здоров’я.

2022                                                                                                                                 04

imageЯк можна зупинити к бербул нг, не в дмовляючись в д доступу до

Інтернету? Якщопевн  програмиви зазнаєте або к бербул нгу залишитись, ви у  режимможете  офлайнвидалити на

деякий пер од, щоб дати соб час на в дновлення. Але вих д з Інтернету не є довгостроковим р шенням. Ти не зробив/ла н чого поганого, то чому ти маєш опинятися в невиг дному становищ ?

2022                                                                                                                         VOLUNTEER RESUME                                                                                                                           09

Ми вс хочемо, щоб к бербул нг припинився. Саме тому наст льки важливо пов домляти про так випадки. Але для створення такого середовища в

imageІнтернет , якого ми хочемо, недостатньо лише закликати тих кривдник в, як вже скоюють бул нг, припиняти його. Ми маємо задуматися над тим, що ми поширюєте чи говоримо: чи не завдає це шкоди або страждань ншим людям. Ми маємо бути добрими до нших людей в Інтернет та в реальному житт . Це стосується вс х нас!

Facebook/Instagram:

По-перше, ми використовуємо технолог ї, щоб людям не в дчували  ставали св дками бул нгу. Наприклад, люди можуть ув мкнути налаштування, яке використовує технолог ю штучного нтелекту, щоб автоматично ф льтрувати та приховувати коментар , як засмучують або цькують користувач в.

 

imageПо-друге, ми працюємо над заохоченням позитивної повед нки та взаємод ї, надаючи людям нструменти для пол пшення їхнього досв ду користування Facebook та Instagram. Функц я «Обмежити» – це нструмент, що надає вам можлив сть ц льового захисту свого акаунту, але при цьому у вас залишається можлив сть сл дкувати за кривдником.

image2022         Д знайтеся про налаштування конф денц йност улюблених додатк в у соц альних мережах. Ось дек лька д й, як ви можете вжити у б льшост з них: Ви можете вир шити, хто може бачити ваш проф ль, надсилати вам пов домлення або коментувати ваш публ кац ї, скоригувавши налаштування конф денц йност вашого обл кового запису. Ви можете пов домляти про образлив коментар , пов домлення та фотограф ї та вимагати їх видалення.

Окр м «видалення з друз в», ви можете повн стю заблокувати окремих користувач в, щоб вони не могли бачити ваш проф ль або надсилати вам пов домлення.

Ви також можете зробити так, щоб коментар окремих користувач в бачили лише вони сам , не блокуючи їх повн стю.

Ви можете видаляти публ кац ї з свого проф лю або ховати їх в д певних людей.

У б льшост улюблених вами соц альних мереж люди не отримують спов щення про те, що ви їх заблокували, обмежили або поскаржилися на них.

image

pdf
Додано
11 січня 2023
Переглядів
306
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку