Білки: будова і властивості

Про матеріал
Презентація до уроку "Білки: будова і властивості" за підручником Остапченко Л.І, Балан П.Г. "Біологія. 9 клас"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Білки: будова та властивості

Номер слайду 2

Білки – полімери, молекула яких складається з залишків амінокислот. Чому організм людини понад 5 млн типів білкових молекул?Загальна формула амінокислот. Молекула амінокислот є полярною

Номер слайду 3

Амінокислоти – прості органічні сполуки, що є мономерами білків З понад 200 відомих амінокислот до складу білків входить лише 20 Чому організм людини понад 5 млн типів білкових молекул?

Номер слайду 4

Амінокислоти – прості органічні сполуки, що є мономерами білків З понад 200 відомих амінокислот до складу білків входить лише 20 Білки,які містять усі незамінні амінокислоти-повноцінні, а ті які не містять цих незамінних амінокислот -неповноцінні

Номер слайду 5

Схема утворення дипептиду

Номер слайду 6

Просторова організація білків{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}Тип структури. Вигляд Тип зв'язку. Первинна Вторинна. Третинна. Четвертинна За малюнками ознайомитися з просторою структурою білків і заповнити таблицю

Номер слайду 7

Зв'язки, які підтримують третинну структуру білкової молекули{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}Тип структури. Вигляд Тип зв'язку. Первинна Вторинна. Третинна. Четвертинна За малюнками ознайомитися з просторою структурою білків і заповнити таблицю

Номер слайду 8

Різноманітність білків. Складаються з амінокислотних залишків і небілкових компонентів. Складаються лише з амінокислотних залишків. За будовою. Прості(протеїни)Складні(протеїди)За формою молекули. Фібрилярні (ниткоподібніГлобулярні (кулясті)ліпопротеїдиглікопротеїдинуклеопротеїди. Гідрофільні Гідрофобні За розчинністюгемоглобін

Номер слайду 9

Властивості білків. Природній білок(вторинна, третинна, четвертинна структура) денатурація ренатурація. Денатурований білок(первинна структура)Природній білок(вторинна, третинна, четвертинна структура)Зміна чинників довкілля. Припинення дії чинників довкілля

Номер слайду 10

Властивості білків. Природній білок(вторинна, третинна, четвертинна структура) Деструкція Деструктурований білок(первинна структуразруйнована)Зміна чинників довкілля. Припинення дії чинників довкілля. Ренатурація не відбувається

pptx
Додано
18 вересня 2022
Переглядів
434
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку