Безпека користування електроприладами

Про матеріал
Даний матеріал містить основні правила користування електроприладами, яких слід дотримуватися в побуті кожній людині. Способи гасіння пожеж, які виникли внаслідок необережного використання електроприладів, застереження та алгоритм дій у випадку виникнення пожежі або ураження іншої людини струмом
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВІДПРАЦЮВАННЯ НАВИЧОК БЕЗПЕЧНОЇ ПОВЕДІНКИ ПРИ НЕБЕЗПЕЦІ УРАЖЕННЯ ЕЛЕКТРИЧНИМ СТРУМОМ

Номер слайду 2

Пам᾽ятай!Электроприбори можуть ударити током чи стати причиною пожежі. Електрика ворог

Номер слайду 3

Елементарні правила безпечної поведінки з електроприладами:1. Перш ніж користуватися електроприладом, уважно прочитай інструкцію

Номер слайду 4

невключай всі електроприлади одночасно

Номер слайду 5

некористуйся несправними електро-приладами

Номер слайду 6

неберись мокрими руками за дроти електро-приладів

Номер слайду 7

не тягни вилку з розетки за дріт

Номер слайду 8

можна заповнювати водою ввімкнені в електромережу чайники, кавоварки, каструлі. не

Номер слайду 9

не. Не торкайся мокрими руками та не витирай вологою ганчіркою електричні кабелі, штепсельні розетки, вимикачі, інші електроприлади, ввімкнені в електромережу.

Номер слайду 10

неможна підвішувати речі на електричномукабелі.

Номер слайду 11

УВАГА!Вчасно відключайте електроприлади від мережі. Постійно працювати може тільки холодильник та автономний опалювач. Пам’ятайте, що просто «клацнути» вимикачем недостатньо. Телевізор, комп'ютер, музичний центр, мікрохвильова піч нерідко залишаються в «режимі очікування» — начебто прилад вимкнений, та на панелі світиться маленький індикатор. При цьому багато вузлів приладу перебувають під напругою. Перед сном або виходячи з будинку такі прилади потрібно обов'язково відключити від мережі.

Номер слайду 12

УВАГА!Нагрівальні прилади — праска, камін, чайник — повинні стояти на підставках з негорючих матеріалів, що не проводять електричний струм. Електричну праску та інші нагрівальні прилади не можна класти до місця зберігання, поки вони повністю не охолонуть. Не торкайтесь електричних розеток і ввімкнених електроприладів вологими руками. Зокрема, це стосується фена для сушіння волосся, яким зазвичай користуються у ванній кімнаті.

Номер слайду 13

Якщо електроприлад зайнявся, спробуй діяти за такою схемою:обмотай руку сухою ганчіркою, висмикни вилку з розетки; накрий палаючий предмет ковдрою; повідом дорослих про пожежу.

Номер слайду 14

Якщо щось потрапило до телевізора, радіоприймача та інших електроприладів, які працюють,треба в першу чергу їх вимкнути. Ні в якому разі не можна лізти туди олівцем чи іншим предметом, коли електроприлад увімкнутий.

Номер слайду 15

Якщо горить електричне обладнання або проводканеобхідно знеструмити приміщення: вимкніть рубильник, вимикач, від’єднайте електричні пробки, а потім починайте гасити вогонь.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Якщо горить електричне обладнання або проводка. Гасити електроприлади водою категорично заборонено!Вода потрапляє у зону горіння, з’єднуючи руки людини та оголившийся від вогню провід. Це може нанести небезпечну для життя і здоров'я електротравму. Ризик удару струмом підвищується, якщо ємність, з якої виливають воду, виготовлена зі струмопровідних металів.

Номер слайду 19

Якщо знеструмити електромережу неможливо, то слід пам’ятатине можна застосовувати для гасіння воду та пінні вогнегасники, можна лише порошкові;

Номер слайду 20

ДЛЯ ГАСІННЯ ЗАЙМАННЯ ЕЛЕКТРОПРИЛАДІВМОЖА ВИКОРИСТАТИ: ПІСОКПРАЛЬНИЙ ПОРОШОКСІЛЬПОРОШКОВІ ВОГНЕГАСНИКИ

Номер слайду 21

Користуватися тільки справними електроприладами

Номер слайду 22

pptx
Додано
3 квітня 2020
Переглядів
3707
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку