"Безпека харчування"

Про матеріал
Матеріали містять вправи на вивчення та закріплення теми "Безпека харчування" до якої включено вивчення чинників, що впливають на вибір харчових продуктів, традиційні та сучасні системи харчування, правила вибору продуктів харчування, аналіз міфів та фактів про дієти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вибір харчових продуктів. Традиційні і сучасні системи харчування. Дієтичне харчування. 8 клас

Номер слайду 2

Вислови свою думку. Ми їмо, щоб …На вибір їжі впливає… У моїй родині є такі звички харчування…

Номер слайду 3

Епіграф до уроку“ Людина народжується здоровою, всі хвороби приходять з їжею ” Гіппократ, давногрецький лікар

Номер слайду 4

Чинники вибору харчових продуктів. РЕКЛАМАЯКІСТЬ ТРАДИЦІЇ ПОРАДИ БЛИЗЬКИХ ТА ДРУЗІВ СМАКОВІ ЗВИЧКИ ПРИНЦИПИ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ СТАН ЗДОРОВ’Я ІНДИВІДУАЛЬНІ ТА ВІКОВІ ПОТРЕБИ

Номер слайду 5

Міні-лекція Основна складова оздоровчих систем – це безпечне харчування. Їжа приносить користь організму людини, але неякісна їжа може спричинити хворобу. Щоб їжа не задавала шкоди, слід ознайомитися з основами безпечного харчування й навчитись оцінювати якість їжі.

Номер слайду 6

Безпечний вибір продуктів. Повертай зіпсовані, або прострочені продукти. Звертай увагу на цілісність упаковки; зовнішній вигляд товару. Не купуй та не вживай підозрілі та сумнівні харчові вироби. Вимагай, якщо є потреба, сертифікат якості. Перевіряй термін придатності та умови зберігання. Купуй продукти в спеціалізованих магазинах.

Номер слайду 7

Традиційна система харчування. Українська кухня

Номер слайду 8

Традиційна система харчуванняІталійська кухня

Номер слайду 9

Сучасна система харчування. Поєднання традиційнаціональних кухонь і принципів дієтичного харчування

Номер слайду 10

Міф чи факт?Щоб схуднути, підлітку слід відмовитися від вживання м'яса, натомість вживати овочі й фрукти. МІФ Організму, що росте і розвивається, потрібен будівельний матеріал для клітин. Тому білок, зокрема і тваринного походження , необхідний для організму підлітка.

Номер слайду 11

Міф чи факт? Вуглеводи – основне джерело енергії для організму. Сприяють роботі серця, м'язів, мозку. ФАКТ Нестача вуглеводів призводить до загальної слабкості, сонливості, швидкої втомлюваності. Виникає головний біль, знижується працездатність.

Номер слайду 12

Міф чи факт?Щоб схуднути, не слід вечеряти. МІФВечеря – один із основних прийомів їжі. Вечеряти слід легкими стравами за 2-3 години до сну.

Номер слайду 13

Міф чи факт?Підліткам потрібно перекушувати між основними прийомами їжі. Їсти 5-6 разів на день – це найкращий режим харчування. Перекушувати слід легкими стравами, овочами, фруктами, горіхами. ФАКТНе перекушуючи між основними прийомами їжі, підлітки ризикують відчути сильний голод, який призводить до переїдання.

Номер слайду 14

Топ - 7 найкорисніших продуктів на планетіАбрикос. Мускусна диня. Малина. Журавлиновий сік

Номер слайду 15

Топ - 7 найкорисніших продуктів на планетіТомати. Родзинки. Артишоки

pptx
Додано
24 грудня 2021
Переглядів
1321
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку