Контрольна роботи "Фізична складова здоров"я"

Про матеріал
Матеріал стане в пригоді для закріплення та систематизації знань з даної теми у 8 класі
Перегляд файлу

 Контрольна робота     8 клас   (В-2)

І рівень ( 0.5 балів кожна правильна відповідь)

1.В основу оздоровчої системи покладено підхід: а) фрагмент ний, б) механічний, в) медичний, г) холістичний

2.Щоб розвинути фізичні якості, насамперед слід: а) багато читати, б) виконувати фізичні вправи щодня, в) грати в комп`ютерні  ігри, г) мало рухатися

3.Щоб підтримувати нормальну масу тіла, слід:а) харчуватися переважно бутербродами, б) відмовлятися від вечері, в) харчуватися відповідно до щоденних  енергетичних витрат, г) додержуватися низькалорійних  дієт.

4.Для профілактики харчових отруєнь слід: а) зберігати хліб у поліетиленовому пакеті тривалий час, б) ретельно мити свіжі овочі та фрукти, в) зберігати готові страви у відкритому посуді, г) порушувати правила обробки продуктів.

5. Соціальний чинник розвитку особистості –це: а) тембр голосу, б) колір очей, в) гарна пам»ять, г) освіта.

6. Формуванню  самосвідомості насамперед сприяють: а) розпорядок дня  і фізичні вправи, б) раціональне харчування і готовність допомагати, в) емоції і почуття, г) спілкування і наслідування.

ІІ рівень ( 1 бал кожна правильна відповідь). Познач «так» чи « ні»

7.Дієта може бути тільки індивідуальною, розрахованою саме на конкретну людину.

8. Треба змінити весь раціон харчування  на овочі та фрукти – це буде корисним для організму.

9. Блекота гарна –трав»яниста рослина, яка має приємний запах, насіння якої дуже корисне.

ІІІ рівень ( кожна правильна відповідь 1 бал)

10. Укажіть стародавні цивілізації, в яких вперше почали з»являтися поняття про оздоровчі системи.

11. Що таке «витривалість»?

12. На що потрібно зважати при виборі  продуктів харчування.

IV рівень ( 3 бали правильна відповідь)   Встановити відповідність.

13. 1.Масаж                а) лікування спеціальними прийомами  розтирання тіла,

      2. Фізичні якості    б) метод лікувань багатьох захворювань

    3. Зловживання солодощів   в) спритність, сила, швидкість.

   4. Дієтотерапія             г) інтоксикація організму.

5. харчове отруєння   д) призводить до діабету.

 

 

 

Контрольна робота     8 клас   (В-1)

І рівень ( 0.5 балів кожна правильна відповідь)

1.Оздоровчі системи це-    а) поради щодо використання оздоровчих методів, б) комплекс заходів і дій щодо збереження ,зміцнення і відновлення здоров»я,  в) практичні поради щодо виконання  методів  здорового способу життя, г) раціональний розпорядок дня.

2. Гарна фізична форма людини залежить від : а) гостроти зору, б) зросту, в) розвитку фізичних якостей, г)  настрою

3. Зловживання солодощами може призвести до : а) схуднення, б) прискорення фізичного розвитку, в) діабету, г) поліпшення пам»яті.

4. Продукти у яких закінчився термін придатності, слід: а) перед вживанням скуштувати, б) вживати на зважаючи на термін придатності, в) не вживат, г) вживаюти, якщо мають апетитний виглід.

5. Біологічний чинник впливу на розвиток особистості – це: а) умови життя, б) культура, в) спадковість, г) освіта.

6. У підлітковому віці хлопці та дівчата: а) навчаються ходити, б) прагнуть залежності від дорослих, в) самостверджуються у професії, г) формують власну систему цінностей.

ІІ рівень ( 1 бал кожна правильна відповідь). Познач «так» чи « ні»

7. Дієтотерапія –це метод лише для схуднення.

8. Картопля-пюре і картопляні чіпси – геть різна їжа, хоч по суті один і той самий продукт.

9. Харчове отруєння можна придбати у разі вживання не якісної їжі.

ІІІ рівень ( кожна правильна відповідь 1 бал)

10. Укажіть основні складові оздоровчих систем.

11. Що таке «здібності»?

12. На які системи поділяється  харчування?

IV рівень ( 3 бали правильна відповідь)   Встановити відповідність.

13   1.. Оздоровчі системи  а) комплекс дій і заходів щодо збереження, зміцнення і

                                              відновлення здоров»я,

  2. Фізичні якості людини  б) витривалість, швидкість, гнучкість.

  3. Хімічні добавки   в) впливає на розвиток особистості

  4. Системи харчування  г) традиційні і сучасні

   5. освіта            д) хімічні речовини, які додаються до їжі для поліпшення смаку.

docx
Додано
14 січня 2022
Переглядів
7784
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку