Безсполучникове складне речення. Узагальнення та систематизація вивченого.

Про матеріал
ТЕМА. Безсполучникове складне речення. Узагальнення та систематизація вивченого. Презентація до уроку.узагальнення і систематизації знань, проведеного у формі засідання бізнес-клубу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Реклама здатна допомогти людям відчути, що вони є частиною суспільства, яке пропонує все найкраще, допомогти їм перейнятися натхненням і працювати з найвищою продуктивністю. Пер Мартіно

Номер слайду 3

Пам’ятка бізнесмена-початківця Досконало вивчіть справу. Виховуйте в собі найкращі людські якості. Розширюйте власний світогляд. Учіться грамотно спілкуватися, критично мислити, працювати енергійно, творчо.

Номер слайду 4

“Аукціон знань” БСР називається таке речення, в якому прості речення поєднані змішаним зв’язком; За характером синтаксичних і смислових зв’язків БСР можуть бути лише з однорідними простими реченнями, які є синтаксично рівноправними; БСР з однорідними простими можуть виражати різні смислові відношення; У БСР прості речення можуть вимовлятися з інтонацією переліку, пояснення, зіставлення; У БСР між простими реченнями може ставитися кома; У БСР між простими реченнями не ставиться крапка з комою; Двокрапка в БСР між простими реченнями ставиться лише в однорму випадку: коли друге речення вказує на причину; У БСР тире ніколи не ставиться.

Номер слайду 5

Схема синтаксичного розбору безсполучникового складного речення Записати речення для розбору. Визначити вид речення за метою висловлювання (розподільне, питальне, спонукальне). Визначити вид речення за емоційним забарвленням (окличне, неокличне). Довести, що речення складне (знайти і підкреслити граматичні основи – дві та більше). Визначити різновид безсполучникового речення (Речення з однотипними частинами, речення з різнотипними частинами). Визначити змістові відношення між частинами складного речення (послідовності, зіставні, протиставні, пояснювальні, часові, умовні, причиново-наслідкові). Обґрунтувати вживання розділових знаків. Кожну частину безсполучникового речення розібрати як просте речення (двоскладне/односкладне, поширене/непоширене, повне/неповне, ускладнене/неускладнене); підкреслити другорядні члени. Накреслити схему речення.

Номер слайду 6

Ти - коректор Лікарський засіб “Корвалмент” – найкращий він допомагає вашому серцю. П’єш “Миргородську джерельну” будеш здоровим і сильним. Завітайте до нашого магазину ми знаємо, що вам потрібно.

Номер слайду 7

Фонетика Будова слова Лексика Просте речення Складне речення

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Безсполучникові складні речення – це конструкції особливої синтаксичної природи, вони становлять окремий тип складних речень. Вивчаючи їх, ви навчитесь грамотно писати, розділові знаки знати, крапку й кому поважати. Без тире і крапки теж чогось путнього не втнеш! Ви ці речення вивчайте, в різних стилях їх уживайте, правильно інтонуйте й поважайте!

Номер слайду 10

Продовжити речення Сьогодні на уроці я дізнався… Мене зацікавило… Найбільше мені сподобалось… Я вважаю…

Номер слайду 11

Домашнє завдання Написати твір-мініатюру «Реклама – рушій прогресу?!». На полях домашньої роботи залишити кольорові позначки: червоним кольором – робота вдалася, я задоволений; зеленим кольором – не все вдалося; чорним кольором – я не задоволений своєю роботою.

ppt
Додано
26 червня 2020
Переглядів
2196
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку