Біг. Техніка виконання бігу. Роль бігу житті людини.

Про матеріал
Модуль " Легка атлетика" . Біг. Техніка виконання бігу. Роль бігу житті людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Слов’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 Слов’янської міської ради. Тема уроку: Біг. Техніка виконання бігу. Значення бігу. Підготувала: Старкова Альона Миколаївна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Біг — окрім прямого значення — один із способів пересування людини, — означає також вид фізичних вправ, що становлять головний розділ легкої атлетики.

Номер слайду 7

Біг стимулює нашу імунну систему, підвищує здатність організму протистояти бактеріям і вірусам і допомагає боротися зі злоякісними клітинами. А також зміцнює серцево-судинну систему. Доведено, що регулярні пробіжки позитивно впливають на нервову систему та роботу мозку.

Номер слайду 8

Розрізняють 4 основні види бігу:біг на доріжці стадіонубіг з перешкодами — так звані бар'єрний біг та стипль-чезестафетний бігбіг у природних умовах по пересіченій місцевості (крос) та марафонський біг.

Номер слайду 9

Стежте за поставою. Перше правило – не сутультеся. Під час бігу розправте плечі, відведіть їх назад та розслабте. Тримайте голову і шию прямо – дивіться вперед, а не під ноги. Важливо, щоби м’язи спини, шиї, плечей та обличчя були розслабленими. Якщо ви сутулитеся, то не можете правильно дихати, тому до ваших м’язів доходитиме менше кисню.

Номер слайду 10

Розслабте руки і зігніть під прямим кутом. Не варто напружувати руки під час бігу – це може спричинити додаткове навантаження на спину та плечі. Але не перестарайтеся – руки не мають бовтатися хаотично.

Номер слайду 11

Нахиліть корпус вперед і намагайтеся бігти невеликими кроками. Корпус можна трохи нахилити вперед – це допоможе зафіксувати положення стегон, не дозволити їм рухатися з боку в бік. Так ви знизите ризик болю в спині та стегнах, зменшите навантаження на п'яти. Ноги мають бути трохи зігнутими в зоні колін, особливо, якщо ви біжите твердим покриттям. Ви маєте бігти, а не стрибати. Не піднімайте коліна занадто високо – вони мають бути направлені вперед, а

Номер слайду 12

ДИХАЙТЕ ПРАВИЛЬНОНезважаючи на те, чи ви дихаєте носом, чи ротом, потрібно робити глибокі ритмічні вдихи та видихи. Намагайтеся робити один вдих-видих кожні два кроки, можна поступово збільшувати інтервал.

Номер слайду 13

Деякі бігуни віддають перевагу диханню за допомогою ротової порожнини, тому що так простіше. Інші підтримують дихання через ніс: так повітря трохи зігрівається, що дуже важливо у прохолодну погоду. Але через ніс проходить недостатньо кисню. Рішення просте: дихайте одночасно ротом і носом. Під час пробіжки рот повинен бути дещо відкритий, адже ваша мета – отримати якомога більше кисню. А ось взимку краще дихати носом. Та й в бігу на довгі дистанції тренери теж рекомендують дихати через ніс. Загалом, резюмуємо: вдих краще робити ротом і носом, видих – через рот.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Що таке біг?Для чого потрібен біг?Які види бігу?Основні правила правильного бігу?

pptx
Додано
13 листопада 2023
Переглядів
328
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку